Om din iPhone eller iPod touch inte laddar

Läs om vad du ska göra om batteriet inte laddar eller laddar långsamt, eller om du får ett varningsmeddelande.

Ansluta till ström

Ladda din enhet genom att följa dessa steg:

1. Anslut din enhet till usb-kabeln som medföljer.

2. Anslut till en av dessa tre strömkällor:

Vägguttag

Anslut usb-laddningskabeln till en usb-strömadapter och anslut sedan adaptern till vägguttaget.

Dator

Anslut laddningskabeln till en usb 2.0- eller 3.0-port på en dator som är påslagen och inte är i viloläge. Använd inte usb-portarna på ditt tangentbord.

Strömtillbehör

Anslut kabeln till en strömförsörjd usb-hubb, en dockningsstation eller något annat Apple-certifierat tillbehör.

Om du försöker ladda trådlöst med en iPhone 8 eller senare kontrollerar du först att du kan ladda med usb-kabeln som medföljde enheten. Om det fungerar kan du sedan få hjälp med trådlös laddning. Om du har ett tillbehör från tredje part ska du kontrollera att det är Apple-certifierat.

När enheten laddas visas en blixt inuti batterisymbolenNo alt supplied for Image i statusfältet eller en stor batterisymbolNo alt supplied for Image på låsskärmen.

Om din enhet laddas långsamt eller inte alls

Följ dessa steg och försök igen efter varje:

1. Kontrollera om laddningskabeln och usb-adaptern har tecken på skada, som brott eller böjda stift. Använd inte skadade tillbehör.

Lightning-till-usb och en usb-C-väggadapter
  2. Använd ett vägguttag och kontrollera att allt är ordentligt anslutet mellan laddningskabeln, usb-väggadaptern och vägguttaget eller strömkabeln eller prova med ett annat vägguttag.

3. Ta bort skräp från laddningsporten på undersidan av enheten och anslut laddningskabeln ordentligt i enheten. Om laddningsporten är skadad behöver enheten troligen service.

Bild på laddningsporten.
  4. Låt enheten ladda i en halvtimme.

5. Om enheten fortfarande inte svarar tvingar du en omstart på din enhet:

• iPhone 8 eller senare och iPhone SE (2:a generationen): Tryck på och släpp snabbt volymhöjningsknappen. Tryck och släpp snabbt volymsänkningsknappen. Håll ned sidoknappen tills Apple-logotypen visas.

• iPhone 7, iPhone 7 Plus och iPod touch (7:e generationen): Tryck på och håll ned både sidoknappen (eller den övre knappen) och volymsänkningsknappen tills du ser Apple-logotypen.

• iPhone 6s eller tidigare, iPhone SE (1:a generationen) och iPod touch (6:e generationen) eller tidigare: Tryck på och håll ned både sidoknappen (eller den övre knappen) och hemknappen tills du ser Apple-logotypen.

6. Låt enheten ladda i en halvtimme till.

7. Om enheten fortfarande inte vill starta eller ladda tar du med enheten, laddningskabeln och laddningsadaptern till en Apple Store eller auktoriserad Apple-servicepartner för utvärdering. Du kan också kontakta Apple-supporten.

Om enheten slutar ladda vid 80 %

iOS 13 och senare använder Optimerad batteriladdning Din iPhone använder maskininlärning på enheten som förstår din dagliga laddningsrutin, så att den kan vänta med att ladda klart batteriet över 80 procent tills du behöver använda din iPhone.* Optimerad batteriladdning är endast aktiverat när din iPhone förutspår att den kommer att vara ansluten till en laddare under en längre tid.

Din iPhone kanske blir varmare vid laddning. Om batteriet blir för varmt kan mjukvaran begränsa laddning över 80 % för att öka batteriets livslängd. Din iPhone laddar igen när temperaturen sjunker. Pröva med att flytta iPhone och laddaren till en svalare plats.

På iPhone 15-modeller kan du ha aktiverat gränsen på 80 %, vilket förhindrar att din iPhone laddas över cirka 80 procent. Om du vill att din iPhone ska laddas över 80 procent kan du antingen aktivera Optimerad batteriladdning eller stänga av laddningsoptimeringar.

Läs mer om gränsen på 80 % för iPhone 15-modellerna

Om du får ett meddelande om att tillbehöret inte stöds eller inte är certifierat

Dessa meddelanden uppkommer av ett par orsaker:

• Din iOS-enhet kan ha en smutsig eller skadad laddningsport

• Ditt laddningstillbehör är defekt, skadat eller är inte Apple-certifierat

• Din usb-laddare är inte utformad för att ladda enheter

Gör så här:

1. Ta bort skräp från laddningsporten på undersidan av enheten.

2. Starta om din iPhone eller iPod touch.

3. Prova med en annan usb-kabel eller usb-laddare.

4. Kontrollera att du har den senaste versionen av iOS.

5. Kontakta Apple-supporten för att ställa in tjänsten.

Läs mer

* Information om din laddningsrutin finns endast sparat på din iPhone. Den informationen är inte inkluderad i säkerhetskopior och delas inte med Apple.