Talen

Materiaal verwijderen dat vanaf de iTunes Store, App Store, iBooks Store of Mac App Store is gedownload

U kunt in de iTunes Store, App Store, iBooks Store of Mac App Store aangeschafte items verwijderen op een iOS-apparaat, Mac of pc. Aangezien Apple TV (2e en 3e generatie) materiaal vanaf de cloud afspeelt, moet u geen items verwijderen op een Apple TV.

Zorg ervoor dat u een item opnieuw kunt downloaden alvorens het te verwijderen. Als u het niet opnieuw kunt downloaden of hiervoor moet betalen, maakt u een reservekopie van het item alvorens het te verwijderen.

Nadat u een item hebt verwijderd, is dit mogelijk nog steeds zichtbaar als u het opnieuw kunt downloaden vanaf iTunes in de cloud. Het downloadpictogram verschijnt naast deze items. U kunt in iCloud beschikbare items en aankopen in de Mac App Store verbergen.

Apps

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Houd uw vinger op de app die u wilt verwijderen.
  2. De app begint te trillen.
  3. Tik op de 'X' bij de app.

Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Apps'.
  3. Klik op de app die u wilt verwijderen.
  4. Druk op Delete op het toetsenbord.

Audioboeken

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone of iPod touch

U kunt een audioboek niet rechtstreeks op een iPhone of iPod touch verwijderen. Maar u kunt het wel verwijderen door te synchroniseren met een computer met iTunes en de instructies voor Mac of pc hieronder te volgen.

Zorg ervoor dat u een reservekopie maakt van het audioboek. U moet het opnieuw aanschaffen om het opnieuw te downloaden.

iPad

Maak een reservekopie van het audioboek alvorens het te verwijderen. U moet het opnieuw aanschaffen om het opnieuw te downloaden.

1. Tik op de app Muziek.
  2. Tik op 'Meer'.
  3. Tik op 'Audioboeken'.
  4. Houd uw vinger op het audioboek dat u wilt verwijderen.
  5. Tik op de 'X' die verschijnt.

Mac of pc

Maak een reservekopie van het audioboek alvorens het te verwijderen. U moet het opnieuw aanschaffen om het opnieuw te downloaden.

1. Open iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Boeken'.
  3. Klik op 'Audioboeken' in de navigatiebalk.
  4. Klik op het audioboek dat u wilt verwijderen.
  5. Druk op Delete op het toetsenbord.

Boeken

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op de app iBooks.
  2. Bekijk de collectie Aangeschafte boeken.
  3. Tik op 'Wijzig'.
  4. Tik op alle boeken die u wilt verwijderen.
  5. Tik op 'Verwijder'.

U krijgt de optie om het boek op al uw apparaten te verwijderen.

Mac of pc

Als u OS X Mavericks of hoger gebruikt, kunt u boeken in iBooks verwijderen:

1. Open iBooks.
  2. Klik op het boek dat u wilt verwijderen.
  3. Druk op Delete op het toetsenbord.

Als u een oudere versie van OS X gebruikt, kunt u boeken verwijderen in iTunes:

1. Open iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Boeken'.
  3. Klik op 'Boeken' in de navigatiebalk.
  4. Klik op het boek dat u wilt verwijderen.
  5. Druk op Delete op het toetsenbord.

iTunes U-cursussen

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op de app iTunes U.
  2. Tik op 'Wijzig'.
  3. Tik op de cursus die u wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder'.

Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'iTunes U'.
  3. Klik op de cursus die u wilt verwijderen.
  4. Druk op Delete op het toetsenbord.

Mac-apps

1. Klik op Launchpad in het Dock.
  2. Houd de app die u wilt verwijderen ingedrukt.
  3. De app begint te trillen.
  4. Klik op de 'X' die verschijnt.

Als u van gedachte verandert nadat u een Mac-app hebt verwijderd, kunt u de app opnieuw downloaden als deze nog steeds beschikbaar is in de Mac App Store.

Tijdschriften en kranten

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op 'Kiosk'.
  2. Houd uw vinger op het tijdschrift of de krant die u wilt verwijderen.
  3. Tik op de 'X' die verschijnt.

Als u een tijdschrift of krant verwijdert, wordt het abonnement dat u hebt betaald niet verwijderd. Lees hoe u een betalend abonnement annuleert.

Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Apps'.
  3. klik op het tijdschrift of de krant die u wilt verwijderen.
  4. Druk op Delete op het toetsenbord.

Als u een tijdschrift of krant verwijdert, wordt het abonnement dat u hebt betaald niet verwijderd. Lees hoe u een betalend abonnement annuleert.

Films

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone of iPod touch

1. Tik op de app Video's.
  2. Veeg naar links over de film die u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Verwijder'.

iPad

1. Tik op de app Video's.
  2. Tik op 'Wijzig'.
  3. Tik op de 'X' bij de film die u wilt verwijderen.

Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Films'.
  3. Klik op 'Films' in de navigatiebalk.
  4. Klik op de film die u wilt verwijderen.
  5. Druk op Delete op het toetsenbord.

In iTunes 11 of hoger blijft de illustratie van de film zichtbaar maar verschijnt een downloadpictogram  erboven zodat u het item opnieuw kunt downloaden (in landen waar dit wordt ondersteund).

Huurfilms

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt. Als u een huurfilm verwijdert, moet u betalen om deze opnieuw te huren tenzij u de film op een Mac of pc via iTunes hebt gehuurd en deze hebt gesynchroniseerd met een iPhone of iPod touch.

iPhone of iPod touch

1. Tik op de app Video's.
  2. Veeg naar links over de huurfilm die u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Verwijder'.

iPad

1. Tik op de app Video's.
  2. Tik op 'Wijzig'.
  3. Tik op de 'X' bij de huurfilm die u wilt verwijderen.

Mac of pc

Als u een huurfilm verwijdert, moet u betalen om deze opnieuw te huren.

1. Open iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Films'.
  3. Klik op 'Gehuurd' in de navigatiebalk.
  4. Klik op de huurfilm die u wilt verwijderen.
  5. Druk op Delete op het toetsenbord.

Muziek

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op de app Muziek.
  2. Tik op de categorie 'Nummers'.
  3. Veeg naar links over het nummer dat u wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder'.

Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Muziek'.
  3. Klik op 'Nummers' in de navigatiebalk.
  4. Klik op het nummer dat u wilt verwijderen.
  5. Druk op Delete op het toetsenbord.

In iTunes 11 of hoger blijft de illustratie van het album zichtbaar maar verschijnt een downloadpictogram  erboven zodat u het item opnieuw kunt downloaden (in landen waar dit wordt ondersteund).

Opmerking: als u een nummer niet in de iTunes Store hebt aangeschaft, kunt u het niet opnieuw gratis downloaden vanaf iTunes in de cloud. U wilt er wellicht een reservekopie van maken en ergens op de computer bewaren.

Muziekvideo's

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone of iPod touch

1. Tik op de app Video's.
  2. Veeg naar links over de muziekvideo die u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Verwijder'.

iPad

1. Tik op de app Video's.
  2. Tik op 'Wijzig'.
  3. Tik op de 'X' bij de muziekvideo die u wilt verwijderen.

Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Muziek'.
  3. Klik op 'Video's' in de navigatiebalk.
  4. Klik op de muziekvideo die u wilt verwijderen.
  5. Druk op Delete op het toetsenbord.

In iTunes 11 of hoger blijft de muziekvideo zichtbaar maar verschijnt een downloadpictogram  erboven zodat u het item opnieuw kunt downloaden (in landen waar dit wordt ondersteund).

Beltonen/tonen

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone, iPad of iPod touch

U kunt aangeschafte beltonen of tonen niet rechtstreeks op een iPhone, iPad of iPod touch verwijderen. Maar u kunt deze wel verwijderen door te synchroniseren met een computer met iTunes en de instructies voor Mac of pc hieronder te volgen.

Mac of pc

Als u een beltoon of toon in iTunes verwijdert, moet u opnieuw betalen om deze vanaf de iTunes Store te downloaden. Maak er gewoon een reservekopie van en bewaar deze op de computer.

1. Open iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Tonen'.
  3. Klik op de beltoon of toon die u wilt verwijderen.
  4. Druk op Delete op het toetsenbord.

Tv-programma's

Open hieronder het onderdeel voor het apparaat dat u gebruikt.

iPhone of iPod touch

1. Tik op de app Video's.
  2. Tik op een tv-programma.
  3. Veeg naar links over de aflevering die u wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder'.

iPad

1. Tik op de app Video's.
  2. Tik op een tv-programma.
  3. Veeg naar links over de aflevering die u wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder'.

Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Kies in het venstermenu Bibliotheek de optie 'Tv-programma's'.
  3. Klik op 'Tv-programma's' in de navigatiebalk.
  4. Klik op een tv-programma.
  5. Klik op de tv-aflevering die u wilt verwijderen.
  6. Druk op Delete op het toetsenbord.

In iTunes 11 of hoger blijft de illustratie van het tv-programma zichtbaar maar verschijnt een downloadpictogram  erboven zodat u het item opnieuw kunt downloaden (in landen waar dit wordt ondersteund).

Laatst gewijzigd op: 22-mei-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 22-mei-2014
  • Article: HT5772
  • Views:

• Rating:

(1 reacties)