Jos iPhone tai iPod touch ei lataudu

Lue, mitä voit tehdä, jos akku ei lataudu tai latautuu hitaasti tai jos näet varoitusviestin.

Liitä virtalähteeseen

Lataa laitteesi seuraavasti:

1. Liitä laitteesi sen mukana toimitettuun USB-kaapeliin.
  2. Liitä yhteen näistä kolmesta virtalähteestä:

Pistorasia

Liitä USB-latauskaapeli USB-virtalähteeseen ja sitten virtalähde pistorasiaan.

Tietokone

Kytke latauskaapeli käynnissä, ei nukkumassa, olevan tietokoneen USB 2.0- tai 3.0-porttiin. Älä käytä näppäimistön USB-portteja.

Virtalisävaruste

Kytke kaapeli virtalähteellä varustettuun USB-keskittimeen, telakointiasemaan tai johonkin muuhun Applen sertifioimaan lisävarusteeseen.

Jos yrität ladata iPhone 8:aa tai sitä uudempaa langattomasti, varmista ensin, että voit ladata laitetta sen mukana toimitetulla USB-kaapelilla. Jos se on mahdollista, lue ohjeita langattomaan lataukseen. Jos käytät muun valmistajan lisävarusteita, tarkasta, että ne ovat Applen sertifioimia.

Kun laite latautuu, tilapalkissa olevan akkukuvakkeen sisällä näkyy salama tai lukitulla näytöllä näkyy suuri akkukuvake .

Jos laite latautuu hitaasti tai se ei lataudu ollenkaan

Noudata näitä ohjeita ja yritä uudelleen jokaisen jälkeen:

1. Tarkasta latauskaapeli ja USB-sovitin vaurioiden, kuten murtumien tai taipuneiden piikkien, varalta. Älä käytä vioittuneita lisävarusteita.
    Lightning–USB ja USB-C-virtapistoke
  2. Käytä seinäpistorasiaa ja tarkista, että latauskaapelin, USB-virtapistokkeen ja pistorasian tai virtajohdon väliset kytkennät ovat tiukkoja, tai kokeile toista pistorasiaa.
  3. Poista mahdollinen lika laitteen pohjassa olevasta latausportista ja kytke latauskaapeli sitten tiukasti laitteeseen. Jos latausportti on vaurioitunut, laitteesi on todennäköisesti huollettava.

Kuva latausportista.
  4. Anna laitteesi latautua puoli tuntia.
  5. Jos laitteesi ei vieläkään vastaa, pakota se käynnistymään uudelleen:
    • iPhone 8 tai sitä uudempi ja iPhone SE (2. sukupolvi): paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta lyhyesti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta lyhyesti. Pidä sivupainiketta painettuna, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus ja iPod touch (7. sukupolvi): pidä sivupainiketta (tai yläpainiketta) ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
    • iPhone 6s tai sitä vanhempi, iPhone SE (1. sukupolvi) ja iPod touch (6. sukupolvi) tai sitä vanhempi: pidä sivupainiketta (tai yläpainiketta) ja Koti-painiketta painettuina, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
  6. Anna laitteesi latautua toiset puoli tuntia.
  7. Jos laitteesi ei vieläkään mene päälle tai lataudu, vie laite, latauskaapeli ja lataussovitin Apple Storeen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen arvioitaviksi. Voit myös ottaa yhteyttä Apple-tukeen.

Jos laite lopetti latauksen 80 prosenttiin

iOS 13 ja sitä uudemmat käyttävät optimoitua akun latausta. Se hidastaa akun ikääntymistä vähentämällä aikaa, jonka iPhone on täysin latautuneena. iPhonesi käyttää laitteella olevaa koneoppimista ymmärtääkseen päivittäisiä lataustapojasi, jolloin se voi arvioida, milloin tarvitset iPhoneasi. Se lataa sen yli 80 %:n varaukseen vasta silloin.* Optimoitu akun lataus on aktiivinen vain silloin, kun iPhonesi ennustaa, että se on yhdistettynä laturiin pidempiä aikoja.

iPhone saattaa hieman lämmetä latauksen aikana. Jos akku lämpenee liikaa, ohjelmisto saattaa rajoittaa latauksen 80 prosenttiin akun käyttöiän pidentämiseksi. iPhone latautuu jälleen, kun lämpötila laskee. Siirrä iPhone ja laturi viileämpään paikkaan.

Olet ehkä iPhone 15 -mallien tapauksessa ottanut käyttöön 80 prosentin rajoituksen, joka estää iPhone-laitetta latautumasta yli 80 prosenttiin. Jos haluat, että iPhone latautuu yli 80 prosenttiin, voit ottaa käyttöön optimoidun akun latauksen tai poistaa latauksen optimoinnit käytöstä.

Lue lisätietoja iPhone 15 -mallien 80 prosentin rajoituksesta

Jos varoitusviestissä ilmoitetaan, että lisävarustetta ei tueta tai sitä ei ole sertifioitu

Nämä ilmoitukset voivat näkyä useista syistä:

• iOS-laitteen latausportti voi olla likainen tai vahingoittunut.
  • Latauslaite on viallinen tai vahingoittunut, tai se ei ole Applen sertifioima.
  • USB-laturiasi ei ole tarkoitettu mobiililaitteiden lataamiseen.

Toimi seuraavasti:

1. Poista mahdollinen lika laitteen pohjassa olevasta latausportista.
  2. Käynnistä iPhone tai iPod touch uudelleen.
  3. Kokeile toista USB-kaapelia tai laturia.
  4. Varmista, että laitteessasi on uusin iOS-versio.
  5. Ota yhteyttä Apple-tukeen ja tilaa huolto.

Lisätietoja

* Tiedot lataustavoistasi tallennetaan vain iPhoneesi. Tiedot eivät sisälly varmuuskopioihin eikä niitä jaeta Applen kanssa.