Talen

Wat u moet doen voordat u een iPhone, iPad of iPod touch verkoopt of weggeeft

Lees hier wat u moet doen voordat u een iPhone, iPad of iPod touch verkoopt of weggeeft.

Als u het iOS-apparaat nog hebt

Voordat u een iOS-apparaat verkoopt of weggeeft, controleert u of u alle persoonlijke gegevens hebt verwijderd. Volg deze stappen om gegevens te beveiligen en het apparaat te configureren als een nieuw apparaat voor de nieuwe gebruiker:

1. Maak een reservekopie van het apparaat.
  2. Ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in en tik op 'Wis alle inhoud en instellingen'.
    • Hierdoor wordt het apparaat volledig gewist. Alle creditcards of bankpassen die u voor Apple Pay hebt toegevoegd en alle foto's, contacten, muziek of apps worden ook verwijderd. Hierdoor worden ook iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center en andere voorzieningen uitgeschakeld.
    • Als u iOS 7 of hoger gebruikt en Zoek mijn iPhone hebt ingeschakeld, zijn uw Apple ID en wachtwoord vereist. Nadat u het wachtwoord hebt ingevoerd, wordt het apparaat gewist en verwijderd uit uw account zodat de volgende eigenaar het kan activeren.
    • Wanneer u het apparaat wist, worden de gegevens ervan niet verwijderd in iCloud.
  3. Neem contact op met uw aanbieder voor hulp bij het overzetten van de service naar de nieuwe eigenaar.

Wanneer de nieuwe eigenaar het apparaat voor het eerst inschakelt, begeleidt de Configuratie-assistent deze doorheen de configuratie.

Belangrijk: verwijder contacten, agenda's, herinneringen, documenten, fotostreams of andere iCloud-gegevens niet handmatig terwijl u bent ingelogd bij de iCloud-account of ze worden ook verwijderd van de iCloud-servers en alle andere apparaten die bij iCloud zijn ingelogd.

Als u het iOS-apparaat niet meer hebt

Als u de bovenstaande stappen niet hebt gevolgd voordat u het iOS-apparaat hebt verkocht of weggegeven:

1. Vraag aan de nieuwe eigenaar alle inhoud en instellingen te wissen zoals hierboven wordt beschreven.
  2. Als u iCloud en Zoek mijn iPhone op het apparaat gebruikt, kunt u het apparaat op afstand wissen en het verwijderen uit uw account door in te loggen bij icloud.com/find, het apparaat te selecteren en op 'Wis' te klikken. Als het apparaat is gewist, klikt u op 'Verwijder uit account'. Nadat u het apparaat hebt gewist, moet u 24 uur wachten om iMessage op het nieuwe apparaat te kunnen inschakelen.
  3. Wijzig het wachtwoord van uw Apple ID als u de bovenstaande stappen niet kunt voltooien. Door uw wachtwoord te wijzigen worden geen persoonlijke gegevens op het apparaat gewist maar weet u wel zeker dat de nieuwe eigenaar uw gegevens niet kan wissen op iCloud.

Als u Apple Pay gebruikt, kunt u ook uw creditcards of bankpassen verwijderen op iCloud.com. Kies gewoon 'Instellingen' om te zien welke apparaten Apple Pay gebruiken. Klik vervolgens op het apparaat en op 'Verwijder' naast Apple Pay.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: 28-okt-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 28-okt-2014
  • Article: HT5661
  • Views:

• Rating:

(1 reacties)