Ohjauskeskuksen käyttäminen iPhonessa

Ohjauskeskuksesta löydät nopeasti kaikki eniten käyttämäsi toiminnot. Ohjauskeskuksen avulla voit ottaa nopeasti kuvan, laittaa Wi-Fin päälle, hallita Apple TV:täsi ja paljon muuta.

Ohjauskeskuksen avaaminen ja sulkeminen

Ohjauskeskuksen avaus- ja sulkemistapa vaihtelee käyttämäsi laitteen tyypin mukaan. Etsi laitemallisi alta ja toimi sitten annettujen ohjeiden mukaan. Voit myös lukea, miten voit avata Ohjauskeskuksen iPadissa.

iPhone X ja uudemmat

• Avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä näytön oikeasta yläkulmasta alaspäin.

• Sulje Ohjauskeskus pyyhkäisemällä näytön alaosasta ylöspäin tai napauttamalla näyttöä.

ios-17-iphone-15-pro-open-control-center-animation

Jos pyyhkäiset liian läheltä näytön ylälaidan keskikohtaa, saatat avata Ohjauskeskuksen sijasta Ilmoituskeskuksen.

iPhone SE, iPhone 8 ja vanhemmat

• Avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä minkä tahansa näytön alareunasta ylöspäin.

• Sulje ohjauskeskus napauttamalla näytön yläosaa tai painamalla Koti-painiketta.

ios-17-iphone-se-control-center-animation

Asetusten muokkaaminen

Haluatko säätää näytön kirkkautta tai muuttaa äänenvoimakkuutta nopeasti? Voit muokata Ohjauskeskuksen asetuksia niin, että pystyt siirtymään appeihin, asetuksiin ja ominaisuuksiin muutamalla napautuksella.

Etkö ole varma, mitä pystyt käyttämään Ohjauskeskuksesta? Perehdy appien, asetusten ja ominaisuuksien luetteloon.