Talen

iCloud: veelgestelde vragen over iCloud-sleutelhanger

Lees hier meer over iCloud-sleutelhanger.

Alles verbergen | Alles weergeven

Wat is iCloud-sleutelhanger?

iCloud-sleutelhanger houdt gebruikersnamen en wachtwoorden van Safari-websites, creditcardgegevens en Wi-Fi-netwerkinformatie up-to-date op al uw goedgekeurde apparaten met iOS 7.0.3 of hoger of OS X Mavericks v10.9 of hoger.

iCloud-sleutelhanger kan ook de accounts die u gebruikt in Mail, Contacten, Agenda en Berichten up-to-date houden op al uw Macs. Als u op een computer met OS X Mavericks in Internetaccounts bent ingelogd bij Facebook, Twitter, Linked In of andere accounts, kan iCloud die accounts ook pushen naar uw Macs.

Lees meer over de beschikbaarheid van iCloud-sleutelhanger per land.

Hoe beschermt iCloud-sleutelhanger mijn informatie?

iCloud-sleutelhanger werkt de bewaarde wachtwoorden en creditcardgegevens alleen bij op de apparaten die u goedkeurt. Wanneer u iCloud-sleutelhanger op een bijkomend apparaat inschakelt, ontvangt u op al uw andere apparaten, die iCloud-sleutelhanger gebruiken, een melding waarin u wordt gevraagd het bijkomende apparaat goed te keuren. Nadat u het bijkomende apparaat goedkeurt, wordt het bijwerken van de iCloud-sleutelhanger op dat apparaat automatisch gestart.

iCloud-sleutelhanger is, zowel bij de overdracht van gegevens als in de cloud, beveiligd met gangbare coderingstechnieken op al uw apparaten.

Hoe configureer ik iCloud-sleutelhanger?

Nadat u de upgrade naar iOS 7.0.3 of hoger hebt uitgevoerd, wordt u in de iOS-configuratie-assistent gevraagd iCloud-sleutelhanger te configureren. Als u deze stap hebt overgeslagen en iCloud-sleutelhanger nu wilt configureren, volgt u deze stappen:

Apparaten met iOS 7.0.3 of hoger:

1. Ga naar Instellingen > iCloud en schakel 'Sleutelhanger' in.
  2. Volg de instructies op het scherm om de configuratie te voltooien.

Macs met OS X Mavericks v10.9 of hoger:

1. Kies het menu Apple () > Systeemvoorkeuren en klik op 'iCloud'.
  2. Selecteer 'Sleutelhanger'.
  3. U kunt ervoor kiezen een wachtwoord in te stellen om na sluimerstand of schermbeveiliging het scherm te ontgrendelen.
  4. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in.
  5. Volg de instructies op het scherm om de configuratie te voltooien.

Wat is de iCloud-beveiligingscode?

Wanneer u iCloud-sleutelhanger configureert, wordt u gevraagd een iCloud-beveiligingscode aan te maken. Dit kan een 4-cijferige code zijn zoals het codeslot van het apparaat of u kunt een ingewikkeldere code automatisch laten aanmaken. De iCloud-beveiligingscode wordt gebruikt om bijkomende apparaten te machtigen om uw iCloud-sleutelhanger te gebruiken. Deze code wordt ook gebruikt om uw identiteit te verifiëren zodat u andere acties met de iCloud-sleutelhanger kunt uitvoeren (bijvoorbeeld: uw iCloud-sleutelhanger herstellen als u al uw apparaten verliest).

Hoe kan ik bijkomende apparaten configureren om iCloud-sleutelhanger te gebruiken?

Volg de bovenstaande stappen voor de configuratie van iCloud-sleutelhanger op elk apparaat dat u wilt toevoegen. Wanneer u iCloud-sleutelhanger op een bijkomend apparaat inschakelt, ontvangt u op al uw andere apparaten die iCloud-sleutelhanger gebruiken een melding waarin u wordt gevraagd het bijkomende apparaat goed te keuren. Nadat u het bijkomende apparaat goedkeurt, wordt het bijwerken van de iCloud-sleutelhanger op dat apparaat automatisch gestart.

Hoe configureer ik iCloud-sleutelhanger op een nieuw apparaat als ik geen ander apparaat heb om het nieuwe apparaat goed te keuren?

Als u geen enkel van uw andere apparaten die iCloud-sleutelhanger gebruiken bij de hand hebt, kunt u iCloud-sleutelhanger nog altijd configureren op een ander apparaat als u het volgende hebt:

• Uw iCloud-beveiligingscode.
  • Het apparaat waarmee het telefoonnummer met sms-functie wordt gebruikt dat u hebt opgegeven wanneer u iCloud-sleutelhanger voor het eerst configureerde. Er wordt via sms een verificatiecode verstuurd naar dit telefoonnummer. Als u dit nummer niet meer hebt, neemt u contact op met Apple Support om uw identiteit te verifiëren zodat u de configuratie op het nieuwe apparaat kunt voltooien.

Als u deze items hebt, volgt u de bovenstaande stappen voor de configuratie van iCloud-sleutelhanger. Uw iCloud-sleutelhanger wordt vervolgens gepusht vanaf de cloud naar het nieuwe apparaat.

Kan Apple mijn iCloud-beveiligingscode herstellen?

Nee. Als u de iCloud-beveiligingscode te vaak onjuist invoert, kunt u die iCloud-sleutelhanger niet meer gebruiken. U kunt contact opnemen met iCloud Support om u te helpen bij de controle van uw identiteit zodat u de iCloud-beveiligingscode opnieuw kunt proberen invoeren. Na een aantal mislukte pogingen wordt uw iCloud-sleutelhanger verwijderd van de servers van Apple en moet u iCloud-sleutelhanger opnieuw configureren.

Kan ik iCloud-sleutelhanger zo configureren dat geen reservekopie van mijn gegevens in de cloud wordt bewaard?

Ja. Wanneer u iCloud-sleutelhanger configureert, kunt u de stap voor het aanmaken van een iCloud-beveiligingscode overslaan. De gegevens van uw sleutelhanger worden dan alleen lokaal op het apparaat bewaard en alleen op de goedgekeurde apparaten bijgewerkt.

Belangrijk: als u ervoor kiest geen iCloud-beveiligingscode aan te maken, kan Apple uw iCloud-sleutelhanger niet herstellen.

Wat gebeurt er als ik iCloud-sleutelhanger op een apparaat uitschakel?

Wanneer u iCloud-sleutelhanger op een apparaat uitschakelt, wordt u gevraagd of u de bewaarde wachtwoorden en creditcardgegevens wilt behouden of verwijderen. Als u ervoor kiest de gegevens te behouden, worden deze niet verwijderd of bijgewerkt wanneer u op andere apparaten wijzigingen aanbrengt.

Welke creditcardgegevens worden bewaard in iCloud-sleutelhanger?

iCloud-sleutelhanger bewaart creditcardnummers en vervaldatums. De beveiligingscode van de creditcard wordt niet bewaard noch automatisch ingevuld.

Bevat iCloud-sleutelhanger mijn bestaande bewaarde wachtwoorden, Wi-Fi-netwerken en internetaccounts?

Ja. Wanneer u iCloud-sleutelhanger inschakelt, worden alle eerder bewaarde gebruikersnamen en wachtwoorden van websites, Wi-Fi-netwerken en internetaccounts automatisch toegevoegd aan iCloud-sleutelhanger.

Wat doet iCloud-sleutelhanger bij websites die de automatische invulfunctie van Safari niet toestaan?

U kunt Safari toestaan om accountnamen en wachtwoorden van alle websites te onthouden en automatisch in te vullen:

Apparaten met iOS 7.0.3 of hoger:

1. Ga naar Instellingen > Safari > Wachtwoorden en invullen.
  2. Schakel 'Sta altijd toe' in. U moet een codeslot op het apparaat hebben ingesteld om deze functie te kunnen gebruiken.

Macs met OS X Mavericks v10.9 of hoger:

1. Ga naar Safari > Voorkeuren.
  2. Klik op 'Wachtwoorden'.
  3. Selecteer 'Sta automatisch invullen ook toe voor websites die vragen om wachtwoorden niet te bewaren'. U moet de schermvergrendeling op de Mac hebben ingesteld om deze functie te kunnen gebruiken.

Werkt iCloud-sleutelhanger met programma's van andere fabrikanten?

Ja. Ontwikkelaars kunnen hun programma's bijwerken om met iCloud-sleutelhanger te werken. De wachtwoorden die door dergelijke programma's zijn bewaard, worden dan bijgewerkt op alle apparaten met iOS 7.0.3 of hoger of OS X Mavericks v10.9 of hoger die het programma gebruiken.

Kan ik mijn iCloud-sleutelhanger verwijderen van de servers van Apple?

Ja. Volg deze stappen op een van de iOS-apparaten of Macs die iCloud-sleutelhanger gebruiken:

Apparaten met iOS 7.0.3 of hoger:
  1. Ga naar Instellingen > iCloud > Account > Sleutelhanger en schakel 'Autoriseer met beveiligingscode' uit.
  2. Schakel iCloud-sleutelhanger uit op alle andere apparaten die iCloud-sleutelhanger gebruiken.
Macs met OS X Mavericks v10.9 of hoger:
  1. Kies het menu Apple () > Systeemvoorkeuren. Klik op 'iCloud' en kies vervolgens 'Accountgegevens'.
  2. Maak de selectie van 'Sta toestemming met beveiligingscode toe' ongedaan.
  3. Schakel iCloud-sleutelhanger uit op alle andere apparaten die iCloud-sleutelhanger gebruiken.

Nadat u deze stappen hebt uitgevoerd, worden de gegevens van de sleutelhanger lokaal op uw apparaten bewaard. Wijzigingen aan de gegevens van de sleutelhanger worden echter niet gepusht naar uw andere apparaten of de cloud tenzij u iCloud-sleutelhanger opnieuw inschakelt. Als u de gegevens van de sleutelhanger wilt pushen naar al uw apparaten maar niet naar de cloud, schakelt u iCloud-sleutelhanger in op alle apparaten zoals eerder in dit document is beschreven maar slaat u de stap voor het aanmaken van een iCloud-beveiligingscode over.

Laatst gewijzigd op: 18-nov-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 18-nov-2013
  • Artikel: HT5813
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)