Werken met een iPhone of iPad onder supervisie

Als uw werkgever of onderwijsinstelling u een iPhone of iPad verstrekt, staat deze mogelijk onder supervisie. Lees wat 'onder supervisie' inhoudt, wat de eigenaar kan zien en hoe u weet of uw iPhone of iPad onder supervisie staat.

Dit artikel is bestemd voor mensen die een iPhone of iPad gebruiken die onder supervisie staat van hun werkgever of onderwijsinstelling. Als u een beheerder bent en supervisie wilt configureren, gebruikt u Apple Business Manager, Apple School Manager of Apple Configurator om uw apparaten te configureren.

Dankzij supervisie krijgen onderwijsinstellingen en bedrijven meer controle over de apparaten die hun eigendom zijn. Supervisie stelt de beheerder in staat extra beperkingen in te stellen, bijvoorbeeld door AirDrop uit te schakelen of toegang tot de App Store te blokkeren. Bovendien kunnen extra apparaatconfiguraties en functies worden ingesteld, zodat bijvoorbeeld apps automatisch worden bijgewerkt of internetgebruik wordt gefilterd.

Standaard staat uw iPhone of iPad niet onder toezicht. Supervisie kan alleen worden ingesteld wanneer u een nieuw apparaat configureert. Als uw iPhone of iPad momenteel niet onder supervisie staat, moet de beheerder het apparaat volledig wissen voordat het onder supervisie kan worden geplaatst.

Nagaan of uw iPhone of iPad onder supervisie staat

Of uw iPhone of iPad onder supervisie staat, kunt u nagaan door te kijken in de instellingen van het apparaat. De supervisiemededeling staat bovenaan de hoofdpagina van Instellingen.

Uw organisatie heeft ook de mogelijkheid een aangepast eigendomsbericht weer te geven op het toegangsscherm via de profielpayload 'Configuratie gedeeld apparaat'.

Nagaan wat onder supervisie van de beheerder valt

Als uw iPhone of iPad onder supervisie staat, kan de organisatie die eigenaar is van het apparaat er een profiel op installeren om te bepalen welke functies op het apparaat beschikbaar zijn.

Als u wilt zien welke beperkingen ten opzichte van de standaardinstellingen van uw beheerder heeft ingesteld, moet u uw instellingen controleren.

Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'VPN- en apparaatbeheer'. Als er een profiel is geïnstalleerd, tikt u erop om te zien welk soort wijzigingen er zijn aangebracht.

iPhone met een geïnstalleerd profiel in 'VPN- en apparaatbeheer'

Als u meer wilt weten over de door uw organisatie gewijzigde functies, kunt u uw beheerder vragen of deze instellingen geforceerd zijn opgelegd.

Als uw beheerder uw locatie monitort

Mogelijk ziet u een bericht in uw instellingen dat uw bedrijf of onderwijsinstelling uw internetverkeer monitort en kan zien waar uw apparaat zich bevindt. De beheerder kan echter alleen zien waar uw iPhone of iPad zich bevindt wanneer de beheerder het apparaat in de beheerde verloren-modus heeft gezet.

Als deze modus actief is, kan de beheerder de locatie van het apparaat zien. Als de beheerder uw apparaat in de beheerde verloren-modus zet, wordt het apparaat vergrendeld en ziet u een bericht op het toegangsscherm. Uw organisatie kan het apparaat niet traceren zonder het te vergrendelen en een mededeling weer te geven.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.