Om nødvarsler og varsler fra myndigheter på iPhone

Les om hvordan du slår på nødvarsler, varsler fra myndigheter og offentlige sikkerhetsvarsler på iPhone.

Du kan motta nødvarsler, varsler fra myndigheter og offentlige sikkerhetsvarsler på iPhone. Hvis det skulle oppstå en nødssituasjon, kan iPhone vise:

• Varsler utstedt av myndighetene i landet eller regionen

• Varsler som involverer nært forestående fare for liv eller sikkerhet

• Varsler for ekstremvær

• AMBER-varsler (America's Missing: Broadcast Emergency Response)1

• Offentlige sikkerhetsvarsler1

• Ytterligere informasjon som senderen av varselet har oppgitt2

Du kan også motta nødvarsler, varsler fra myndigheter og offentlige sikkerhetsvarsler på Apple Watch.

1. AMBER-varsler og offentlige sikkerhetsvarsler er ikke tilgjengelige i alle land og regioner.

2. Enkelte varsler fra myndighetene kan ikke slås av. Mer informasjon er tilgjengelig i de lokale myndighetenes retningslinjer for nødvarsler.

Slå varsler fra myndigheter av eller på

Som standard er Varsler fra myndighetene slått på for enheten din.3 Når du mottar varsler fra myndighetene, hører du en lyd som ligner på en alarm. Hvis du vil slå disse varslene av eller på, følger du disse trinnene:

1. Gå til Innstillinger > Varslinger.

2. Rull til nederst på skjermen.

3. Under Varsler fra myndighetene slår du varseltypen av eller på.4

I Varslinger-innstillingen kan du kanskje slå varsler fra myndighetene på eller av.

3. Varsler fra myndigheter støttes hvis du bruker et SIM-kort fra en støttet operatør. Kontakt operatøren for å få mer informasjon.

4. I enkelte land og regioner er det ikke sikkert at du kan slå av Varsler fra myndigheter.

Slå på Stedsrelevant i USA

I USA kan du slå på Stedsrelevant for å bruke den omtrentlige posisjonen din for å forbedre betimeligheten, nøyaktigheten og påliteligheten til nødvarsler.

Jordskjelvvarsler mottatt på iPhone i California, Oregon og Washington (inkludert grenseregioner) kan for eksempel være mer betimelige eller leveres med økt nøyaktighet når Stedsrelevant er slått på.

1. Gå til Innstillinger > Varslinger.

2. Rull ned til Varsler fra myndighetene og trykk på Nødvarsler.

Når du velger Nødvarsler, får du se ytterligere alternativer for mottak av varsler.
  3. Slå på Stedsrelevant.

Når du slår på Stedsrelevant, forbedrer du betimeligheten, nøyaktigheten og påliteligheten til nødvarslene du mottar, f.eks. jordskjelvvarsler.

Velg å motta test-nødvarsler i USA

Når iPhone er knyttet til en operatør i USA — ved bruk av et amerikansk SIM-kort eller dataroaming i USA — kan du aktivere test-nødvarsler. Disse er som standard slått av. Når du mottar denne typen varsler, hører du en lyd som høres ut som en alarm, og det står i varselet at det er en test.

Testvarsler fra myndigheter er tilgjengelige med amerikanske mobiloperatører, inkludert i Puerto Rico. De lokale myndighetene er ansvarlige for innholdet i testvarslene og hvor ofte de blir sendt. Du kan slå av denne funksjonen når som helst ved å følge framgangsmåten nedenfor. Kontakt operatøren for å få mer informasjon.

Hvis du bruker iOS 15.4 eller nyere

For å slå Testvarsler på eller av:

1. Kontroller at iPhonen bruker den nyeste versjonen av iOS (iOS 15.6 eller nyere).

2. Gå til Innstillinger > Varslinger.

3. Slå Testvarsler på eller av.

Hvis du bruker iOS 15.3 eller eldre

For å slå Testvarsler på:

1. Åpne Telefon-appen og trykk på Tastatur.

2. Skriv inn *5005*25371# og trykk på Ring-knappenNo alt supplied for Image. Du får et varsel der det står «Testvarsler er aktivert».

Slik slår du av Testvarsler:

1. Åpne Telefon-appen og trykk på Tastatur.

2. Skriv inn *5005*25370# og trykk på Ring-knappenNo alt supplied for Image. Du får et varsel der det står «Testvarsler er deaktivert.»

Finn ut mer

Finn ut hvordan du konfigurerer nødvarsler for Japan