Talen

Veelgestelde vragen over iCloud-fotodelen

Hier vindt u het antwoord op veelgestelde vragen over iCloud-fotodelen.

Met iCloud-fotodelen kunt u foto's en video's delen met de personen die u kiest en kunt u hen toestaan hun eigen foto's, video's en opmerkingen toe te voegen.

iCloud-fotodelen voegt nieuwe functies toe aan gedeelde fotostreams, waaronder de mogelijkheid om video's te delen en abonnees toe te staan om media aan uw gedeelde streams toe te voegen. Deze nieuwe functies werken op de volgende apparaten met de volgende software:

• iPhone, iPad of iPod touch met iOS 7
  • Mac met OS X Mavericks v10.9 of hoger en iPhoto 9.5 of Aperture 3.5
  • Apple TV met Apple TV-software 6.0 of hoger
  • Windows-pc met Windows 7 of hoger en iCloud-configuratiescherm 3.1 of hoger

Als u oudere versies van iOS, iCloud-configuratiescherm, iPhoto of Aperture gebruikt, kunt u nog steeds gedeelde fotostreams aanmaken en bekijken. Lees meer.

Alles weergeven | Alles verbergen

Wat heb ik nodig om iCloud-fotodelen te gebruiken?

Als u iCloud-fotodelen wilt gebruiken, hebt u een iCloud-account, compatibele apparaten en up-to-date software nodig:

• iPhone, iPad of iPod touch met iOS 7
  • Mac met OS X Mavericks v10.9 of hoger en iPhoto 9.5 of Aperture 3.5
  • Apple TV met Apple TV-software 6.0 of hoger
  • Pc met Windows 7 of hoger en iCloud-configuratiescherm 3.1 of hoger

En als u tijdens de configuratie van een gedeelde stream de optie 'Openbare website' hebt ingeschakeld, kunnen uw vrienden en familie de foto's en video's vanuit een up-to-date webbrowser bekijken via een koppeling die u geeft.

De gedeelde streams die u aanmaakt, zijn ook zichtbaar op apparaten met iOS 6.0 en hoger, iCloud-configuratiescherm 2.1.3 en hoger, iPhoto 9.4 en hoger, Aperture 3.4 en hoger of Apple TV-software 5.1 en hoger. Lees hoe u iCloud configureert op al uw apparaten.

Hoe schakel ik iCloud-fotodelen in?

Nadat u de apparaten bijwerkt en uw iCloud-account configureert, is het eenvoudig om iCloud-fotodelen in te schakelen op de apparaten:

• iOS-apparaat: ga naar Instellingen > iCloud > Foto's en schakel 'Fotodeling' in.
  • Mac:
    1. Kies Apple () > Systeemvoorkeuren.
    2. Klik op 'iCloud' en selecteer 'Fotodeling'.
    3. Schakel 'Fotodeling' in één van deze programma's in:
      • iPhoto: kies iPhoto > Voorkeuren. Klik op 'iCloud' en selecteer 'Fotodeling'.
      • Aperture: kies Aperture > Voorkeuren. Klik op 'iCloud' en selecteer 'Fotodeling'.
  • Apple TV: ga naar Instellingen > iCloud > Instellingen iCloud-foto's en schakel 'Fotodeling' in.
  • Pc: open het iCloud-configuratiescherm voor Windows en selecteer 'Foto's'. U kunt klikken op de knop 'Opties' om te controleren of iCloud-fotodelen is ingeschakeld en om de instellingen aan te passen. Zorg ervoor dat u op 'Toepassen' klikt wanneer u klaar bent.

Als u oudere versies van iOS, iCloud-configuratiescherm, iPhoto of Aperture gebruikt, kunt u nog steeds gedeelde fotostreams aanmaken en bekijken. Lees meer.

Gebruikt iCloud-fotodelen mijn iCloud-opslag?

Nee. Foto's en video's die zijn geüpload naar iCloud-fotodelen nemen geen ruimte van uw iCloud-opslag in beslag.

Welke fotostructuren en -grootten worden ondersteund door iCloud-fotodelen?

iCloud-fotodelen ondersteunt JPEG, TIFF, PNG en de meeste RAW-fotostructuren. Foto's die zijn gemaakt met standaardcamera's, SLR-camera's of iOS-apparaten hebben maximaal 2048 pixels aan de lange kant wanneer ze worden gedeeld. Panoramische foto's kunnen tot wel 5400 pixels breed zijn.

iCloud-fotodelen biedt ondersteuning voor MP4 en QuickTime-videobestandstypen, en H.264- en MPEG-4-videostructuren. Video's kunnen een maximale lengte van 5 minuten hebben en worden met een maximale resolutie van 720p geleverd.

Hoeveel foto's en video's worden in een gedeelde stream bewaard?

Een gedeelde stream kan een gecombineerd maximaal aantal van 5.000 foto's en video's bevatten. Wanneer u de beperking bereikt, moet u enkele foto's of video's verwijderen voordat u er nieuwe toevoegt.

Hoelang worden foto's en video's uit iCloud-fotodelen bewaard in iCloud?

De foto's en video's die u deelt (en de opmerkingen of Vind-ik-leuks bij die foto's) blijven in iCloud totdat u of de abonnee deze handmatig verwijdert of totdat u de volledige gedeelde stream verwijdert.

Hoe maak ik een gedeelde stream aan?

Een gedeelde stream aanmaken is eenvoudig. U hoeft slechts de foto's en video's te selecteren die u wilt delen vanaf een compatibel apparaat en vervolgens de personen te selecteren met wie u deze stream wilt delen. Uitnodigingen voor de gedeelde stream kunnen worden verstuurd naar het e-mailadres van een persoon of een telefoonnummer dat wordt gebruikt voor iMessage. Lees meer over het aanmaken van een gedeelde fotostream.

Kan ik delen met personen die iCloud niet gebruiken?

Ja. Als u 'Openbare website' inschakelt in de instellingen voor uw gedeelde stream, worden de foto's gepubliceerd op een website die iedereen kan bekijken in een up-to-date webbrowser. Lees meer over het uitnodigen van personen om gedeelde fotostreams te bekijken.

Kan ik nieuwe foto's of video's toevoegen aan een gedeelde fotostream die ik al heb aangemaakt?

Ja. U kunt op elk gewenst moment meer foto's of video's toevoegen. Abonnees van de gedeelde stream worden hiervan automatisch op de hoogte gebracht. Lees meer over het toevoegen van foto's en video's aan een gedeelde stream.

Kan ik foto's, video's en opmerkingen in een gedeelde stream verwijderen?

Ja. Als u de eigenaar van een gedeelde fotostream bent, kunt u foto's, video's of opmerkingen verwijderen die u of uw abonnees hebben toegevoegd. Bovendien kunnen abonnees foto's, video's of opmerkingen verwijderen die ze zelf hebben toegevoegd aan de gedeelde stream. De foto's, video's of opmerkingen worden automatisch verwijderd uit de stream op uw apparaten en de apparaten van de abonnees van uw stream. Foto's die eerder zijn bewaard of gedownload vanaf de gedeelde stream naar een andere locatie, zoals de Filmrol, worden niet verwijderd op die locatie. Lees meer over het verwijderen van gedeelde foto's of video's. Lees meer over opmerkingen in gedeelde fotostreams.

Kunnen mijn vrienden en familie foto's of video's toevoegen aan een gedeelde stream die ik heb aangemaakt?

Ja, als u dat toestaat. Wanneer u een fotostream wijzigt om abonnees toe te voegen of te verwijderen, kunt u de optie inschakelen om abonnees aan uw gedeelde stream toe te voegen. Abonnees kunnen foto's en video's toevoegen aan uw gedeelde stream als ze een iCloud-account en een compatibel apparaat met up-to-date software hebben.

Kunnen foto's en video's in een gedeelde fotostream worden bewaard of gedownload?

Ja. Nadat de foto's zijn gedeeld, kan iedereen die de gedeelde stream kan bekijken, de foto's downloaden en definitief bewaren. Video's kunnen alleen naar een Mac of pc worden gedownload. Op een iOS-apparaat worden video's gestreamd vanaf iCloud en kunnen deze niet worden gedownload.

• Op een compatibel iOS-apparaat kunt u de foto's bewaren in de Filmrol.
  • In iPhoto of Aperture voor Mac kunt u gedeelde foto's of video's toevoegen aan de bibliotheek of deze ernaar kopiëren.
  • Op een Windows-pc kunt u foto's en video's uit een gedeelde fotostream kopiëren naar een willekeurige map.
  • Op het internet kunt u foto's en video's rechtstreeks downloaden naar de computer vanaf de detailweergave van elke foto of video.

Verlopen gedeelde streams?

Nee. Gedeelde streams worden alleen uit iCloud verwijderd als u de fotostream verwijdert.

Hoe kan ik een fotostream niet meer delen?

Als eigenaar van de gedeelde stream bepaalt u met wie u de stream deelt. U kunt abonnees van uw stream op elk gewenst moment verwijderen. Lees meer over het verwijderen van abonnees.

U kunt ook op elk gewenst moment de stream verwijderen. Wanneer u een gedeelde stream verwijdert, wordt deze automatisch verwijderd van al uw apparaten alsook van de apparaten van al uw abonnees. Als 'Openbare website' was ingeschakeld, wordt de gedeelde fotostream ook verwijderd op het internet. Foto's die eerder zijn bewaard of gedownload vanaf de gedeelde stream naar een andere locatie, zoals de Filmrol, worden niet verwijderd op die locatie. Lees meer over het verwijderen van een gedeelde stream.

Werken gedeelde streams via mobiele netwerken?

Ja. U kunt foto's en video's delen via Wi-Fi en mobiele datanetwerken.

Laatst gewijzigd op: 29-mei-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 29-mei-2014
  • Article: HT5902
  • Views:

• Rating:

(1 reacties)