Kielet

iCloud-kuvajaon usein kysytyt kysymykset

Tässä artikkelissa on vastauksia usein kysyttyihin iCloud-kuvajaosta.

iCloud-kuvajaon avulla voit jakaa kuvia ja videoita juuri haluamiesi henkilöiden kanssa ja antaa heidän lisätä kuvia, videoita ja kommentteja.

iCloud-kuvajaon myötä jaettuihin kuvavirtoihin tulee uusia ominaisuuksia, kuten mahdollisuus jakaa videoita sekä tilaajien mahdollisuus lisätä sisältöä jaettuihin virtoihin. Uudet ominaisuudet toimivat seuraavien laitteiden ja ohjelmistojen kanssa:

• iPhone, iPad tai iPod touch: iOS 7.
  • Mac: OS X Mavericks 10.9 tai uudempi sekä iPhoto 9.5 tai Aperture 3.5.
  • Apple TV: Apple TV:n ohjelmistoversio 6.0 tai uudempi.
  • Windows-tietokone: Windows 7 tai uudempi ja iCloud-ohjauspaneeli 3.1 tai uudempi.

Jos käytössäsi on aiempi iOS-versio, iCloud-ohjauspaneeli, iPhoto tai Aperture, voit edelleen luoda ja tarkastella jaettuja kuvavirtoja. Lue lisätietoja.

Laajenna kaikki | Pienennä kaikki

Mitä tarvitsen iCloud-kuvajaon käyttämiseen?

Tarvitset iCloud-kuvajaon käyttämiseen iCloud-tilin, yhteensopivat laitteet ja ajantasaisen ohjelmiston:

• iPhone, iPad tai iPod touch: iOS 7.
  • Mac: OS X Mavericks 10.9 tai uudempi sekä iPhoto 9.5 tai Aperture 3.5.
  • Apple TV: Apple TV:n ohjelmistoversio 6.0 tai uudempi.
  • Windows-tietokone: Windows 7 tai uudempi ja iCloud-ohjauspaneeli 3.1 tai uudempi.

Jos valitsit Julkinen verkkosivu -vaihtoehdon ottaessasi jaetun virran käyttöön, kaverisi ja perheenjäsenesi voivat tarkastella kuviasi ja videoitasi ajantasaisella verkkoselaimella, kun annat heille linkin.

Luomiasi jaettuja virtoja voi myös tarkastella laitteissa, joissa on iOS 6.0 tai uudempi, iCloud-ohjauspaneeli 2.1.3 tai uudempi, iPhoto 9.4 tai uudempi, Aperture 3.4 tai uudempi tai Apple TV:n ohjelmistoversio 5.1 tai uudempi. Lue ohjeet iCloudin käyttöönotosta laitteissasi.

Miten otan iCloud-kuvajaon käyttöön?

Kun laitteet ovat ajan tasalla ja iCloud-tili on otettu käyttöön, iCloud-kuvajako on helppo ottaa käyttöön laitteissa:

• iOS-laite: siirry kohtaan Asetukset > iCloud > Kuvat ja ota Kuvajako käyttöön.
  • Mac:
    1. Valitse Omenavalikosta () > Järjestelmäasetukset.
    2. Valitse iCloud ja sitten Kuvajako.
    3. Ota kuvajako käyttöön jossakin seuraavista ohjelmista:
      • iPhoto: Valitse iPhoto > Asetukset. Valitse iCloud ja sitten Kuvajako.
      • Aperture: Valitse Aperture > Preferences (Asetukset). Valitse iCloud ja sitten Photo Sharing (Kuvajako).
  • Apple TV: siirry kohtaan Asetukset > iCloud > iCloud-kuva-asetukset ja ota Kuvajako käyttöön.
  • Windows: avaa Windowsin iCloud-ohjauspaneeli ja valitse Kuvat. Voit varmistaa osoittamalla Valinnat-painiketta, että iCloud-kuvajako on käytössä ja säätää asetuksia. Muista valita Käytä, kun olet valmis.

Jos käytössäsi on aiempi iOS-versio, iCloud-ohjauspaneeli, iPhoto tai Aperture, voit edelleen luoda ja tarkastella jaettuja kuvavirtoja. Lue lisätietoja.

Viekö iCloud-kuvajako iCloud-tallennustilaani?

Ei. iCloud-kuvajakoon lähetetyt kuvat ja videot eivät vie iCloud-tallennustilaa.

Mitä kuva- ja videomuotoja ja -kokoja iCloud-kuvajako tukee?

iCloud-kuvajako tukee JPEG-, TIFF-, PNG- ja useimpia RAW-kuvamuotoja. Tavallisella kompaktikameralla, järjestelmäkameralla tai iOS-laitteella otettujen jaettujen kuvien pitkän sivun pituus voi olla enintään 2048 pikseliä. Panoraamakuvat voivat olla enintään 5400 pikseliä leveitä.

iCloud-kuvajako tukee MP4- ja QuickTime-videotyyppejä sekä H.264- ja MPEG-4-videotiedostomuotoja. Videoiden pituus voi olla enintään 5 minuuttia ja ne toistetaan enintään 720p tarkkuudella.

Kuinka monta kuvaa ja videota jaetussa virrassa voi olla?

Jaettuun virtaan mahtuu yhteensä enintään 5 000 kuvaa ja videota. Kun raja saavutetaan, kuvia tai videoita täytyy poistaa ennen kuin uusia voi lisätä.

Miten kauan iCloud-kuvajaon kuvia ja videoita säilytetään iCloudissa?

Jaettuja kuvia ja videoita (sekä niihin liittyviä kommentteja ja tykkäyksiä) säilytetään iCloudissa, kunnes sinä tai kuvan lisääjä poistaa ne manuaalisesti tai kunnes poistat jaetun virran kokonaan.

Miten luon jaetun virran?

Jaettu virta on helppo luoda. Valitset vain jaettavat kuvat ja videot yhteensopivasta laitteesta ja valitset henkilöt, joille haluat jakaa kuvat. Kutsut jaettuun virtaan voi lähettää henkilön sähköpostiosoitteeseen tai iMessagessa käytettyyn puhelinnumeroon. Lue lisää jaetun kuvavirran luomisesta.

Voiko sisältöä jakaa henkilöille, jotka eivät käytä iCloudia?

Kyllä. Jos otat Julkinen verkkosivu -asetuksen käyttöön jaetun virran asetuksista, kuvasi julkaistaan verkkosivustolla, jota kuka tahansa voi tarkastella ajantasaisella selaimella. Lue lisää muiden kutsumisesta tarkastelemaan jaettuja kuvavirtojasi.

Voinko lisätä uusia kuvia tai videoita aiemmin luomaani jaettuun virtaan?

Kyllä. Voit lisätä kuvia tai videoita milloin tahansa. Jaetun virran tilaajille ilmoitetaan automaattisesti.  Lue lisää kuvien ja videoiden lisäämisestä jaettuun virtaan.

Voinko poistaa kuvia, videoita ja kommentteja jaetusta virrasta?

Kyllä. Voit poistaa omistamastasi virrasta kuvia, videoita ja kommentteja, joita olet itse lisännyt tai joita muut ovat lisänneet. Lisäksi tilaajat voivat poistaa kuvavirrasta itse lisäämiään kuvia, videoita ja kommentteja. Kuvat, videot ja kommentit poistetaan automaattisesti kaikkien laitteidesi virrasta ja virran tilaajien laitteista. Huomaa, että kuvia, jotka on aiemmin tallennettu tai ladattu jaetusta virrasta toiseen paikkaan (kuten Kameran rullaan), ei poisteta sieltä. Lue lisää jaettujen kuvien tai videoiden poistamisesta. Lue lisää jaettujen kuvavirtojen kommenteista.

Voivatko kaverini ja perheenjäseneni lisätä kuvia tai videoita luomaani jaettuun virtaan?

Kyllä, jos sallit sen. Kun muokkaat kuvavirtaasi tilaajien lisäämiseksi tai poistamiseksi, voit sallia tilaajien lisätä sisältöä jaettuun virtaasi. Tilaajat voivat lisätä kuvia ja videoita jaettuun virtaasi, jos heillä on iCloud-tili ja yhteensopiva laite, jossa on ajantasainen ohjelmisto.

Voiko jaetun kuvavirran kuvia tallentaa tai ladata?

Kyllä. Kun kuvat on jaettu, kuka tahansa, joka voi katsella jaettua kuvavirtaa, voi ladata kuvat ja säilyttää ne pysyvästi. Videoita voi ladata vain Maciin tai Windows-tietokoneeseen. iOS-laitteessa videot suoratoistetaan iCloudista, eikä niitä voi ladata.

• Yhteensopivassa iOS-laitteessa kuvat voi tallentaa Kameran rullaan.
  • iPhoton tai Aperturen Mac-versiossa jaetut kuvat tai videot voi lisätä tai kopioida kirjastoon.
  • Windows-tietokoneessa kuvia ja videoita voi kopioida jaetusta kuvavirrasta eri kansioihin.
  • Verkossa kuvat ja videot voi ladata tietokoneelle kuvan tai videon lisätietonäkymästä.

Vanhenevatko jaetut virrat koskaan?

Eivät. Jaetut virrat poistetaan iCloudista vain jos kuvavirta poistetaan.

Miten lopetan kuvavirran jakamisen?

Jaetun virran omistaja voi itse päättää, kenelle se jaetaan. Voit poistaa tilaajia virrasta milloin tahansa. Lue lisää tilaajien poistamisesta.

Voit myös poistaa virran milloin tahansa. Kun poistat jaetun virran, se poistetaan automaattisesti kaikista laitteistasi sekä tilaajien laitteista. Jos Julkinen verkkosivu -asetus on ollut käytössä, jaettu kuvavirta poistetaan myös verkosta. Huomaa, että kuvia, jotka on aiemmin tallennettu tai ladattu jaetusta virrasta toiseen paikkaan (kuten Kameran rullaan), ei poisteta sieltä. Lue lisää jaetun virran poistamisesta.

Toimivatko jaetut virrat mobiiliyhteyksien kautta?

Kyllä. Voit jakaa kuvia ja videoita Wi-Fi- ja mobiilidatayhteyden kautta.

Muokattu viimeksi: 29.5.2014