Talen

OS X Mountain Lion: Om een wachtwoord vragen na het uitschakelen van de sluimerstand op uw Mac

Om een wachtwoord vragen na het uitschakelen van de sluimerstand op uw Mac

Om ervoor te zorgen dat de informatie op uw Mac veilig is terwijl u niet achter de computer zit, kunt u verificatie vereisen bij uitschakeling van de sluimerstand. Wanneer u verder wilt werken met uw Mac, voert u uw inlognaam en wachtwoord in om door te gaan met werken.

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Beveiliging en privacy' en klik vervolgens op 'Algemeen'.
  2. Selecteer 'Wachtwoord vereist voor sluimerstand en schermbeveiliging'.

U kunt via het venstermenu instellen na hoeveel tijd na de activering om een wachtwoord wordt gevraagd.

Als u het scherm snel wilt vergrendelen terwijl de optie voor snelle gebruikersoverschakeling is ingeschakeld, kiest u 'Inlogvenster' uit het menu met uw gebruikersnaam. Uw programma's en documenten blijven dan geopend maar zijn niet toegankelijk, omdat de computer is vergrendeld.

Het vergrendelen van het scherm voorkomt niet dat andere gebruikers de computer opnieuw kunnen opstarten en vervolgens met hun eigen account kunnen inloggen. Bewaar daarom uw werk voordat u de computer achterlaat.

U kunt met uw beheerdersnaam en -wachtwoord wel het scherm voor uzelf of voor een standaardgebruiker ontgrendelen, maar niet voor een andere beheerder.

Laatst gewijzigd op: 6-aug-2012
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 6-aug-2012
  • Article: PH10836
  • Views: