Sådan downloader og installerer du macOS

Download og installer nuværende eller tidligere versioner af Mac-operativsystemet på kompatible Mac-computere.

For at sikre din computers fortsatte sikkerhed, stabilitet og kompatibilitet anbefaler Apple, at du bruger det nyeste macOS, der er kompatibelt med din Mac. macOS-opdateringer og -opgraderinger inkluderer også de nyeste funktioner og indbyggede apps såsom Safari.

Brug Softwareopdatering

Softwareopdatering er den hurtigste og nemmeste måde at få macOS-opdateringer og -opgraderinger på, og det kan bruge mindre lagringsplads til at downloade og installere dem.

Softwareopdatering viser kun software, der er kompatibel med din Mac. Hvis Softwareopdatering viser, at din Mac er opdateret, er der i øjeblikket ingen ny software tilgængelig til din Mac-model.

Sådan opdaterer du macOS ved hjælp af Softwareopdatering

Brug macOS-gendannelse

Hvis du vil geninstallere macOS, eller hvis din Mac ikke starter helt, fordi den ikke har et fungerende operativsystem, kan du bruge det indbyggede gendannelsessystem til at geninstallere macOS.

Sådan geninstallerer du macOS fra macOS-gendannelse

Brug App Store

Hvis du vil downloade macOS fra App Store, skal du downloade det via en Mac, der er kompatibel med det pågældende macOS. Hvis din Mac ikke er kompatibel, nedtones knappen Hent i App Store for at vise, at macOS ikke er kompatibelt med denne enhed, eller at den ønskede version af macOS ikke er tilgængelig.

1. Brug disse links til at finde macOS i App Store. Hvis disse links ikke virker som forventet, kan du prøve igen ved at bruge Safari, som findes i mappen Apps.

2. Klik på knappen Hent i App Store for at begynde at downloade. Softwareopdatering åbner muligvis og beder dig downloade derfra.

3. Når installeringsprogrammet er downloadet til mappen Apps, åbnes det automatisk. Følg installeringsvejledningen på skærmen. Eller afslut uden at installere for at gemme installeringsprogrammet i mappen Apps til senere brug.

Brug en webbrowser til ældre versioner

Disse ældre macOS-versioner er tilgængelige som diskbilleder, som du kan downloade ved hjælp af din webbrowser. Hvis du vil hente installeringsprogrammet fra diskbilledet, skal du bruge en Mac, der er kompatibel med det pågældende macOS.

1. Brug disse links for at downloade et arkiv med et macOS-diskbillede (.dmg). Hvis disse links ikke virker som forventet, kan du prøve igen ved at bruge Safari, som findes i mappen Apps.

2. Dobbeltklik på .dmg-arkivet for at åbne det og se det indeholdte pakkearkiv (.pkg).

3. Dobbeltklik på .pkg-arkivet, og følg derefter vejledningen på skærmen for at installere macOS-installeringsprogrammet i mappen Apps.

4. Åbn mappen Apps, og dobbeltklik på macOS-installeringsprogrammet med navnet Installer [versionsnavn]. Følg installeringsvejledningen på skærmen.

Brug et installeringsprogram, der kan startes fra

Et installeringsprogram, der kan startes fra, kan være nyttigt, når macOS skal installeres på flere computere, så du ikke skal downloade et installeringsprogram hver gang, eller hvis du ikke kan installere ved hjælp af macOS-gendannelse eller de andre metoder.

Hvis du vil downloade et installeringssprogram, der kan bruges til at oprette et installeringsprogram, der kan startes fra, skal du bruge App Store eller bruge en webbrowser til at downloade fra en kompatibel Mac. Mac-computeren skal også bruge macOS High Sierra eller nyere, den seneste version af macOS Sierra eller den seneste version af OS X El Capitan.

Sådan opretter du et installeringsprogram med startmulighed til macOS

Hvis du har brug for hjælp

Hvis der opstod en fejl under opdatering eller installering af macOS

Hvis du har brug for mere lagringsplads til at downloade eller installere

Hvis din Mac ikke starter helt