Språk

Om du har glömt bort svaren på dina säkerhetsfrågor för Apple-ID

Har du glömt bort svaren på dina säkerhetsfrågor för Apple-ID? Prova att nollställa frågorna.

Om du inte kan svaren på dina säkerhetsfrågor för Apple-ID provar du att svara på dem minst en gång. Om du svarar fel för många gånger i rad kan du tillfälligt inte använda ditt konto, men du kan prova att nollställa lösenordet när vänteperioden har tagit slut.

Nollställa säkerhetsfrågor

1. Gå till Mitt Apple-ID (appleid.apple.com/se).
  2. Välj Hantera ditt Apple-ID och logga in.
  3. Välj Lösenord och säkerhet till vänster på sidan.
  4. Om du endast har en säkerhetsfråga kan du nu ändra frågan och svaret.
  5. Om du har fler än en säkerhetsfråga:
    • Välj Skicka e-postmeddelande om nollställning av säkerhetsinformation till [din e-postadress för nödsituationer]. Om länken inte visas eller om du inte kan nå din e-postadress för en nödsituation kontaktar du Apple-supporten enligt anvisningarna i nästa avsnitt.
    • Du får ett meddelande från Apple om nollställning. Följ instruktionerna i meddelandet för att nollställa dina säkerhetsfrågor och ställa in nya frågor och svar.  Fick du inget e-postmeddelande?

När du har nollställt dina säkerhetsfrågor kan du fundera på att aktivera tvåstegsverifiering. Tvåstegsverifiering innebär att du inte behöver använda säkerhetsfrågor för att göra ditt konto säkert eller bekräfta din identitet.

Skicka nollställningsmeddelande (länk)

Om det inte går att nollställa dina säkerhetsfrågor

Kontakta Apple-supporten i något av dessa fall:

• Om det inte visas någon länk för att skicka ett e-postmeddelande för nollställning eftersom du inte har en e-postadress för en nödsituation.
  • Länken för att skicka ett e-postmeddelande för nollställning finns, men du kan inte komma åt e-postmeddelandet som skickas.

Ett temporärt support-PIN krävs för det mesta inte, men Apple kan be dig att skapa ett PIN om din identitet måste bekräftas.

Senast ändrad: 2014-jun-04