Talen

Materiaal verwijderen dat vanaf de iTunes Store, App Store, iBooks Store of Mac App Store is gedownload

Dit artikel is voor u bestemd als u een app, nummer, boek of ander item die u bij Apple hebt aangeschaft of gedownload, wilt verwijderen. In de meeste gevallen kunt u het item indien nodig opnieuw downloaden.

Open het onderdeel hieronder voor het type materiaal dat u wilt verwijderen.

Apps

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone, iPad of iPod touch

Controleer eerst of u de app opnieuw kunt downloaden alvorens die te verwijderen (het hangt af van waar u woont).

1. Houd uw vinger op de app die u wilt verwijderen.
  2. De app begint te trillen.
  3. Tik op de 'x' bij de app die u wilt verwijderen.

Mac of pc

Controleer eerst of u de app opnieuw kunt downloaden alvorens die te verwijderen (het hangt af van waar u woont).

1. Start iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Apps'.
  3. Klik op de app die u wilt verwijderen.
  4. Druk op Delete op het toetsenbord.

Audioboeken

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone of iPod touch

U kunt een audioboek niet rechtstreeks op een iPhone of iPod touch verwijderen. Maar u kunt het wel verwijderen door te synchroniseren met een computer met iTunes en de instructies voor Mac of pc hieronder te volgen.

Zorg ervoor dat u een reservekopie van het audioboek hebt. U moet het opnieuw aanschaffen om het opnieuw te downloaden.

iPad

Zorg ervoor dat u een reservekopie van het audioboek hebt alvorens het te verwijderen. U moet het opnieuw aanschaffen om het opnieuw te downloaden. Zo verwijdert u een audioboek:

1. Tik op de app Muziek.
  2. Tik op de categorie 'Meer'.
  3. Tik op 'Audioboeken'.
  4. Houd uw vinger op het audioboek dat u wilt verwijderen.
  5. Tik op de 'x' die erbij verschijnt.

Mac of pc

Zorg ervoor dat u een reservekopie van het audioboek hebt alvorens het te verwijderen. U moet het opnieuw aanschaffen om het opnieuw te downloaden.

1. Start iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Boeken'.
  3. Klik op 'Audioboeken' in de navigatiebalk.
  4. Klik op het audioboek dat u wilt verwijderen.
  5. Druk op de Delete-toets van het toetsenbord.

Boeken

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone, iPad of iPod touch

Controleer eerst of u het boek opnieuw kunt downloaden alvorens het te verwijderen (het hangt af van waar u woont). Zo verwijdert u een boek:

1. Tik op de app iBooks.
  2. Bekijk de collectie Aangeschafte boeken.
  3. Tik op 'Wijzig'.
  4. Tik op alle boeken die u wilt verwijderen.
  5. Tik op 'Verwijder'.

U krijgt de optie om het boek op al uw apparaten te verwijderen.

Mac of pc

Controleer eerst of u het boek opnieuw kunt downloaden alvorens het te verwijderen (het hangt af van waar u woont). Zo verwijdert u een boek:

1. Start iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Boeken'.
  3. Klik op 'Boeken' in de navigatiebalk.
  4. Klik op het boek dat u wilt verwijderen.
  5. Druk op de Delete-toets van het toetsenbord.

iTunes U-cursussen

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op de app iTunes U.
  2. Tik op 'Wijzig'.
  3. Tik op de cursus die u wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder'.

Mac of pc

1. Start iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'iTunes U'.
  3. Klik op de cursus die u wilt verwijderen.
  4. Druk op de Delete-toets van het toetsenbord.

Mac-apps

1. Klik op Launchpad in het Dock.
  2. Houd de app die u wilt verwijderen ingedrukt.
  3. De app begint te trillen.
  4. Klik op de 'x' die erbij verschijnt.

Als u van gedachte verandert nadat u een Mac-app hebt verwijderd, kunt u de app opnieuw downloaden als deze nog steeds beschikbaar is in de Mac App Store.

Tijdschriften en kranten

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op 'Kiosk'.
  2. Houd uw vinger op het tijdschrift of de krant die u wilt verwijderen.
  3. Tik op de 'x' die erbij verschijnt.

Als u een tijdschrift of krant verwijdert, wordt het abonnement dat u hebt betaald niet verwijderd. Lees hoe u een betalend abonnement annuleert.

Mac of pc

1. Start iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Apps'.
  3. klik op het tijdschrift of de krant die u wilt verwijderen.
  4. Druk op de Delete-toets van het toetsenbord.

Als u een tijdschrift of krant verwijdert, wordt het abonnement dat u hebt betaald niet verwijderd. Lees hoe u een betalend abonnement annuleert.

Films

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone of iPod touch

Controleer eerst of u de film opnieuw kunt downloaden alvorens die te verwijderen (het hangt af van waar u woont).

1. Tik op de app Video's.
  2. Veeg van links naar rechts over de film die u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Verwijder'.

iPad

Controleer eerst of u de film opnieuw kunt downloaden alvorens die te verwijderen (het hangt af van waar u woont).

1. Tik op de app Video's.
  2. Tik op 'Wijzig'.
  3. Tik op de 'x' bij de film die u wilt verwijderen.

Mac of pc

Controleer eerst of u de film opnieuw kunt downloaden alvorens die te verwijderen (het hangt af van waar u woont).

1. Start iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Films'.
  3. Klik op 'Films' in de navigatiebalk.
  4. Klik op de film die u wilt verwijderen.
  5. Druk op de Delete-toets van het toetsenbord.

In iTunes 11 blijft de illustratie van de film zichtbaar maar verschijnt een wolk erboven zodat u het item opnieuw kunt downloaden (in landen waar dit wordt ondersteund).

Huurfilms

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone of iPod touch

Als u een huurfilm verwijdert, moet u betalen om deze opnieuw te huren tenzij u de film op een Mac of pc via iTunes hebt gehuurd en deze hebt gesynchroniseerd met een iPhone of iPod touch. Zo verwijdert u een huurfilm:

1. Tik op de app Video's.
  2. Veeg van links naar rechts over de huurfilm die u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Verwijder'.

iPad

Als u een huurfilm verwijdert, moet u betalen om deze opnieuw te huren tenzij u de film op een Mac of pc via iTunes hebt gehuurd en deze hebt gesynchroniseerd met een iPad. Zo verwijdert u een huurfilm:

1. Tik op de app Video's.
  2. Tik op 'Wijzig'.
  3. Tik op de 'x' bij de huurfilm die u wilt verwijderen.

Mac of pc

Als u een huurfilm verwijdert, moet u betalen om deze opnieuw te huren. Zo verwijdert u een huurfilm:

1. Start iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Films'.
  3. Klik op 'Gehuurd' in de navigatiebalk.
  4. Klik op de huurfilm die u wilt verwijderen.
  5. Druk op de Delete-toets van het toetsenbord.

Muziek

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone, iPad of iPod touch

Controleer eerst of u het nummer opnieuw kunt downloaden alvorens het te verwijderen (het hangt af van waar u woont). Zo verwijdert u een nummer:

1. Tik op de app Muziek.
  2. Tik op de categorie 'Nummers'.
  3. Veeg van links naar rechts over het nummer dat u wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder'.

Mac of pc

Controleer eerst of u het nummer opnieuw kunt downloaden alvorens het te verwijderen (het hangt af van waar u woont). Zo verwijdert u een nummer:

1. Start iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Muziek'.
  3. Klik op 'Nummers' in de navigatiebalk.
  4. Klik op het nummer dat u wilt verwijderen.
  5. Druk op de Delete-toets van het toetsenbord.

In iTunes 11 blijft de albumillustratie zichtbaar maar verschijnt een wolk erboven zodat u het item opnieuw kunt downloaden (in landen waar dit wordt ondersteund).

Opmerking: als u een nummer niet in de iTunes Store hebt aangeschaft, kunt u het niet opnieuw gratis downloaden van iTunes in de cloud. U wilt er wellicht een reservekopie van maken en ergens op de computer bewaren.

Muziekvideo's

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone of iPod touch

Controleer eerst of u de muziekvideo opnieuw kunt downloaden alvorens deze te verwijderen (het hangt af van waar u woont). Zo verwijdert u een muziekvideo:

1. Tik op de app Video's.
  2. Veeg van links naar rechts over de muziekvideo die u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Verwijder'.

iPad

Controleer eerst of u de muziekvideo opnieuw kunt downloaden alvorens deze te verwijderen (het hangt af van waar u woont). Zo verwijdert u een muziekvideo:

1. Tik op de app Video's.
  2. Tik op 'Wijzig'.
  3. Tik op de 'x' bij de muziekvideo die u wilt verwijderen.

Mac of pc

Controleer eerst of u de muziekvideo opnieuw kunt downloaden alvorens deze te verwijderen (het hangt af van waar u woont). Zo verwijdert u een muziekvideo:

1. Start iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Muziek'.
  3. Klik op 'Video's' in de navigatiebalk.
  4. Klik op de muziekvideo die u wilt verwijderen.
  5. Druk op de Delete-toets van het toetsenbord.

In iTunes 11 blijft de muziekvideo zichtbaar maar verschijnt een wolk erboven zodat u het item opnieuw kunt downloaden (in landen waar dit wordt ondersteund).

Beltonen/tonen

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone, iPad of iPod touch

U kunt aangeschafte beltonen of tonen niet rechtstreeks op een iPhone, iPad of iPod touch verwijderen. Maar u kunt deze wel verwijderen door te synchroniseren met een computer met iTunes en de instructies voor Mac of pc hieronder te volgen.

Mac of pc

Als u een beltoon of toon in iTunes verwijdert, moet u opnieuw betalen om deze later vanaf de iTunes Store te downloaden. Maak er gewoon een reservekopie van en bewaar deze op de computer. Zo verwijdert u een beltoon (of toon):

1. Start iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Tonen'.
  3. Klik op de beltoon of toon die u wilt verwijderen.
  4. Druk op de Delete-toets van het toetsenbord.

Tv-programma's

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone of iPod touch

Controleer eerst of u het tv-programma opnieuw kunt downloaden alvorens het te verwijderen (het hangt af van waar u woont). Zo verwijdert u een tv-programma:

1. Tik op de app Video's.
  2. Tik op een tv-programma.
  3. Veeg van links naar rechts over de aflevering die u wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder'.

iPad

Controleer eerst of u het tv-programma opnieuw kunt downloaden alvorens het te verwijderen (het hangt af van waar u woont). Zo verwijdert u een tv-programma:

1. Tik op de app Video's.
  2. Tik op een tv-programma.
  3. Veeg van links naar rechts over de aflevering die u wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder'.

Mac of pc

Controleer eerst of u het tv-programma opnieuw kunt downloaden alvorens het te verwijderen (het hangt af van waar u woont). Zo verwijdert u een tv-programma:

1. Start iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Tv-programma's'.
  3. Klik op 'Tv-programma's' in de navigatiebalk.
  4. Klik op een tv-programma.
  5. Klik op de tv-aflevering die u wilt verwijderen.
  6. Druk op de Delete-toets van het toetsenbord.

In iTunes 11 blijft de illustratie van het tv-programma zichtbaar maar verschijnt een wolk erboven zodat u het item opnieuw kunt downloaden (in landen waar dit wordt ondersteund).

Aanvullende informatie

Apple TV (2e en 3e generatie) streamt materiaal vanaf de cloud (in plaats van het materiaal te bewaren op het apparaat) waardoor u er niets op moet verwijderen.

Laatst gewijzigd op: 16-okt-2013
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 16-okt-2013
  • Artikel: HT5772
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(5 reacties)