Talen

Boot Camp: systeemvereisten voor Microsoft Windows-besturingssystemen

Lees hier meer over de algemene vereisten voor de installatie van Microsoft Windows via Boot Camp. Raadpleeg de tabellen in dit artikel om te bepalen welke Windows-versies worden ondersteund voor een computer.

Vereisten voor de installatie van alle Windows-versies

• Een beheerdersaccount in OS X om de Boot Camp-assistent te configureren
  • Internettoegang
  • Een USB-toetsenbord en -muis of een ingebouwd toetsenbord en trackpad. U moet het toetsenbord en de muis die zijn meegeleverd bij de Mac of een ingebouwd trackpad gebruiken.
  • Een USB-opslagapparaat van 8 GB of een externe schijf die is geformatteerd in MS-DOS (FAT) om de gedownloade besturingsbestanden te installeren

Opmerking: als u wilt weten hoe u de installatiemedia verkrijgt van de Apple-besturingsbestanden voor Boot Camp die nodig zijn om Windows op Apple-hardware te installeren, raadpleegt u dit artikel. Als u een externe schijf in MS-DOS (FAT) wilt formatteren, kunt u Schijfhulpprogramma in OS X gebruiken.

• Een aanbevolen minimum van 2 GB RAM, 20 GB vrije ruimte op de schijf waarop u Windows voor de eerste keer installeert of 40 GB als u de upgrade vanaf een eerdere Windows-versie uitvoert
  • De legitieme Microsoft Windows-installatieschijf of het ISO-bestand
  • Installeer alle beschikbare firmware-updates voor de computer via Software-update voordat u de Boot Camp-assistent gebruikt

Ondersteunde versies van Windows (legitieme, enkelvoudige en volledige installatie)

• Windows XP: Home Edition of Professional met Service Pack 2 of Service Pack 3 (Boot Camp 3 van de dvd)
  • Windows Vista: Home Basic, Home Premium, Business of Ultimate, Service Pack 1 of hoger (Boot Camp 3 van de dvd)
  • Windows 7: Home Premium, Professional of Ultimate (Boot Camp 4 of 5)
  • Windows 8: Windows 8 of 8.1, Windows 8 of 8.1 Pro (alleen Boot Camp 5)

Opmerking: raadpleeg de onderstaande tabellen om te bepalen welke Windows-versies worden ondersteund op een Mac.

Systeemvereisten voor Microsoft Windows

Vereisten voor Boot Camp per Mac

Selecteer de Mac in de onderstaande lijst om te weten welke versie van Boot Camp en Windows wordt ondersteund op een Mac. Als u niet weet welke Mac u hebt, volgt u de stappen aan het einde van dit artikel.

Opmerkingen

• '4' of '5' in de onderstaande tabel wijst op de Boot Camp-versie die op de Mac wordt ondersteund. De Boot Camp-versie bepaalt ook welke Windows-versie werkt met een Mac.
  • Klik op 4 of 5 om het downloadartikel voor de nieuwste versie van Boot Camp-ondersteuningssoftware (Windows-besturingsbestanden) voor de Mac, Windows-versie en Boot Camp-versie in de tabel.
  • Bij oudere configuraties geeft 'Dvd' aan dat de besturingsbestanden zich bevinden op de installatie-dvd van Mac OS X die bij de computer is meegeleverd.

Alles verbergen | Alles weergeven

MacBook Pro

MacBook Pro
(Retina, 15-inch, eind 2013)
5 5 - - - -
MacBook Pro
(Retina, 13-inch, eind 2013)
5 5 - - - -
MacBook Pro
(Retina, 15-inch, begin 2013)
5 5 - - - -
MacBook Pro
(Retina, 13-inch, eind 2012)
5 5 - - - -
MacBook Pro
(Retina, medio 2012)
5 5 4 - - -
MacBook Pro
(13-inch, medio 2012)
5 5 4 - - -
MacBook Pro
(15-inch, medio 2012)
5 5 4 - - -
MacBook Pro
(17-inch, eind 2011)
5 5 4 - - -
MacBook Pro
(17-inch, begin 2011)
5 5 4 - - -
MacBook Pro
(15-inch, eind 2011)
5 5 4 - - -
MacBook Pro
(15-inch, begin 2011)
5 5 4 - - -
MacBook Pro
(13-inch, eind 2011)
5 5 4 - - -
MacBook Pro
(13-inch, begin 2011)
5 5 4 - - -
MacBook Pro
(13-inch, medio 2010)
- 4 4 Dvd Dvd Dvd
MacBook Pro
(15-inch, medio 2010)
5 5 4 Dvd Dvd Dvd
MacBook Pro
(17-inch, medio 2010)
5 5 4 Dvd Dvd Dvd
MacBook Pro
(13-inch, medio 2009)
- 4 4 Dvd Dvd Dvd
MacBook Pro
(15-inch, 2,53 GHz, medio 2009)
- 4 4 Dvd Dvd Dvd
MacBook Pro
(15-inch, medio 2009)
- 4 4 Dvd Dvd Dvd
MacBook Pro
(17-inch, medio 2009)
- 4 4 Dvd Dvd Dvd
MacBook Pro
(17-inch, begin 2009)
- 4 4 Dvd Dvd Dvd
MacBook Pro
(15-inch, eind 2008)
- 4 4 Dvd Dvd Dvd
MacBook Pro
(17-inch, eind 2008)
- 4 4 Dvd Dvd Dvd
MacBook Pro
(17-inch, begin 2008)
- 4 4 Dvd Dvd Dvd
MacBook Pro
(15-inch, begin 2008)
- 4 4 Dvd Dvd Dvd
MacBook Pro
(17-inch, 2,4 GHz)
- - 4 - Dvd Dvd
MacBook Pro
(15-inch, 2,4/2,2 GHz)
- - 4 - Dvd Dvd
MacBook Pro
(15-inch, Core 2 Duo)
- - - - Dvd Dvd
MacBook Pro
(17-inch, Core 2 Duo)
- - - - Dvd Dvd
MacBook Pro
(17-inch)
- - - - Dvd Dvd
MacBook Pro
(15-inch, glanzend)
- - - - Dvd Dvd

MacBook Air

MacBook Air (13-inch, medio 2013)

5 5 - - - -

MacBook Air (11-inch, medio 2013)

5 5 - - - -

MacBook Air (13-inch, medio 2012)

5 5 4 - - -
MacBook Air (11-inch, medio 2012) 5 5 4 - - -
MacBook Air (13-inch, medio 2011) 5 5 4 - - -
MacBook Air (11-inch, medio 2011) 5 5 4 - - -
MacBook Air (13-inch, eind 2010) - 4 4 - - -
MacBook Air (11-inch, eind 2010) - 4 4 - - -
MacBook Air (13-inch, medio 2009) - - 4 - Dvd Dvd
MacBook Air (13-inch, eind 2008) - - 4 - Dvd Dvd
MacBook Air (13-inch, begin 2008) - - 4 - Dvd Dvd

MacBook

MacBook (13-inch, medio 2010) - 4 4 Dvd Dvd Dvd
MacBook (13-inch, eind 2009) - 4 4 Dvd Dvd Dvd
MacBook (13-inch, medio 2009) - - 4 - Dvd Dvd
MacBook (13-inch, begin 2009) - - 4 - Dvd Dvd
MacBook (13-inch, aluminium, eind 2008) - - 4 - Dvd Dvd
MacBook (13-inch, begin 2008) - - 4 - Dvd Dvd
MacBook (13-inch, eind 2007) - - 4 - Dvd Dvd
MacBook (13-inch, medio 2007) - - 4 - Dvd Dvd
MacBook (13-inch, eind 2006) - - 4 - Dvd Dvd
MacBook (13-inch, medio 2006) - - 4 - Dvd Dvd

iMac

iMac (27-inch, eind 2013) 5 5 - - - -
iMac (21,5-inch, eind 2013) 5 5 - - - -
iMac (27-inch, eind 2012) 5 5 - - - -
iMac (21,5-inch, eind 2012) 5 5 - - - -
iMac (21,5-inch, eind 2011) 5 5 4 - - -
iMac (27-inch, medio 2011) 5 5 4 - - -
iMac (21,5-inch, medio 2011) 5 5 4 - - -
iMac (27-inch, medio 2010) 5 5 4 - - -
iMac (21,5-inch, medio 2010) - 4 4 - - -
iMac (27-inch, eind 2009) 1 - 4 4 - - -
iMac (27-inch, eind 2009) 2 - 4 4 Dvd Dvd Dvd
iMac (21,5-inch, eind 2009) - 4 4 Dvd Dvd Dvd

iMac (20-inch, medio 2009)

- - 4 - Dvd Dvd
iMac (24-inch, begin 2009) - - 4 - Dvd Dvd
iMac (20-inch, begin 2009) - - 4 - Dvd Dvd
iMac (24-inch, begin 2008) - - 4 - Dvd Dvd
iMac (20-inch, begin 2008) - - 4 - Dvd Dvd
iMac (24-inch, medio 2007) - - 4 - Dvd Dvd
iMac (20-inch, medio 2007) - - 4 - Dvd Dvd
iMac (24-inch, eind 2006) - - 4 - Dvd Dvd
iMac (17-inch, eind 2006, cd) - - 4 - Dvd Dvd
iMac (20-inch, eind 2006) - - 4 - Dvd Dvd
iMac (17-inch, eind 2006) - - 4 - Dvd Dvd
iMac (17-inch, medio 2006) - - - - Dvd Dvd
iMac (17-inch, begin 2006) - - 4 - Dvd Dvd

1 Modelaanduiding (ID): iMac11,1
2 Modelaanduiding (ID): iMac10,1
Als u een iMac (27-inch, eind 2009) wilt identificeren, kiest u Apple () > Over deze Mac en klikt u achtereenvolgens op 'Meer info' en 'Systeemoverzicht'. Kijk naar de regel 'Modelaanduiding'.

Mac mini

Mac mini Server (eind 2012) 5 5 - - - -
Mac mini (eind 2012) 5 5 - - - -
Mac mini Server (medio 2011) 5 5 4 - - -
Mac mini (medio 2011) 5 5 4 - - -
Mac mini (medio 2010) - 4 4 Dvd Dvd Dvd
Mac mini (eind 2009) - - 4 - Dvd Dvd
Mac mini (begin 2009) - - 4 - Dvd Dvd
Mac mini (medio 2007) - - 4 - Dvd Dvd
Mac mini (begin 2006) - - 4 - Dvd Dvd

Mac Pro

Mac Pro (eind 2013) 5 - - - - -
Mac Pro (medio 2010) 5 5 4 Dvd Dvd Dvd
Mac Pro (begin 2009) 5 5 4 Dvd Dvd Dvd
Mac Pro (begin 2008) - 4 4 Dvd Dvd Dvd
Mac Pro (begin 2007) - - - - Dvd -
Mac Pro (medio 2006) - - - - Dvd -

Bepalen welk Mac-model u hebt

Als u niet weet welke Mac u hebt, voert u de volgende stappen uit om dit uit te zoeken:

1. Kies in het menu Apple () de optie 'Over deze Mac'.
  2. Klik op 'Meer info'. U ziet het Mac-model rechts boven in het venster.

Boot Camp-besturingsbestanden downloaden

Nadat u hebt bepaald welke Boot Camp-versie werkt met de Windows-versie op de Mac, kunt u de bijbehorende Windows-besturingsbestanden voor Boot Camp op deze manieren downloaden:

• Gebruik Boot Camp-assistent om de nieuwste besturingsbestanden te downloaden als onderdeel van de configuratie. Dit is de gemakkelijkste manier om de juiste Windows-ondersteuningssoftware te verkrijgen voor de computer en versie van Boot Camp die u gebruikt.

• Download Boot Camp 4- of Boot Camp 5.1-ondersteuningssoftware vanaf Apple Support Downloads.
    Opmerking: Boot Camp 5.1 vereist OS X Mountain Lion v10.8.3 of hoger.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 5-mrt-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 5-mrt-2014
  • Article: HT5634
  • Views:

• Rating:

(1 reacties)