Kielet

OS X: Tietojen siirtäminen toisesta Mac-koneesta Mavericks-käyttöjärjestelmässä

Tärkeiden tietojen siirtäminen Macista toiseen on helppoa OS X Mavericksissa. Siirrettäviin tietoihin sisältyvät käyttäjätilit, ohjelmat, dokumentit, verkkoasetukset ja tietokoneen asetukset.

Tärkeää: Tämän artikkelin ohjeet koskevat ainoastaan tietojen siirtämistä tietokoneeseen, jossa on OS X Mavericks. Jos tarvitset ohjeita tietojen siirtämiseen Mountain Lioniin tai Lioniin, tutustu artikkeliin OS X: Tietojen siirtäminen toisesta Mac-koneesta Mountain Lionissa tai sitä vanhemmassa käyttöjärjestelmässä.  Jos siirrät tietoja Windows-tietokoneesta Maciin, käytä Windows-siirtymisapuria.

Mavericksin siirtymisapuri on yhteensopiva OS X Snow Leopard 10.6.8:n tai uudemman kanssa. Jos siirrät tietoja aiemmasta OS X -versiosta, päivitä vanha tietokone ensin tai kopioi tiedot manuaalisesti tietokoneesta toiseen.

Siirtymisapuri ja käyttöönottoapuri

Tämän artikkelin ohjeissa puhutaan siirtymisapurista, mutta ne pätevät myös käyttöönottoapurilla suoritettaviin siirtoihin. Käyttöönottoapuri avautuu, kun uusi Mac käynnistetään ensimmäisen kerran. Se auttaa verkon tietojen antamisessa sekä opastaa käyttäjätilin luomisessa tietokoneeseen. Jos tietoja ei siirretä käyttöönottoapurin avulla, kun uusi Mac otetaan käyttöön, siirto voidaan tehdä myöhemmin siirtymisapurilla tämän artikkelin ohjeiden mukaisesti.

Ennen siirtämisen aloittamista

• Jos käytät kannettavaa Macia, varmista, että siihen on liitetty virtalähde ja että virtalähde on pistorasiassa.
  • Käytä Ohjelmiston päivitystä lähde- ja kohdetietokoneessa varmistaaksesi, että uusimmat päivitykset on asennettu.
  • Varmista ennen tietojen siirtämistä, että lähde-Macin (alkuperäinen) muun valmistajan ohjelmistot on päivitetty.
  • Avaa lähde-Macissa Järjestelmäasetukset, valitse Jako ja varmista, että Tietokoneen nimi -kenttä on täytetty.
  • Voit siirtää tietoja kahden tietokoneen välillä Ethernet-, Wi-Fi-, Thunderbolt- tai FireWire-yhteyden avulla.
  • Jos verkkoyhteys on hidas, voit liittää Macit toisiinsa Ethernet-kaapelilla tietojen siirtämisen aikana. Siirtymisapuri tunnistaa uuden yhteyden ja siirtyy automaattisesti käyttämään Ethernetiä, joten tietojen siirtämistä ei tarvitse aloittaa alusta.

Siirtämisen jälkeen

Yhteystavan valitseminen

Tietoja voi siirtää tietokoneesta toiseen siirtymisapurilla useilla eri tavoilla. Saat ohjeet tietojen siirtämiseen valitsemalla haluamasi tavan:

Siirtäminen langattoman (Wi-Fi)- tai Ethernet-verkon kautta

1. Varmista, että lähde- ja kohde-Mac ovat yhdistettynä samaan verkkoon joko langattomasti tai Ethernet-verkkokaapelilla.
    – Jos siirtämiseen käytetään Ethernet-yhteyttä, yhdistä tietokoneet pelkällä Ethernet-kaapelilla. Tietokoneita ei tarvitse yhdistää keskittimeen, kytkimeen tai reitittimeen. Siirtäminen onnistuu parhaiten, kun lähde- ja kohde-Mac liitetään toisiinsa ennen siirtämisen aloittamista.
    – Jos suoritat siirtoa langattomassa verkossa, varmista että Wi-Fi-yhteys on mahdollisimman hyvä. Näytön oikeassa yläreunassa olevan Signaalin vahvuus -mittarin avulla voit ennen tietojen siirtoa etsiä sijainnin, jossa lähdetietokone saa voimakkaimman signaalin. Kannattaa myös poistaa mahdolliset häiriöiden aiheuttajat.
  2. Avaa kohdetietokoneessa Siirtymisapuri (sijaitsee kansiossa /Ohjelmat/Lisäohjelmat/) ja osoita Jatka-painiketta.
  3. Anna pyydettäessä ylläpitäjän salasana ja valitse OK.
  4. Avaa lähdetietokoneessa Siirtymisapuri (sijaitsee kansiossa /Ohjelmat/Lisäohjelmat/). Valitse tietojen siirtäminen toiseen Maciin ja osoita Jatka-painiketta. Kirjoita ylläpitäjän salasana pyydettäessä.
  5. Valitse, mistä järjestelmästä tiedot siirretään, ja osoita Jatka-painiketta. Jatka-painiketta ei voi käyttää (näkyy harmaana), ennen kuin lähde on valittu.
  6. Jos näytöllä näkyy suojauskoodi, varmista, että sama koodi näkyy molemmissa tietokoneissa. Osoita sitten Jatka-painiketta lähdetietokoneessa.
  7. Voit mukauttaa siirrettävien tietojen tyyppiä seuraavalla näytöllä. Jos esimerkiksi haluat siirtää vain osan tilistä, osoita käyttäjän kuvakkeen vieressä olevaa lisätietokolmiota. Poista niiden tietojen valinta, joita et halua siirtää.
  8. Kun valitset Jatka, siirtymisapuri alkaa siirtää tiedostoja kohde-Maciin. Siirron kesto riippuu kopioitavien tietojen määrästä ja yhteyden nopeudesta.

Kun siirto on valmis, kirjautumisikkuna tulee uudelleen näkyviin. Kirjaudu siirretylle tilille uudessa Macissa, niin näet vanhat tiedostosi.

Siirtäminen FireWiren tai Thunderboltin avulla

1. Liitä molemmat tietokoneet FireWirellä tai Thunderboltilla.
  2. Jos alkuperäinen tietokone käynnistetään OS X Mountain Lionissa tai aiemmassa tai jos käytät FireWire-yhteyttä, käynnistä alkuperäinen tietokone kohdelevytilassa ennen jatkamista (pidä T-näppäintä painettuna käynnistyksen aikana).
  3. Avaa kohde-Macissa Siirtymisapuri (sijaitsee kansiossa /Ohjelmat/Lisäohjelmat/) ja osoita Jatka-painiketta. Kaikki avoinna olevat ohjelmat sulkeutuvat, kun siirto alkaa.
  4. Kun kohde-Macissa kysytään siirtämismenetelmää, valitse Macilta, Time Machine -varmuuskopiosta tai käynnistyslevyltä -vaihtoehto ja osoita Jatka-painiketta.
  5. Valitse, mistä järjestelmästä tiedot siirretään, ja osoita Jatka-painiketta. Jatka-painiketta ei voi käyttää (näkyy harmaana), ennen kuin lähde on valittu.
  6. Varmista, että molemmissa tietokoneissa näkyy sama suojauskoodi. Osoita sitten Jatka-painiketta lähdetietokoneessa.
  7. Siirrettävien tietojen tyyppiä voi mukauttaa. Jos esimerkiksi haluat siirtää vain osan tilistä, osoita käyttäjän kuvakkeen vieressä olevaa lisätietokolmiota. Poista niiden tietojen valinta, joita et halua siirtää.
  8. Kun valitset Jatka, siirtymisapuri siirtää tiedostot uuteen Maciin. Siirron kesto riippuu kopioitavien tietojen määrästä.

Kun siirto on valmis, kirjautumisikkuna tulee uudelleen näkyviin. Kirjaudu siirretylle tilille uudessa Macissa, niin näet vanhat tiedostosi.

Siirtäminen Time Machinelta tai muulta levyltä

1. Liitä ulkoinen asema uuteen Maciin tarvittaessa.
  2. Avaa Siirtymisapuri (sijaitsee kansiossa /Ohjelmat/Lisäohjelmat/).
  3. Anna pyydettäessä ylläpitäjän salasana ja valitse OK.
  4. Kun siirtämismenetelmää kysytään, valitse Macilta, Time Machine -varmuuskopiosta tai käynnistyslevyltä -vaihtoehto ja osoita Jatka-painiketta.
  5. Valitse asema, Time Machine -varmuuskopio tai Time Capsule -taltio, josta tiedot siirretään. Osoita sitten Jatka-painiketta. Jatka-painiketta ei voi käyttää (näkyy harmaana), ennen kuin lähde on valittu.
  6. Jos siirrät tietoja Time Capsulesta, anna Time Capsulen salasana pyydettäessä. Osoita sitten Yhdistä-painiketta.
  7. Valitse, mistä Time Machine -varmuuskopiosta haluat siirtää, ja osoita Jatka-painiketta.
  8. Siirrettävien tietojen tyyppiä voi mukauttaa. Jos esimerkiksi haluat siirtää vain osan tilistä, osoita käyttäjän kuvakkeen vieressä olevaa lisätietokolmiota. Poista niiden tietojen valinta, joita et halua siirtää.
  9. Kun valitset Jatka, siirtymisapuri alkaa siirtää tiedostoja kohde-Maciin. Siirron kesto riippuu kopioitavien tietojen määrästä ja yhteyden nopeudesta.

Kun siirto on valmis, kirjautumisikkuna tulee uudelleen näkyviin. Kirjaudu siirretylle tilille uudessa Macissa, niin näet vanhat tiedostosi.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: 28.7.2014