Oppdater iMovie-prosjekter og -hendelser på Mac

Oppdater prosjekter og hendelser som er opprettet i iMovie versjon 7, 8 eller 9, slik at de fungerer med den nyeste versjonen av iMovie for macOS.

Når du oppdaterer til nyeste versjon av iMovie for macOS fra iMovie versjon 7, 8 eller 9, må du oppdatere eksisterende iMovie-prosjekter og -hendelser. Du kan enten oppdatere prosjekter og hendelser automatisk når du åpner iMovie første gang, eller du kan oppdatere prosjekter og hendelser manuelt senere.

Bildet har ingen alternativ tekst

Oppdater automatisk når du åpner iMovie første gang

For å oppdatere prosjekter og hendelser automatisk på Mac og eventuelle tilkoblede lagringsenheter, klikker du på Oppdater. Prosjekter og hendelser kopieres til et nytt bibliotek som fungerer med den nyeste versjonen av iMovie.

Du kan se det nye biblioteket i iMovie-sidepanelet:

• Oppdaterte prosjekter vises i en hendelse kalt Oppdaterte prosjekter.

• Hvis du tidligere har delt eller fullført noen av disse prosjektene, vises disse videofilene i en hendelse kalt Ferdige filmer.

No alt supplied for Image

I Finder opprettes det en iMovie Library-fil i tillegg til de opprinnelige iMovie Theater-, iMovie Projects- og iMovie Events-mappene. Du kan fremdeles åpne iMovie Projects- og iMovie Events-mappene med iMovie versjon 7, 8 eller 9. Hvis du ikke planlegger å bruke eldre versjoner av iMovie, kan du slette iMovie Projects- og iMovie Events-mappene.

Oppdatere prosjekter og hendelser manuelt

Hvis du klikket på Oppdater senere, kan du oppdatere prosjekter og hendelser manuelt, slik at de fungerer med den nyeste versjonen av iMovie. Hvis du har koblet til en ekstern stasjon med eldre iMovie-prosjekter og -hendelser, men du har allerede oppdatert iMovie-programmet, kan du også oppdatere prosjekter og hendelser manuelt.

1. Åpne iMovie.

2. Velg Fil > Oppdater prosjekter og hendelser.

3. Klikk på Oppdater i dialogruten som vises.

Slette eldre prosjekter og hendelser

Når du har oppdatert prosjekter og hendelser til et bibliotek, kan du slette de eldre prosjekt- og hendelse-mappene:

1. Velg Hjem fra Gå-menyen i Finder.

2. Åpne Filmer-mappen.

3. Finn mappene «iMovie Events» og «iMovie Projects», og dra dem til papirkurven.

No alt supplied for Image

Slik sletter du iMovie-prosjekter og -hendelser som er lagret på en ekstern stasjon, manuelt:

1. Åpne den eksterne stasjonen i Finder.

2. Finn mappene «iMovie Events» og «iMovie Projects», og dra dem til papirkurven.

Når du har dratt mappene til papirkurven, velger du Finder > Tøm papirkurven for å fjerne dem fra Macen. Pass på at det ikke er noe annet i papirkurven du ønsker å beholde før du tømmer den.