Activeringsslot voor iPhone en iPad

Een van de functies van Zoek mijn is het activeringsslot. Het zorgt ervoor dat niemand anders je iPhone of iPad kan gebruiken als deze zoekraakt of wordt gestolen. Het activeringsslot wordt automatisch ingeschakeld wanneer je 'Zoek mijn' inschakelt op je apparaat.

Dankzij het activeringsslot blijft je apparaat veilig, zelfs als het in verkeerde handen valt, en maak je meer kans om het terug te krijgen. Zelfs als je het apparaat op afstand wist, kan het activeringsslot ervoor blijven zorgen dat niemand anders het apparaat opnieuw activeert zonder jouw toestemming. Je hoeft alleen maar 'Zoek mijn' ingeschakeld te houden.

Zo werkt het

Telkens wanneer een iPhone of iPad wordt geactiveerd of hersteld, neemt het apparaat contact op met Apple om te controleren of Activeringsslot is ingeschakeld.

Het activeringsslot wordt automatisch ingeschakeld wanneer je Zoek mijn configureert.* Nadat het activeringsslot is ingeschakeld, wordt je Apple ID veilig bewaard op de activeringsservers van Apple en gekoppeld aan je apparaat. Het wachtwoord van je Apple ID of de toegangscode voor je apparaat is vereist om 'Zoek mijn' uit te kunnen schakelen, je apparaat te wissen of opnieuw te activeren en gebruiken.

* Lees hoe het activeringsslot werkt op apparaten die zijn ingeschreven bij Mobile Device Management

Als je apparaat is zoekgeraakt of gestolen

Als je je apparaat onverhoopt kwijtraakt (als je het verliest, maar ook als je denkt dat het gestolen is), moet je onmiddellijk 'Geef op als verloren' activeren in de Zoek mijn-app.

Als 'Geef op als verloren' wordt geactiveerd, wordt het beeldscherm vergrendeld met een toegangscode en kun je een aangepast bericht met je telefoonnummer laten verschijnen op het scherm om je te helpen het apparaat terug te krijgen. Je kunt het apparaat indien nodig ook op afstand wissen en het aangepaste bericht wordt zelfs dan nog altijd weergegeven op het scherm.

Terwijl het activeringsslot op de achtergrond werkt zodat iemand anders het vermiste apparaat moeilijker kan gebruiken of verkopen, wordt in de Verloren-modus duidelijk gemeld aan de vinder van het apparaat dat het nog steeds jouw eigendom is en het niet opnieuw kan worden geactiveerd zonder jouw wachtwoord.

Lees wat je moet doen als je iPhone of iPad is zoekgeraakt of gestolen

Als je je Apple ID of wachtwoord bent vergeten

• Je Apple ID is de account die je gebruikt om bij alle Apple voorzieningen in te loggen. Je Apple ID is doorgaans je e-mailadres. Je kunt ook inloggen met andere e-mailadressen en telefoonnummers die zijn geregistreerd in je Apple ID-account. Als je je Apple ID niet meer weet, kun je proberen in te loggen met een e-mailadres of telefoonnummer dat je regelmatig gebruikt met Apple voorzieningen.
  • Als dat niet werkt, kunnen wij je helpen je Apple ID te vinden.
  • Als je je wachtwoord vergeten bent, lees je hier hoe je je Apple ID-wachtwoord opnieuw instelt

Als je je Apple ID (of een ander e-mailadres of telefoonnummer) kwijt bent of je wachtwoord niet opnieuw kunt instellen, heb je geen toegang meer tot je account en kun je het apparaat mogelijk niet meer gebruiken of opnieuw activeren. Als je dit wilt voorkomen, kun je het beste regelmatig naar je Apple ID-accountpagina gaan om je accountgegevens te controleren en bij te werken.

Controleren of het activeringsslot is ingeschakeld voordat je een apparaat koopt van iemand anders

Voordat je een iPhone, iPad of iPod touch koopt van iemand anders dan Apple of een erkende Apple reseller, moet je ervoor zorgen dat het apparaat is gewist en niet meer is gekoppeld aan de account van de vorige eigenaar.

Op een apparaat met iOS of iPadOS 15 of nieuwer dat beschermd is met een activeringsslot, zie je het scherm 'iPhone vergrendeld door eigenaar' wanneer je het apparaat inschakelt of uit de slaapstand haalt. Neem geen tweedehands iPhone, iPad of iPod touch in bezit die beschermd is met het activeringsslot.

Als je dat scherm niet ziet, volg je deze stappen om te controleren of het apparaat gereed is voor gebruik:

1. Schakel het apparaat in en ontgrendel het.
  2. Als er een toegangscode moet worden ingevoerd of als het beginscherm verschijnt, is het apparaat niet gewist. Vraag de verkoper om de stappen hieronder te volgen om het apparaat volledig te wissen. Neem een tweedehands iPhone, iPad of iPod touch pas in bezit nadat het apparaat is gewist.
  3. Start de configuratie van het apparaat.
  4. Als je wordt gevraagd de Apple ID en het wachtwoord van de vorige eigenaar in te voeren, is het apparaat nog steeds gekoppeld aan de account van deze persoon. Geef het apparaat terug aan de verkoper en vraag deze het wachtwoord in te voeren. Als de vorige eigenaar niet aanwezig is, moet je zo snel mogelijk contact opnemen om hem of haar te vragen om het apparaat te verwijderen uit zijn of haar account via een browser. Neem een tweedehands iPhone, iPad of iPod touch pas in bezit als het apparaat is verwijderd uit de account van de vorige eigenaar.

Een apparaat is gereed voor gebruik als je het Hallo-scherm ziet.