Talen

iBooks Author: Een toegankelijkheidsbeschrijving toevoegen aan een object

Een toegankelijkheidsbeschrijving toevoegen aan een object

U kunt een toegankelijkheidsbeschrijving toevoegen aan objecten in uw boek. Wanneer uw boek wordt weergegeven op een iPad, wordt deze toegankelijkheidsbeschrijving voorgelezen door VoiceOver (het schermleesprogramma van Apple voor mensen met een visuele beperking).

Als u geen beschrijving toevoegt, wordt de standaardbeschrijving van het object opgelezen door VoiceOver (bijvoorbeeld 'cirkeldiagram').

Titels, labels en bijschriften van objecten worden automatisch opgelezen door VoiceOver.

Toegankelijkheidstekst toevoegen of wijzigen

1. Selecteer een object.

2. Als het infovenster 'Widget' niet geopend is, klikt u op de infoknop in de knoppenbalk, klikt u op de knop 'Widgetinfo' en vervolgens op 'Lay-out'.

3. In het veld 'Toegankelijkheidsbeschrijving' hebt u de volgende mogelijkheden:

• Toegankelijkheidstekst toevoegen:
      Typ de beschrijvende tekst van het object en druk op de Return-toets.
    • Toegankelijkheidstekst wijzigen:
      Selecteer de bestaande tekst, typ de nieuwe beschrijvende tekst en druk op de Return-toets.
    • Toegankelijkheidstekst verwijderen:
      Selecteer de beschrijvende tekst en druk op de Delete-toets.
Laatst gewijzigd op: 1-nov-2012
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 1-nov-2012
  • Article: PH2787
  • Views: