Om kameran eller blixten på din iPhone, iPad eller iPod touch inte fungerar

Gör så här om bilderna är suddiga eller om kameraskärmen är svart.

Ta bort fodral, tillbehör eller skyddsfilm och testa

1. Ta bort fodral, skyddsfilm och/eller tillbehör som blockerar kameran eller blixten eller som placerar en magnet nära kameran.

2. Testa kameran genom att försöka ta en bild.

3. Testa LED-blixten:

1. Prova ficklampan i Kontrollcenter på din iPhone eller Kontrollcenter på din iPad. På en iPhone X eller senare eller en iPad sveper du ned från det övre högra hörnet på skärmen. Svep uppåt från nederkanten på valfri skärm på en iPhone 8 eller tidigare.

2. Tryck på knappen Ficklampasymbolen ficklampa.

Om blixten endast fungerar ibland öppnar du appen Kamera och trycker på blixtknappen för att välja en annan inställning.

En konfigurationsprofil, vilket även omfattar en profil för Mobile Device Management (MDM), kan inaktivera kameran.

Kontakta Apple-supporten

Om kameran eller blixten fortfarande inte fungerar korrekt kontaktar du Apple-supporten för att diskutera servicealternativ.

Om du vill prova fler steg på egen hand

Om du föredrar att prova på egen hand finns ytterligare steg som du kan prova om kameran inte fungerar. Du måste kanske fortfarande kontakta Apple-supporten när du har följt dessa steg.

1. Om bilden är suddig rengör du kameralinserna på fram- och baksidan med en mikrofiberduk. Om du ser smuts eller skräp inne i objektivet, en skada på din iPhone i närheten av kameran eller om kameraobjektivet verkar vara felriktat eller blockerat, kontaktar du Apple-supporten för att diskutera servicealternativ.

2. Om du får en suddig bild i svag belysning och du använder en konverterare, ett metallskal eller ett magnetiskt objektivfäste provar du med att ta bort tillbehören.

3. Starta om din iPhone, iPad eller iPod touch.

4. Uppdatera din iPhone till den senaste versionen av iOS.

5. Testa kameran igen genom att försöka ta en bild. Om din enhet har en kamera på fram- och baksidan kontrollerar du om en eller båda inte fungerar. För att byta kamera trycker du på roteringsknappenIngen bildtext för denna bild.