Jos iPhonen, iPadin tai iPod touchin kamera tai salama ei toimi

Toimi näin, jos kuvat ovat epäselviä tai kameran näyttö on musta.

Kuoren, lisälaitteen tai kalvon poistaminen ja kameran tai salaman testaaminen

1. Poista kuori, lisälaite tai kalvo, joka saattaa olla kameran tai salaman tiellä tai joka vie magneetin kameran lähelle.

2. Testaa kamera yrittämällä ottaa kuva.

3. Testaa LED-salamaa:

1. Kokeile taskulamppua iPhonen Ohjauskeskuksesta tai iPadin Ohjauskeskuksesta. Pyyhkäise iPhone X:ssä tai tätä uudemmissa sekä iPadissa näytön oikeasta yläkulmasta alaspäin. Pyyhkäise iPhone 8:ssa tai aiemmassa minkä tahansa näytön alareunasta ylöspäin.

2. Napauta Taskulamppu-painiketta Taskulamppu-kuvake.

Jos salama toimii vain ajoittain, avaa Kamera-appi, napauta salamapainiketta ja valitse toinen asetus.

Määritysprofiili, mukaan lukien mobiililaitteiden hallinnan (MDM) profiili, voi poistaa kameran käytöstä.

Yhteydenotto Apple-tukeen

Jos kamera tai salama ei edelleenkään toimi oikein, ota yhteyttä Apple-tukeen, jotta voit keskustella huoltovaihtoehdoista.

Jos haluat kokeilla muita toimia itsenäisesti

Halutessasi voit kokeilla seuraavia toimia itsenäisesti, jos kamera ei toimi. Voit joutua ottamaan yhteyttä Apple-tukeen myös näiden ohjeiden noudattamisen jälkeen.

1. Jos kuva on epäselvä, puhdista etu- ja takakameran linssit mikrokuituliinalla. Jos linssin sisällä on likaa tai roskia, jos iPhonessa on vaurioita kameran lähellä tai jos kameran linssi on vinossa tai tukittuna, ota yhteyttä Apple-tukeen, jotta voit keskustella huoltovaihtoehdoista.

2. Jos havaitset liikkeen aiheuttamaa sumuisuutta hämärissä tilanteissa ja käytät objektiivimuunninta, metallista koteloa tai magneettista objektiivipidikettä, poista lisälaite.

3. Käynnistä iPhone, iPad tai iPod touch uudelleen.

4. Päivitä iPhoneesi uusin iOS-versio.

5. Testaa kamera uudelleen ottamalla kuva. Jos laitteessa on etu- ja takakamera, tarkista, onko jompikumpi niistä tai molemmat rikki. Voit vaihtaa kameran napauttamalla pyörityspainikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.