Logga in på appar med ditt Apple-ID med appspecifika lösenord

Med appspecifika lösenord kan du säkert använda ditt Apple-ID för att logga in på appar som har skapats av andra utvecklare än Apple.

Vissa appar av andra utvecklare än Apple ber dig att logga in med ditt Apple-ID, så att appen kan komma åt information som e-post, kontakter och kalendrar som du lagrar på iCloud. För att se till att ditt Apple-ID-lösenord inte kan lagras eller samlas in av appen kan du välja att skapa ett lösenord till Apple-ID som endast ska användas med den appen.

Du använder detta appspecifika lösenord när appen ber dig att logga in med ditt Apple-ID.

Om du ska kunna generera och använda appspecifika lösenord måste ditt Apple-ID skyddas med tvåfaktorsautentisering.

Så här genererar du ett appspecifikt lösenord

1. Logga in på appleid.apple.com.

2. Välj App-specifika lösenord under avsnittet Inloggning och säkerhet.

3. Välj Generera ett app-specifikt lösenord eller välj knappen Lägg tillBlå plussymbol. och följ sedan stegen som visas på skärmen.

4. Ange eller klistra in det appspecifika lösenordet i appens lösenordsfält.

Så här upphäver du ett appspecifikt lösenord

Du kan ha upp till 25 aktiva appspecifika lösenord. Vid behov kan du upphäva lösenord ett i taget eller alla på en gång.

1. Logga in på appleid.apple.com.

2. Välj App-specifika lösenord under avsnittet Inloggning och säkerhet.

3. Välj knappen Ta bortEtt minustecken inuti en cirkel. bredvid ett lösenord du vill ta bort eller på Upphäv alla.

När du har upphävt ett lösenord kommer appen som använder det lösenordet att loggas ut från ditt konto tills du genererar ett nytt lösenord och loggar in igen.

Om du ändrar eller nollställer lösenordet till ditt primära Apple-ID upphävs automatiskt alla dina appspecifika lösenord för att skydda ditt konto. Du måste generera nya appspecifika lösenord till alla appar som du vill fortsätta använda.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.