Talen

OS X Mountain Lion: Andere manieren om een reservekopie van de gegevens op uw Mac te maken

Andere manieren om een reservekopie van de gegevens op uw Mac te maken

Uw foto's, muziek, documenten en software wilt u niet kwijtraken. De beste manier om deze en andere onderdelen te beschermen, is door regelmatig een reservekopie te maken van alle bestanden op uw Mac. Er zijn verschillende manieren waarop u dit eenvoudig kunt doen.

Time Machine

Met Time Machine worden van alle onderdelen op uw Mac (zoals foto's, muziek, films en documenten) reservekopieën gemaakt. Nadat u Time Machine hebt ingesteld, maakt het programma automatisch volgens het door u ingestelde interval reservekopieën van uw gegevens.

Overzicht van Time Machine

Paneel 'Cd's en dvd's' in Systeemvoorkeuren

U kunt een brandmap aanmaken die al uw belangrijke bestanden bevat. Wanneer u een reservekopie wilt maken op een cd of dvd, hoeft u alleen maar die map te openen en op 'Brand' te klikken.

Een brandmap aanmaken en gebruiken

Andere schijven

Als u een tweede harde schijf hebt, kunt u een reservekopie van bestanden maken door ze naar die schijf te kopiëren. Om ruimte te besparen, kunt u een onderdeel comprimeren voordat u het naar een reservekopieschijf kopieert. Hiertoe selecteert u het onderdeel en kiest u 'Archief' > 'Comprimeer'.

Als uw harde schijf is verdeeld in partities, kunt u een reservekopie van bestanden ook bewaren in een andere partitie. Deze oplossing is echter niet zo veilig als de andere opties, omdat de reservekopie mogelijk tegelijk met de oorspronkelijke bestanden verloren gaat wanneer er zich een probleem voordoet met de harde schijf.

Een schijf partitioneren

Schijfhulpprogramma

Als u een reservekopie wilt maken van bestanden en hiervoor onvoldoende ruimte beschikbaar is op een cd of dvd, kunt u met Schijfhulpprogramma een gecomprimeerde schijfkopie van de bestanden aanmaken.

Laatst gewijzigd op: 22-jul-2013
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 22-jul-2013
  • Artikel: PH11467
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(12 reacties)