Radera musik i Apple Music-appen

Om du vill frigöra lagringsutrymme på din enhet kan du läsa om hur du tar bort musik som du har hämtat från katalogen i Apple Music eller köpt från iTunes Store.

Så här tar du bort musik på din iPhone, iPad eller Android-enhet

1. Öppna appen Apple Music.
  2. Tryck länge på en låt eller ett album.
  3. Tryck på Ta bort och sedan på Ta bort nedladdning. Eller tryck på Ta bort från bibliotek.
    • Ta bort nedladdning: Om låten har hämtats kan du ta bort nedladdningen från endast enheten som du använder. Om du hämtade musiken från katalogen i Apple Music kommer musiken fortfarande att visas i ditt bibliotek, men den kan bara spelas när din enhet är ansluten till internet.
    • Ta bort från bibliotek: Ta bort musiken från ditt musikbibliotek, inklusive spellistor. Om du har aktiverat Synkronisera bibliotek kommer musiken också att tas bort från alla dina andra enheter.

Så här tar du bort musik på din Mac

1. Öppna appen Apple Music.
  2. I sidofältet klickar du på Låtar eller Album.
  3. Klicka på Mer knappen Mer bredvid en låt eller klicka på Mer knappen Mer ovanför ett album. Välj sedan bland följande:
    • Ta bort nedladdning: Om låten har hämtats kan du ta bort nedladdningen från endast din Mac.Om du hämtade musiken från katalogen i Apple Music kommer musiken fortfarande att visas i ditt bibliotek, men den kan bara spelas när din Mac är ansluten till internet.
    • Ta bort från bibliotek: Ta bort musiken från ditt musikbibliotek, inklusive spellistor. Om du har aktiverat Synkronisera bibliotek kommer musiken också att tas bort från alla dina andra enheter.

Så här tar du bort musik i appen Apple Music för Windows på din dator

1. Öppna appen Apple Music.
  2. I sidofältet klickar du på Låtar eller Album.
  3. Klicka på Mer knappen Mer bredvid en låt eller klicka på Mer knappen Mer ovanför ett album. Välj sedan bland följande:
    • Ta bort nedladdning: Om låten har hämtats kan du ta bort nedladdningen från endast din dator. Om du hämtade musiken från katalogen i Apple Music kommer musiken fortfarande att visas i ditt bibliotek, men den kan bara spelas när din dator är ansluten till internet.
    • Ta bort från bibliotek: Ta bort musiken från ditt musikbibliotek, inklusive spellistor. Om du har aktiverat Synkronisera bibliotek kommer musiken också att tas bort från alla dina andra enheter.

Om du inte kan ta bort musik

• Om du manuellt synkroniserar musik från din dator till din enhet kan musik som du har tagit bort visas igen nästa gång du synkroniserar enheten med din dator. Läs om hur du hanterar musik som du synkroniserar från din dator till din enhet.
  • Om du hämtade musiken från katalogen i Apple Music och väljer Ta bort nedladdning kommer musiken fortfarande att visas i ditt bibliotek, men den kan bara spelas när din enhet är ansluten till internet.

Tillgängligheten för Apple Music varierar beroende på land och region. Beroende på ditt land eller din region kan du kanske inte köpa eller hämta vissa typer av media. Läs om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.