Følg og spill av programmer i Apple Podcasts på iPhone og iPad

Følg favorittpodkastene dine og kontroller lytteopplevelsen med avspillingshastighet, hopp over og mer.

Slik følger du podkaster på iPhone eller iPad

Når du følger en podkast, lastes nye episoder automatisk ned til enheten din. Du kan motta varslinger når nye episoder er tilgjengelige.

1. Åpne Podcasts-appen.
  2. Bla gjennom eller søk etter et program. Trenger du hjelp til å finne programmer du vil like?
  3. Trykk på programmet for å se informasjonssiden.
  4. Trykk på Følg-knappen.

For å finne podkastene du følger eller de du har lagt til manuelt via en nettadresse, går du til Bibliotek-fanen. Trykk deretter på Programmer og trykk på Følger.

Vil du lytte til premiuminnhold i podkaster? Finn ut hvordan du kjøper Apple Podcasts-abonnement.

Slik slutter du å følge podkaster på iPhone eller iPad

1. Åpne Podcasts-appen.
  2. På iPhone går du til Bibliotek-fanen og trykker deretter på Programmer. På iPad går du til Bibliotek i sidepanelet og trykker på Programmer.
  3. Trykk på et program for å se informasjonssiden.
  4. Trykk på Mer-knappen .
  5. Trykk på Slutt å følge program .
    På iPhone vises Mer-menyen på en podkast etter at du har trykket på Mer-knappen øverst til høyre på skjermen. Mer-knappen ser ut som en sirkel med tre prikker inni. Det første alternativet på Mer-menyen er Slutt å følge program.
  6. Hvis du har lastet ned episoder, kan du velge å beholde alle de nedlastede episodene eller fjerne dem fra Bibliotek. Hvis du velger Behold alle episoder, lastes ikke nye episoder ned, men episoder som allerede er i Biblioteket ditt, slettes ikke.

Hvis du slutter å følge et program med premiuminnhold, er abonnementet ditt fortsatt aktivt. Finn ut hvordan du sier opp et abonnement.

Slik velger du rekkefølgen for avspilling av episoder

Når du følger en podkast, kan du spille av episodene i rekkefølge og velge om du vil starte med den nyeste eller eldste episoden.

1. Åpne Podcasts-appen.
  2. På iPhone går du til Bibliotek-fanen og trykker deretter på Programmer. På iPad går du til Bibliotek i sidepanelet og trykker på Programmer.
  3. Trykk på programmet for å se informasjonssiden.
  4. Trykk på Mer-knappen  øverst til høyre, og trykk deretter på Innstillinger.
  5. Trykk på Eldst til nyest eller Nyest til eldst.
    På en iPhone vises innstillingerskjermen for en bestemt podkast. Det første alternativet er en Følger-vekselbryter, og deretter en Varslinger-vekselbryter. Etter disse er det alternativer for Episoderekkefølge. Den første er Eldst til nyest, og den andre er Nyest til eldst, og denne er valgt.

Når en episode er ferdig, spilles neste episode i podkasten av automatisk. For å slå av dette går du til Innstillinger > Podkaster og slår av Kontinuerlig avspilling.

Slik filtrerer du sesonger og episoder

For podkaster som har sesonger, kan du filtrere etter sesong. Hvis du følger en podkast eller har lagret eller lastet ned episoder, kan du også filtrere for å bare se uavspilte episoder, nedlastinger og mer.

1. Åpne Podcasts-appen.
  2. På iPhone går du til Bibliotek-fanen og trykker deretter på Programmer. På iPad går du til Bibliotek i sidepanelet og trykker på Programmer.
  3. Trykk på programmet for å se informasjonssiden.
  4. Trykk på Sesonger eller Episoder, og velg deretter et filter.
    På en iPhone vises programsiden for en podkast. Under programbanneret ser du en nedtrekkspil som heter Episoder og er valgt. Episoder-menyen viser alternativene Alle episoder, Uavspilt, Lastet ned og Abonnentepisoder. Alle episoder er valgt.

Slik kan du øke eller senke hastigheten på en podkastepisode

1. Åpne Podcasts-appen og begynn å lytte til en episode.
  2. Trykk på minispilleren nederst på skjermen for å utvide lydkontrollene.
  3. Trykk på Avspillingshastighet-knappen , og velg deretter en hastighet fra menyen som vises.
    På en iPhone vises minispilleren for Podcasts. I nærheten av nederste venstre hjørne av spilleren er Avspillingshastighet-knappen, som ser ut som «1x», valgt. I tillegg er Avspillingshastighet-menyen åpen. Alternativene i menyen er 2x, 1,75x, 1,5x, 1,25x, 1x, og 0,75x. 1x er valgt.

Slik viser du podkastavskrifter

1. Åpne Podcasts-appen og begynn å lytte til en episode.
  2. Trykk på minispilleren nederst på skjermen for å utvide lydkontrollene.
  3. Trykk på Avskrift-knappen Hvis Avskrift-knappen  er nedtonet, er ikke avskrift tilgjengelig for den aktuelle episoden.
    På en iPhone vises en podkastavskrift med minispilleren under den. Nederst til venstre på minispilleren er Avskrift-knappen på. Den ser ut som en mørk snakkeboble med et anførselstegn inni og en hvit firkant rundt.

I avskriftvisningen kan du:

• følge med på favorittprogrammene dine mens du leser tidssynkroniserte avskrifter
  • rulle fremover og bakover gjennom podkasten og trykke for å spille av delen du vil lytte til
  • trykke på Søk for å finne bestemte ord og gå direkte til disse delene
  • rapportere et problem med avskriften ved å trykke og holde inne delen, trykke på Rapporter et problem og deretter følge trinnene på skjermen