Talen

iCloud: Activeringsslot van Zoek mijn iPhone in iOS 7

Overzicht en veelgestelde vragen

In iOS 7 beschikt Zoek mijn iPhone over de nieuwe functie Activeringsslot die is ontworpen om te vermijden dat iemand anders uw iPhone, iPad of iPod touch kan gebruiken als u het apparaat ooit verliest. Deze functie is actief van zodra u Zoek mijn iPhone inschakelt in iOS 7. Als Activeringsslot is ingeschakeld, moeten uw Apple ID en wachtwoord worden ingevoerd alvorens het volgende te doen:

• Zoek mijn iPhone op het apparaat uitschakelen
  • Het apparaat wissen
  • Het apparaat opnieuw activeren en gebruiken

Hierdoor blijft het apparaat veilig zelfs als het in de verkeerde handen valt en maakt u meer kans om het terug te krijgen. Zelfs als u het apparaat op afstand wist, kan Activeringsslot ervoor zorgen dat niemand anders het apparaat opnieuw activeert zonder uw toestemming. U hoeft gewoon Zoek mijn iPhone ingeschakeld te houden en uw Apple ID en wachtwoord te onthouden.

Hier vindt u het antwoord op veelgestelde vragen over de Activeringsslot van Zoek mijn iPhone.

Alles verbergen | Alles weergeven

Hoe werkt Activeringsslot?

Wanneer u Zoek mijn iPhone inschakelt op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 7, wordt uw Apple ID veilig bewaard op de activeringsservers van Apple en wordt deze gekoppeld aan uw apparaat. Vanaf dan moet het wachtwoord worden ingevoerd opdat Zoek mijn iPhone op het apparaat kan worden uitgeschakeld, het apparaat kan worden gewist of opnieuw geactiveerd en gebruikt.

Activeringsslot wordt automatisch ingeschakeld wanneer u Zoek mijn iPhone in iOS 7 inschakelt of wanneer u de upgrade naar iOS 7 uitvoert vanaf een oudere iOS-versie waarbij Zoek mijn iPhone al is ingeschakeld.

Zoek mijn iPhone inschakelen op een apparaat:

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'iCloud'.
  3. Log indien nodig in met uw Apple ID.
  4. Schakel 'Zoek mijn iPhone' in.

Wat moet ik doen als ik mijn apparaat heb misplaatst?

Als u een apparaat ooit misplaatst (of u het nu bent verloren of denkt dat het is gestolen), moet u onmiddellijk de verliesmodus activeren via Zoek mijn iPhone.

Als de verliesmodus is geactiveerd, wordt het scherm vergrendeld met een viercijferige toegangscode en kunt u een aangepast bericht met uw telefoonnummer laten verschijnen op het scherm om u te helpen het apparaat terug te krijgen. U kunt het apparaat indien nodig ook op afstand wissen en het aangepaste bericht wordt zelfs dan nog weergegeven op het scherm.

Terwijl Activeringsslot op de achtergrond werkt zodat iemand anders het vermiste apparaat moeilijker kan gebruiken of verkopen, wordt in de verliesmodus duidelijk gemeld aan de vinder van het apparaat dat het nog steeds uw eigendom is en het niet opnieuw kan worden geactiveerd zonder uw wachtwoord.

Als u de verliesmodus wilt activeren op een apparaat, logt u in bij icloud.com/find op een Mac of pc of gebruikt u de app Zoek mijn iPhone in iOS.

Voor meer informatie raadpleegt u wat u moet doen als u een apparaat bent verloren of als het is gestolen.

Moet ik Zoek mijn iPhone uitschakelen alvorens mijn apparaat weg te geven?

Ja. Alvorens het apparaat weg te geven aan iemand anders, moet u Zoek mijn iPhone altijd uitschakelen om te verzekeren dat die persoon het apparaat kan activeren en normaal kan gebruiken. Dit doet u het best door alle inhoud en instellingen op het apparaat te wissen alvorens het weg te geven. Hierdoor wordt het apparaat volledig gewist, Zoek mijn iPhone uitgeschakeld en het apparaat verwijderd uit uw iCloud-account. Ga op het iOS-apparaat naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen.

Voor meer informatie raadpleegt u wat u moet doen voordat u een apparaat verkoopt of weggeeft.

Moet ik Zoek mijn iPhone uitschakelen alvorens het in te leveren voor service?

Ja. Als Zoek mijn iPhone niet is uitgeschakeld, kunnen de technici mogelijk geen service voor het apparaat leveren.

Wat gebeurt er als ik het wachtwoord van mijn Apple ID vergeet?

Als u het wachtwoord vergeet, kunt u het opnieuw instellen via Mijn Apple ID (appleid.apple.com/nl) of door contact op te nemen met Apple Support en uw identiteit te verifiëren. Zodra uw wachtwoord opnieuw is ingesteld, werkt het normaal met Zoek mijn iPhone en Activeringsslot.

Als u het wachtwoord vergeet en het niet opnieuw kunt instellen, hebt u geen toegang meer tot uw Apple ID en kunt u het apparaat mogelijk niet meer gebruiken of opnieuw activeren. Ga regelmatig naar Mijn Apple ID om uw accountgegevens te reviseren en bij te werken.

Wat moet ik doen als ik een apparaat koop dat nog steeds is gekoppeld aan de account van de vorige eigenaar?

Neem zo snel mogelijk contact op met de vorige eigenaar en vraag deze het apparaat te wissen en het te verwijderen uit zijn of haar account. Raadpleeg Een apparaat verwijderen uit de account van een vorige eigenaar voor de volledige instructies.

Hoe controleer ik of Activeringsslot is ingeschakeld alvorens een tweedehands apparaat aan te schaffen?

Als u een iPhone, iPad of iPod touch aanschaft bij iemand anders dan Apple of een erkende Apple-reseller, is het uw eigen verantwoordelijkheid te controleren of het apparaat is gewist en of het niet meer is gekoppeld aan de account van de vorige eigenaar.

Volg al deze stappen om te verzekeren dat u het aangeschafte apparaat kunt gebruiken:

1. Schakel het apparaat in en versleep de schuifknop om het te ontgrendelen.
  2. Als een toegangscode moet worden ingevoerd of het beginscherm verschijnt, is het apparaat niet gewist. Vraag aan de verkoper het apparaat volledig te wissen door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen. Aanvaard geen tweedehands iPhone, iPad of iPod touch totdat het apparaat volledig is gewist.

3. Start de configuratie van het apparaat.
  4. Nadat u een taal en land hebt gekozen en verbinding hebt gemaakt met een netwerk, begint het apparaat met de activering. Als u wordt gevraagd de Apple ID en het wachtwoord van de vorige eigenaar in te voeren, is het apparaat nog steeds gekoppeld aan zijn of haar account. Geef het apparaat terug aan de verkoper en vraag deze het wachtwoord in te voeren. Als de vorige eigenaar niet aanwezig is, kan deze het apparaat verwijderen uit de account door in te loggen bij icloud.com/find. Aanvaard geen tweedehands iPhone, iPad of iPod touch totdat het apparaat volledig is verwijderd uit de account van de vorige eigenaar.

U weet dat een apparaat gebruiksklaar is voor u wanneer u wordt gevraagd de iPhone, iPad of iPod te configureren.

Beschikt Zoek mijn Mac over Activeringsslot?

Activeringsslot werkt alleen bij een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 7.

Laatst gewijzigd op: 18-jan-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 18-jan-2014
  • Article: HT5818
  • Views:

• Rating:

(1 reacties)