Blokker telefonnumre, kontakter og e-poster på iPhone eller iPad

Du kan blokkere telefonnumre, kontakter og e-poster på enheten din. Du kan også filtrere iMessages-meldinger fra ukjente avsendere og rapportere meldinger som ser ut som søppelpost.

Blokker et telefonnummer, en kontakt eller en e-postadresse

Det er flere måter å blokkere telefonnumre, kontakter og e-poster på.

Telefon

I Telefon-appen trykker du på Sist brukte, og deretter trykker du på infoknappeninfoknapp ved siden av telefonnummeret eller kontakten du vil blokkere. Rull ned, og trykk deretter på Blokker.

FaceTime

I FaceTime-appen trykker du på infoknappeninfoknapp ved siden av telefonnummeret, kontakten eller e-postadressen du vil blokkere. Rull ned, og trykk deretter på Blokker.

Meldinger

Fra Meldinger-appen åpner du samtalen, og deretter trykker du på kontakten øverst i samtalen. Trykk på infoknappeninfo, rull ned, og trykk deretter på Blokker.

Mail

Fra Mail-appen åpner du e-posten med kontakten som du vil blokkere, og deretter trykker du på kontakten øverst. Trykk på Blokker denne kontakten.

Du kan også legge til et telefonnummer eller en e-postadresse direkte i Blokkerte kontakter-listen i Innstillinger-appen.

1. Legg til nummeret eller e-postadressen du vil blokkere i kontaktene dine.

2. For telefonnumre går du til Innstillinger > Telefon > Blokkerte kontakter > Legg til ny. For e-postadresser går du til Innstillinger > Mail > Blokkert > Legg til ny.

3. Velg kontakten du vil blokkere.

Når du blokkerer et telefonnummer eller en kontakt, kan de fortsatt ringe deg eller sende deg meldinger, men du får ikke varsler om dette. Sendte eller mottatte meldinger blir ikke levert. Kontakten blir heller ikke varslet om at samtalen eller meldingen har blitt blokkert. Når du blokkerer en e-postadresse i Mail, går den til Søppel-mappen. E-postblokkering fungerer på tvers av alle Apple-enhetene dine.

Endre innstillingene for å blokkere spamoppringinger

Administrer blokkerte telefonnumre, kontakter og e-poster

Slik ser du telefonnumrene, kontaktene og e-postadressene du har blokkert fra Telefon, FaceTime, Meldinger eller Mail:

Telefon

Gå til Innstillinger > Telefon og trykk på Blokkerte kontakter for å se listen.

FaceTime

Gå til Innstillinger > FaceTime. Under Anrop trykker du på Blokkerte kontakter.

Meldinger

Gå til Innstillinger > Meldinger. Under SMS/MMS trykker du på Blokkerte kontakter.

Mail

Gå til Innstillinger > Mail. Under Tråding trykker du på Blokkert.

Filtrere ut meldinger fra ukjente avsendere

Du kan også filtrere ut meldinger fra personer som ikke er lagret i kontaktene dine.

iPhone-skjerm som viser at Filtrer ukjente avsendere er slått på

For å filtrere meldinger går du til Innstillinger > Meldinger, blar ned og slår på Filtrer ukjente avsendere.

iPhone som viser meldinger som er filtrert etter ukjente avsendere

I Meldinger trykker du på  Filtrer, og deretter trykker du på Ukjente avsendere. Nå får du ikke lenger varsler om disse meldingene.

Rapporter søppelpost i Meldinger-appen

Du kan rapportere iMessage-meldinger som ser ut som søppelpost, fra Meldinger-appen. Hvis du mottar en iMessage-melding fra noen som ikke er lagret i kontaktene dine, vil du se en Rapporter søppelpost-kobling under meldingen.

iPhone som viser muligheten til å rapportere en iMessage som uønsket

Trykk på Rapporter uønsket, og trykk deretter på Slett og rapporter uønsket. Meldinger videresender avsenderes informasjon og den aktuelle meldingen til Apple. Deretter slettes meldingen.

Rapportering av uønskede meldinger blokkerer ikke avsenderen fra å sende flere meldinger. Hvis du ikke vil motta disse meldingene, må du blokkere kontakten.

Hvis du vil rapportere SMS- og MMS-meldinger, kontakter du operatøren din.