Kielet

iCloud-kuvajaon usein kysytyt kysymykset

Tässä artikkelissa on vastauksia usein kysyttyihin iCloud-kuvajaosta.

iCloud-kuvajaon avulla voit jakaa kuvia ja videoita juuri haluamiesi henkilöiden kanssa ja antaa heidän lisätä kuvia, videoita ja kommentteja. Kaverisi ja perheenjäsenesi voivat tilata jaetut albumisi ja tarkastella niitä kaikilla laitteillaan, kirjoittaa kommentteja sekä saada automaattisesti ilmoituksen uusista kuvista ja videoista.

Mitä tarvitsen iCloud-kuvajaon käyttämiseen?

Tarvitset iCloud-kuvajaon käyttämiseen iCloud-tilin (Apple ID:n), yhteensopivat laitteet ja ajantasaisen ohjelmiston:

• iPhone, iPad tai iPod touch: iOS 7 tai uudempi.
  • Mac: OS X Mavericks 10.9 tai uudempi sekä iPhoto 9.5 tai Aperture 3.5.
  • Apple TV: Apple TV:n ohjelmistoversio 6.0 tai uudempi.
  • Windows-tietokone: Windows 7 tai uudempi ja iCloudin Windows-versio 4.0 (tai iCloud-ohjauspaneeli 3.1 tai uudempi).

Jos valitsit Julkinen verkkosivu -vaihtoehdon ottaessasi jaetun albumin käyttöön, kaverisi ja perheenjäsenesi voivat tarkastella kuviasi ja videoitasi ajantasaisella selaimella, kun annat heille linkin.

Lue ohjeet iCloudin käyttöönotosta laitteissasi.

Miten otan iCloud-kuvajaon käyttöön?

Kun laitteet ovat ajan tasalla ja iCloud-tili on otettu käyttöön, iCloud-kuvajako on helppo ottaa käyttöön laitteissa:

• iOS-laite: valitse Asetukset > iCloud > Kuvat ja laita iCloud-kuvajako päälle.
  • Mac:
    1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset.
    2. Valitse iCloud ja sitten Kuvat.
    3. Ota kuvajako käyttöön jossakin seuraavista ohjelmista:
      • iPhoto: Valitse iPhoto > Asetukset. Valitse iCloud ja sitten Kuvajako.
      • Aperture: Valitse Aperture > Preferences (Asetukset). Valitse iCloud ja sitten Photo Sharing (Kuvajako).
  • Apple TV: siirry kohtaan Asetukset > iCloud > iCloud-kuva-asetukset ja ota Kuvajako käyttöön.
  • Windows-tietokone: avaa iCloudin Windows-versio 4.0 (tai iCloud-ohjauspaneeli) ja valitse Kuvat. Osoittamalla Valinnat-painiketta voit varmistaa, että iCloud-kuvajako on päällä, ja säätää asetuksia. Kun olet valmis, osoita Käytä-painiketta.

Jos käytössäsi on aiempi iOS-versio, iCloud-ohjauspaneeli, iPhoto tai Aperture, voit edelleen luoda ja tarkastella jaettuja albumeja.

Viekö iCloud-kuvajako iCloud-tallennustilaani?

Ei. iCloud-kuvajakoon lähetetyt kuvat ja videot eivät vie iCloud-tallennustilaa.

Mitä kuva- ja videomuotoja ja -kokoja iCloud-kuvajako tukee?

iCloud-kuvajako tukee JPEG-, TIFF-, PNG- ja useimpia RAW-kuvamuotoja. Tavallisella kompaktikameralla, järjestelmäkameralla tai iOS-laitteella otettujen jaettujen kuvien pitkän sivun pituus voi olla enintään 2048 pikseliä. Panoraamakuvat voivat olla enintään 5400 pikseliä leveitä.

iCloud-kuvajako tukee MP4- ja QuickTime-videotyyppejä sekä H.264- ja MPEG-4-videotiedostomuotoja. Videoiden pituus voi olla enintään 5 minuuttia ja ne toistetaan enintään 720p tarkkuudella.

Kuinka monta kuvaa ja videota jaetussa albumissa voi olla?

Jaettuun albumiin mahtuu yhteensä enintään 5 000 kuvaa ja videota. Kun raja saavutetaan, kuvia tai videoita täytyy poistaa ennen kuin uusia voi lisätä.

Miten kauan iCloud-kuvajaon kuvia ja videoita säilytetään iCloudissa?

Jaettuja kuvia ja videoita (sekä niihin liittyviä kommentteja ja tykkäyksiä) säilytetään iCloudissa, kunnes sinä tai kuvan lisääjä poistaa ne manuaalisesti tai kunnes poistat jaetun albumin kokonaan.

Miten luon jaetun albumin?

Jaettu albumi on helppo luoda. Valitset vain jaettavat kuvat ja videot yhteensopivasta laitteesta ja valitset henkilöt, joille haluat jakaa kuvat. Kutsut jaettuun albumiin voi lähettää henkilön sähköpostiosoitteeseen tai iMessagessa käytettyyn puhelinnumeroon. Lue lisää jaetun albumin luomisesta.

Voiko sisältöä jakaa henkilöille, jotka eivät käytä iCloudia?

Kyllä. Jos otat Julkinen verkkosivu -asetuksen käyttöön jaetun albumin asetuksista, kuvasi julkaistaan verkkosivustolla, jota kuka tahansa voi tarkastella ajantasaisella selaimella. Lue lisää muiden kutsumisesta tarkastelemaan jaettuja albumejasi.

Voivatko muut lisätä kommentteja kuviini ja videoihini?

Kyllä. Kaverisi ja perheenjäsenesi, joilla on iCloud-tili ja yhteensopiva laite, voivat kommentoida jaetun albumisi kuvia ja tykätä niistä. Saat automaattisesti tiedon kommenteista ja tykkäyksistä, ja tilaajille ilmoitetaan vastauksista. Lue lisää jaettujen albumien kommenteista.

Voinko lisätä uusia kuvia tai videoita aiemmin luomaani jaettuun albumiin?

Kyllä. Voit lisätä kuvia tai videoita milloin tahansa. Jaetun albumin tilaajille ilmoitetaan automaattisesti. Lue lisää kuvien ja videoiden lisäämisestä jaettuun albumiin.

Voinko poistaa kuvia, videoita ja kommentteja jaetusta albumista?

Kyllä. Voit poistaa omistamastasi albumista kuvia, videoita ja kommentteja, joita olet itse lisännyt tai joita muut ovat lisänneet. Lisäksi tilaajat voivat poistaa jaetusta albumista itse lisäämiään kuvia, videoita ja kommentteja. Kuvat, videot ja kommentit poistetaan automaattisesti kaikkien laitteidesi albumista ja albumin tilaajien laitteista. Huomaa, että kuvia, jotka on aiemmin tallennettu tai ladattu jaetusta albumista toiseen paikkaan (kuten Kuvat-välilehdelle), ei poisteta sieltä. Lue lisää jaettujen kuvien tai videoiden poistamisesta. Lue lisää jaettujen albumien kommenteista.

Voivatko kaverini ja perheenjäseneni lisätä kuvia tai videoita luomaani jaettuun albumiin?

Kyllä, jos sallit sen. Kun muokkaat albumiasi tilaajien lisäämiseksi tai poistamiseksi, voit sallia tilaajien lisätä sisältöä jaettuun albumiisi. Tilaajat voivat lisätä kuvia ja videoita jaettuun albumiisi, jos heillä on iCloud-tili ja yhteensopiva laite, jossa on ajantasainen ohjelmisto.

Voiko jaetun albumin kuvia tallentaa tai ladata?

Kyllä. Kun kuvat on jaettu, kuka tahansa, joka voi katsella jaettua albumia, voi ladata kuvat ja säilyttää ne pysyvästi. Videoita voi ladata vain Maciin tai Windows-tietokoneeseen. iOS-laitteessa videot suoratoistetaan iCloudista, eikä niitä voi ladata.

• Yhteensopivassa iOS-laitteessa kuvat voi tallentaa Kuvat-välilehdelle tai Kameran rullaan.
  • iPhoton tai Aperturen Mac-versiossa jaetut kuvat tai videot voi lisätä tai kopioida kirjastoon.
  • Windows-tietokoneessa kuvia ja videoita voi kopioida jaetusta albumista eri kansioihin.
  • Verkossa kuvat ja videot voi ladata tietokoneelle kuvan tai videon lisätietonäkymästä.

Vanhenevatko jaetut albumit koskaan?

Ei. Jaetut albumit poistetaan iCloudista vain jos albumi poistetaan.

Miten lopetan albumin jakamisen?

Jaetun albumin omistaja voi itse päättää, kenelle se jaetaan. Voit poistaa tilaajia albumista milloin tahansa. Lue lisää tilaajien poistamisesta.

Voit myös poistaa albumin milloin tahansa. Kun poistat jaetun albumin, se poistetaan automaattisesti kaikista laitteistasi sekä tilaajien laitteista. Jos Julkinen verkkosivu -asetus on ollut käytössä, jaettu albumi poistetaan myös verkosta. Huomaa, että kuvia, jotka on aiemmin tallennettu tai ladattu jaetusta albumista toiseen paikkaan (kuten Kuvat-välilehdelle), ei poisteta sieltä. Lue lisää jaetun albumin poistamisesta.

Toimivatko jaetut albumit mobiiliyhteyksien kautta?

Kyllä. Voit jakaa kuvia ja videoita Wi-Fi- ja mobiilidatayhteyden kautta.

Muokattu viimeksi: 28.10.2014