Over de beveiligingsinhoud van iOS 7.1

In dit artikel wordt de beveiligingsinhoud van iOS 7.1 beschreven.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Bezoek de website Apple productbeveiliging voor meer informatie over Apple-productbeveiliging.

Raadpleeg ‘Hoe gebruikt u de Apple Product Security PGP-sleutel’ voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID’s als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg ‘Apple-beveiligingsupdates’ voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

iOS 7.1

• Reservekopieën

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een kwaadwillig vervaardigde reservekopie kan het bestandssysteem wijzigen

Beschrijving: een symbolische koppeling in een reservekopie zou worden hersteld, waardoor latere bewerkingen tijdens het herstel naar de rest van het bestandssysteem mogen schrijven. Dit probleem is verholpen door tijdens het herstel te controleren op symbolische koppelingen.

CVE-ID

CVE-2013-5133: evad3rs

• Certificaatvertrouwensbeleid

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: rootcertificaten zijn bijgewerkt

Beschrijving: een aantal certificaten zijn toegevoegd aan of verwijderd van de lijst met basiscertificaten.

• Configuratieprofielen

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: vervaldatums van profielen zijn niet nageleefd

Beschrijving: vervaldatums van mobiele configuratieprofielen zijn niet goed geëvalueerd. Het probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van configuratieprofielen.

CVE-ID

CVE-2014-1267

• CoreCapture

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan zorgen voor het onverwacht beëindigen van het systeem

Beschrijving: er was een probleem met een bereikbare bewering bij de verwerking van IOKit API-oproepen door CoreCapture. Het probleem is verholpen door een extra validatie van de invoer uit IOKit.

CVE-ID

CVE-2014-1271: Filippo Bigarella

• Crashmelding

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een lokale gebruiker kan de bevoegdheden van willekeurige bestanden wijzigen

Beschrijving: CrashHouseKeeping heeft symbolische koppelingen gevolgd bij het wijzigen van bevoegdheden van bestanden. Dit probleem is verholpen door symbolische koppelingen niet te volgen wanneer bevoegdheden van bestanden worden gewijzigd.

CVE-ID

CVE-2014-1272: evad3rs

• dyld

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: de vereisten voor codeondertekening worden mogelijk genegeerd

Beschrijving: instructies voor overplaatsing van tekst in dynamische bibliotheken worden mogelijk geladen door dyld zonder de codeondertekening te valideren. Dit probleem is verholpen door de instructies voor overplaatsing van tekst te negeren.

CVE-ID

CVE-2014-1273: evad3rs

• FaceTime

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een persoon met fysieke toegang tot het apparaat heeft op het toegangsscherm mogelijk toegang tot FaceTime-contacten

Beschrijving: FaceTime-contacten op een vergrendeld apparaat kunnen worden weergegeven door een mislukt FaceTime-gesprek te starten vanaf het toegangsscherm. Dit probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van FaceTime-gesprekken.

CVE-ID

CVE-2014-1274

• ImageIO

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: het bekijken van een kwaadwillig vervaardigd PDF-bestand kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een bufferoverloop bij de verwerking van JPEG2000-afbeeldingen in PDF-bestanden. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2014-1275: Felix Groebert van het Google Security Team

• ImageIO

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: het bekijken van een kwaadwillig vervaardigd TIFF-bestand kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een bufferoverloop bij de verwerking van TIFF-bestanden door libtiff. Dit probleem is verholpen door een extra validatie van TIFF-afbeeldingen.

CVE-ID

CVE-2012-2088

• ImageIO

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: het bekijken van een kwaadwillig vervaardigd JPEG-bestand kan leiden tot de vrijgave van geheugeninhoud

Beschrijving: er was een probleem met een niet-geïnitialiseerde geheugentoegang bij de verwerking van JPEG-markeringen in libjpeg, wat leidde tot de vrijgave van geheugeninhoud. Dit probleem is verholpen door een extra validatie van JPEG-bestanden.

CVE-ID

CVE-2013-6629: Michal Zalewski

• IOKit HID-gebeurtenis

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan de handelingen van de gebruiker in andere apps controleren

Beschrijving: door een interface in IOKit-framework hebben kwaadaardige apps handelingen van gebruikers in andere apps kunnen controleren. Dit probleem is verholpen door een verbeterd beleid voor toegangscontrole in het framework.

CVE-ID

CVE-2014-1276: Min Zheng, Hui Xue en Dr. Tao (Lenx) Wei van FireEye

• iTunes Store

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een ‘man-in-the-middle’-aanvaller kan een gebruiker aanzetten tot het downloaden van een kwaadaardige app via Enterprise App Download

Beschrijving: een aanvaller met een geprivilegieerde netwerkpositie kan netwerkverbindingen vervalsen om een gebruiker aan te zetten tot het downloaden van een kwaadaardige app. Dit probleem is verholpen door SSL te gebruiken en de gebruiker te vragen tijdens URL-doorverwijzingen.

CVE-ID

CVE-2013-3948: Stefan Esser

• Kernel

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een lokale gebruiker kan zorgen voor het onverwacht beëindigen van het systeem of het uitvoeren van willekeurige code in de kernel

Beschrijving: er was een probleem met een ongeoorloofde geheugentoegang bij de functie ARM ptmx_get_ioctl. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2014-1278: evad3rs

• Office Viewer

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: het openen van een kwaadwillig vervaardigd Microsoft Word-document kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een double free-probleem bij de verwerking van Microsoft Word-documenten. Dit probleem is verholpen door een verbeterd beheer van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2014-1252: Felix Groebert van het Google Security Team

• Foto’s backend

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: verwijderde afbeeldingen kunnen nog steeds verschijnen in de app Foto’s onder doorzichtige afbeeldingen

Beschrijving: een afbeelding verwijderen in de activabibliotheek heeft de versies van de afbeelding in de cache niet verwijderd. Dit probleem is verholpen door een verbeterd beheer van de cache.

CVE-ID

CVE-2014-1281: Walter Hoelblinger van Hoelblinger.com, Morgan Adams, Tom Pennington

• Profielen

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een configuratieprofiel wordt mogelijk verborgen voor de gebruiker

Beschrijving: een configuratieprofiel met een lange naam is mogelijk geladen op het apparaat maar wordt niet weergegeven in de gebruikersinterface van het profiel. Het probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van profielnamen.

CVE-ID

CVE-2014-1282: Assaf Hefetz, Yair Amit en Adi Sharabani van Skycure

• Safari

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: inloggegevens van een gebruiker worden via de functie voor het automatisch invullen van gegevens mogelijk vrijgegeven aan een onverwachte website

Beschrijving: Safari heeft mogelijk gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch ingevuld in een subframe vanaf een ander domein dan het hoofdframe. Dit probleem is verholpen door een verbeterde brontracering.

CVE-ID

CVE-2013-5227: Niklas Malmgren van Klarna AB

• Instellingen - Accounts

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een persoon met fysieke toegang tot het apparaat kan Zoek mijn iPhone uitschakelen zonder een iCloud-wachtwoord in te voeren

Beschrijving: er was een probleem met het statusbeheer bij de verwerking van de status van Zoek mijn iPhone. Dit probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van de status van Zoek mijn iPhone.

CVE-ID

CVE-2014-2019

• Springboard

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een persoon met fysieke toegang tot het apparaat kan het beginscherm van het apparaat zien zelfs als het apparaat niet is geactiveerd

Beschrijving: een onverwachte beëindiging van het programma tijdens de activering kan ervoor zorgen dat de telefoon het beginscherm toont. Het probleem is verholpen door een verbeterde foutafhandeling tijdens de activering.

CVE-ID

CVE-2014-1285: Roboboi99

• SpringBoard-toegangsscherm

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een externe aanvaller kan ervoor zorgen dat het toegangsscherm niet meer reageert

Beschrijving: er was een probleem met het statusbeheer op het toegangsscherm. Dit probleem is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

CVE-ID

CVE-2014-1286: Bogdan Alecu van M-sec.net

• TelephonyUI-framework

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een webpagina kan een FaceTime-audiogesprek activeren zonder gebruikersinteractie

Beschrijving: Safari heeft de gebruiker niet geraadpleegd alvorens URL’s voor FaceTime-audio te starten. Dit probleem is verholpen door om bevestiging te vragen.

CVE-ID

CVE-2013-6835: Guillaume Ross

• USB-host

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een persoon met fysieke toegang tot het apparaat kan het uitvoeren van willekeurige code in kernelmodus veroorzaken

Beschrijving: er was een probleem met geheugenbeschadiging bij de verwerking van USB-berichten. Dit probleem is verholpen door een extra validatie van USB-berichten.

CVE-ID

CVE-2014-1287: Andy Davis van NCC Group

• Videobesturingsbestand

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: het afspelen van een kwaadwillig vervaardigde video kan ertoe leiden dat het apparaat niet meer reageert

Beschrijving: er was een null-dereferentie bij de verwerking van MPEG4-gecodeerde bestanden. Dit probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2014-1280: rg0rd

• WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 4 en hoger, iPod touch (5e generatie) en hoger, iPad 2 en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er waren meerdere problemen met geheugenbeschadiging in WebKit. Deze problemen zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2013-2909: Atte Kettunen van OUSPG

CVE-2013-2926: cloudfuzzer

CVE-2013-2928: Google Chrome Security Team

CVE-2013-5196: Google Chrome Security Team

CVE-2013-5197: Google Chrome Security Team

CVE-2013-5198: Apple

CVE-2013-5199: Apple

CVE-2013-5225: Google Chrome Security Team

CVE-2013-5228: Keen Team (@K33nTeam) in samenwerking met het Zero Day Initiative van HP

CVE-2013-6625: cloudfuzzer

CVE-2013-6635: cloudfuzzer

CVE-2014-1269: Apple

CVE-2014-1270: Apple

CVE-2014-1289: Apple

CVE-2014-1290: ant4g0nist (SegFault) in samenwerking met het Zero Day Initiative van HP, Google Chrome Security Team, Lee Wang Hao in samenwerking met S.P.T. Krishnan van Infocomm Security Department, Institute for Infocomm Research

CVE-2014-1291: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1292: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1293: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1294: Google Chrome Security Team

FaceTime is niet in alle landen of regio’s beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.