Använd Skärmtid för att stänga av köp inuti appar på din iPhone eller iPad

Du kan använda Skärmtid för att förhindra oavsiktliga eller obehöriga köp från App Store och andra Apple-tjänster. Du kan också kräva ett lösenord för köp, förhindra vissa typer av köp eller stänga av möjligheten att köpa helt och hållet.

Du behöver slå på Skärmtid först för att förhindra köp inuti appar. Läs om hur du slår på och använder Skärmtid.

Så här stänger du av köp inuti appar på din iPhone eller iPad

1. När Skärmtid är aktiverat går du till Inställningar > Skärmtid och trycker på Begränsa innehåll/integritet. Om du uppmanas till det anger du lösenkoden och aktiverar sedan Begränsa innehåll/integritet. Du uppmanas bara att ange en lösenkod om du redan har skapat en i Skärmtid. Läs om hur du skapar en lösenkod för Skärmtid.

Skärmen på en iPhone som visar inställningen för Begränsa innehåll/integritet
  2. Tryck på Köp i iTunes och App Store.

3. Tryck på Köp inuti appar och välj Tillåt inte.*

Skärmen på en iPhone som visar inställningen för att avaktivera Köp i iTunes och App Store

* Härifrån kan du också kräva ett lösenord för framtida köp från iTunes, Böcker eller App Store.

Andra sätt att styra köp på en Apple-enhet