Talen

OS X Mountain Lion: Bestanden delen met andere gebruikers van uw computer

Bestanden delen met andere gebruikers van uw computer

Personen die dezelfde Mac gebruiken, kunnen bestanden delen met hun mappen 'Publiek' en hun aflevermappen.

Bestanden delen met andere gebruikers op uw Mac

Als u een onderdeel beschikbaar wilt stellen aan alle gebruikers op uw Mac, kiest u 'Ga' > 'Thuismap' en plaatst u het onderdeel of een kopie ervan vervolgens in uw map 'Publiek'.

Bestanden delen met één andere gebruiker op uw Mac

1. Klik op het bureaublad om er zeker van te zijn dat de Finder actief is en kies vervolgens 'Ga' > 'Computer'.
  2. Klik dubbel op het symbool van de interne schijf van uw computer (meestal heeft deze de naam 'Macintosh HD') om de schijf te openen.
  3. Open de map 'Gebruikers' en open vervolgens de map voor de persoon aan wie u het bestand wilt geven.
  4. Open de map 'Publiek' van de gebruiker en sleep het bestand vervolgens naar de aflevermap. Om voor uzelf een kopie van het bestand te bewaren, houdt u de Option-toets ingedrukt terwijl u het onderdeel sleept.

U kunt wel onderdelen in de aflevermappen van andere gebruikers plaatsen, maar u kunt alleen uw eigen aflevermap openen.

De map 'Publiek' van een andere gebruiker van uw computer openen

1. Klik op het bureaublad om er zeker van te zijn dat de Finder actief is en kies vervolgens 'Ga' > 'Computer'.
  2. Klik dubbel op het symbool van de interne schijf van uw computer (meestal heeft deze de naam 'Macintosh HD') om de schijf te openen.
  3. Open de map 'Gebruikers' en open vervolgens de map voor de persoon waarvan u de map 'Publiek' wilt bekijken.

Als u de map 'Publiek' van een andere gebruiker niet kunt openen, heeft deze gebruiker mogelijk bestandsdeling uitgeschakeld in het paneel 'Delen' van Systeemvoorkeuren.

Laatst gewijzigd op: 6-aug-2012
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 6-aug-2012
  • Article: PH10636
  • Views: