Puhelinnumeroiden, yhteystietojen ja sähköpostiosoitteiden estäminen iPhonessa tai iPadissa

Voit estää puhelinnumeroita, yhteystietoja ja sähköpostiosoitteita laitteessasi. Voit myös suodattaa tuntemattomien lähettäjien iMessage-viestejä ja ilmoittaa roskapostilta vaikuttavista iMessage-viesteistä.

Puhelinnumeron, yhteystiedon tai sähköpostiosoitteen estäminen

Voit estää puhelinnumeroita, yhteystietoja ja sähköpostiosoitteita muutamalla eri tavalla.

Puhelin

Tiedot-painike Vieritä alas ja napauta sitten Estä tämä soittaja.

FaceTime

Napauta FaceTime-apissa estettävän puhelinnumeron, yhteystiedon tai sähköpostiosoitteen vieressä olevaa Tiedot-painikettaTiedot-painike. Vieritä alas ja napauta sitten Estä tämä soittaja.

Viestit

Avaa Viestit-apissa keskustelu ja napauta yhteystietoa keskustelun ylälaidassa. Napauta Tiedot-painikettaTiedot, vieritä alas ja napauta sitten Estä tämä soittaja.

Mail

Avaa Mail-apissa estettävän yhteystiedon sisältävä sähköpostiviesti ja napauta sitten yhteystietoa näytön ylälaidassa. Napauta Estä tämä yhteystieto.

Voit myös lisätä puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen suoraan Asetukset-apin Estetyt yhteystiedot ‑luetteloon.

1. Lisää estettävä puhelinnumero tai sähköpostiosoite Yhteystietoihin.

2. Jos haluat lisätä puhelinnumeron, valitse Asetukset > Puhelin > Estetyt yhteystiedot > Lisää uusi. Jos haluat lisätä sähköpostiosoitteen, valitse Asetukset > Mail > Estetyt > Lisää uusi.

3. Valitse estettävä yhteystieto.

Kun estät puhelinnumeron tai yhteystiedon, se voi edelleen jättää sinulle viestin puhepostiin, mutta et saa siitä ilmoitusta. Lähetettyjä tai vastaanotettuja viestejä ei toimiteta. Yhteystieto ei myöskään saa ilmoitusta siitä, että puhelu tai viesti on estetty. Kun estät sähköpostiosoitteen Mail-apissa, se siirretään roskakorikansioon. Sähköpostiosoitteen esto on voimassa kaikissa Apple-laitteissasi.

Ota käyttöön roskapuheluiden estämisasetukset

Estettyjen puhelinnumeroiden, yhteystietojen ja sähköpostiosoitteiden hallitseminen

Voit tarkastella estämiäsi puhelinnumeroita, yhteystietoja ja sähköpostiosoitteita Puhelin-, FaceTime-, Viestit- tai Mail-apissa seuraavasti:

Puhelin

Valitse Asetukset > Puhelin ja napauta Estetyt yhteystiedot, niin näet luettelon.

FaceTime

Valitse Asetukset > FaceTime. Napauta Puhelut-kohdassa Estetyt yhteystiedot.

Viestit

Valitse Asetukset > Viestit. Napauta SMS/MMS-kohdassa Estetyt yhteystiedot.

Mail

Valitse Asetukset > Mail. Napauta Ketjutus-kohdassa Estetyt.

Vieraiden lähettäjien viestien suodattaminen

Voit suodattaa viestit, joiden lähettäjää ei ole tallennettu yhteystietoihisi.

iPhone-näyttö, jossa näkyy, että Suodata vieraat lähettäjät ‑asetus on päällä

Voit suodattaa viestejä siirtymällä kohtaan Asetukset > Viestit, vierittämällä alas ja ottamalla Suodata vieraat lähettäjät ‑asetuksen käyttöön.

iPhone, jossa näkyy, missä suodatetut tuntemattomien lähettäjien viestit näkyvät

Napauta Viesteissä  Et saa ilmoituksia näistä viesteistä. Et saa ilmoituksia näistä viesteistä.

Roskapostista ilmoittaminen Viestit-apissa

Voit ilmoittaa roskapostilta vaikuttavista iMessage-viesteistä Viestit-apissa. Jos saat iMessage-viestin henkilöltä, jota ei ole tallennettu yhteystietoihisi, viestin alla näkyy Ilmoita roskapostista -linkki.

iPhone, jossa näkyy vaihtoehto ilmoittaa iMessage-roskapostista

Napauta Ilmoita roskapostista ja sitten Poista ja ilmoita roskapostista. Viestit välittää lähettäjän tiedot ja viestin Applelle ja poistaa viestin.

Roskapostista ilmoittaminen ei estä lähettäjää lähettämästä uusia viestejä. Jos et halua vastaanottaa näitä viestejä, estä yhteystieto.

Voit ilmoittaa teksti- ja multimediaviesteistä ottamalla yhteyttä operaattoriisi.