Slik laster du ned og installerer macOS

Last ned og installer nye eller tidligere versjoner av Mac-operativsystemet på kompatible Macer.

For å opprettholde sikkerheten, stabiliteten og kompatibiliteten til datamaskinen anbefaler Apple at du bruker den nyeste macOS-versjonen som er kompatibel med Macen. macOS-oppdateringer og -oppgraderinger inkluderer også de nyeste funksjonene og innebygde programmer som Safari.

Bruk Programvareoppdatering

Programvareoppdatering er den raskeste og enkleste måten å få macOS-oppdateringer og -oppgraderinger på, og tjenesten kan bruke mindre lagringsplass for å laste ned og installere dem.

Programvareoppdatering viser kun programvare som er kompatibel med Macen din. Hvis Programvareoppdatering viser at Macen bruker nyeste programvare, er det ingen ny programvare tilgjengelig for Mac-modellen din.

Slik oppdaterer du macOS med Programvareoppdatering

Bruk macOS-gjenoppretting

Hvis du vil installere macOS på nytt eller Macen ikke starter helt fordi den ikke har et fungerende operativsystem, kan du bruke det innebygde gjenopprettingssystemet til å installere macOS på nytt.

Slik installerer du macOS på nytt fra macOS-gjenoppretting

Bruk App Store

Hvis du vil laste ned macOS fra App Store, må du laste ned fra en Mac som er kompatibel med macOS. Hvis Macen din ikke er kompatibel, er Hent-knappen i App Store grå, eller du ser en melding om at macOS-versjonen ikke er kompatibel med enheten, eller at den forespurte versjonen av macOS ikke er tilgjengelig.

1. Bruk disse koblingene for å finne macOS i App Store. Hvis disse koblingene ikke fungerer som forventet, kan du prøve på nytt med Safari, som ligger i Programmer-mappen.

2. Klikk på Hent-knappen i App Store for å starte nedlastingen. Det kan hende at Programvareoppdatering åpnes og ber deg om å starte nedlastingen der.

3. Når nedlastingen til Programmer-mappen er fullført, åpnes installasjonsprogrammet automatisk. Følg installasjonsinstruksjonene på skjermen. Eventuelt kan du avslutte uten å installere for å la installasjonsprogrammet ligge i Programmer-mappen til senere bruk.

Bruk en nettleser for eldre versjoner

Disse eldre macOS-versjonene er tilgjengelige som diskavbildninger som du kan laste ned via nettleseren. For å hente installasjonsprogrammet fra diskavbildningen må du bruke en Mac som er kompatibel med den aktuelle macOS-versjonen.

1. Bruk disse koblingene for å laste ned en macOS-diskavbildningsfil (.dmg). Hvis disse koblingene ikke fungerer som forventet, kan du prøve på nytt med Safari, som ligger i Programmer-mappen.

2. Dobbeltklikk på .dmg-filen for å åpne den og se pakkefilen (.pkg) i den.

3. Dobbeltklikk på .pkg-filen, og følg instruksjonene på skjermen for å installere macOS-installasjonsprogrammet i Programmer-mappen.

4. Åpne Programmer-mappen, og dobbeltklikk på macOS-installasjonsprogrammet, som heter Installer [versjonsnavn]. Følg installasjonsinstruksjonene på skjermen.

Bruk et oppstartbart installasjonsprogram

Et oppstartbart installasjonsprogram kan være hendig hvis du skal installere macOS på flere maskiner og ikke vil laste ned programmet hver gang, eller når du ikke kan installere ved hjelp av andre metoder.

Du må bruke App Store eller bruke en nettleser på en kompatibel Mac for å laste ned et installasjonsprogram som brukes til å lage et oppstartbart installasjonsprogram. Macen må også ha macOS High Sierra eller nyere, den nyeste versjonen av macOS Sierra eller den nyeste versjonen av OS X El Capitan.

Slik oppretter du en oppstartbar installerer for macOS

Hvis du trenger hjelp

Hvis det oppstod en feil under oppdatering eller installering av macOS

Hvis du trenger mer lagringsplass for å laste ned eller installere

Hvis Macen ikke starter helt opp