Bruk Windows 8.1 på en Mac med Boot Camp

Du kan bruke Boot Camp-assistent til å installere Windows 8 på støttede Mac-modeller som har installert OS X Yosemite, OS X El Capitan eller macOS Sierra.

Systemkrav

Du trenger støtteprogramvare (drivere) installert med Boot Camp for å bruke Windows 8.1. Denne programvaren blir automatisk lastet ned når du bruker Boot Camp-assistent. Boot Camp støtter 64-bits versjoner av Windows 8.1 Home og Windows 8.1 Pro når det brukes med en Mac som støttes.

Windows 8.1 er tilgjengelig fra Microsoft som en ISO-fil eller en installerings-DVD. Du trenger en ISO-fil med 64-bits full installeringsversjon av Windows 8.1-installeringsprogrammet for å installere Windows på Macen. Hvis du ikke har en ISO-fil, kan du bruke Diskverktøy til å lage en av installasjons-DVD-en for Windows.

Utfør en ny installering av Windows 8.1

Følg denne framgangsmåten hvis du installerer Windows på Macen for første gang.

1. Bruk listen på slutten av denne artikkelen for å kontrollere at Macen din støtter Windows 8.1.

2. Se etter programvareoppdateringer for å sørge for at macOS, Macens firmware og Boot Camp-assistent er oppdatert.

3. Åpne Boot Camp-assistent fra Verktøy-mappen (eller bruk Spotlight til å finne den).

4. Bruk Boot Camp-assistent til å installere en ny kopi av Windows.

Utføre en oppgraderingsinstallering av Windows 8.1

Hvis du har en tidligere versjon av Windows installert på Macen, kan du følge denne framgangsmåten for å oppgradere til Windows 8.1:

Oppgradering fra 64-bitsversjoner av Windows

Du kan oppgradere eksisterende 64-bits installasjoner av Windows 7 eller 8 til Windows 8.1. Du trenger minst 10 GB ledig plass på Windows-partisjonen:

1. Start Macen fra macOS.

2. Når Mac-skrivebordet vises, velger du App Store fra Apple-menyen. Klikk på fanen Oppdateringer i App Store-vinduet for å se etter programvareoppdateringer. Sørg for at macOS og Mac-firmwaren er oppdatert.

3. Start Macen fra Windows-versjonen du har installert i øyeblikket.

4. Åpne Apple Software Update for Windows og installer tilgjengelige oppdateringer.

5. Bruk Windows-installeringsprogrammet til å oppgradere Windows.

6. Når installeringen er fullført, åpner du Apple Software Update for Windows igjen og installerer tilgjengelige oppdateringer for å sikre at Windows-støtteprogramvaren (driverne) for Boot Camp er oppdatert. Macen kan bli omstartet én eller flere ganger som en del av driverinstalleringen.

Hvis meldingen «Avinstaller USB 3.0 eXtensible-vertskontrollerdriver» vises under installeringen, må du ikke avinstallere driveren. Se i stedet Windows 8: «Avinstaller USB 3.0 eXtensible-vertskontrollerdriver»-varsel ved oppgradering fra Windows 7.

Oppgradering fra 32-bitsversjoner av Windows

Hvis du har en eksisterende 32-bits versjon av Windows på Macen, må du sikkerhetskopiere viktige filer slik at du kan fjerne den eksisterende Windows-partisjonen og installere en 64-bits versjon av Windows.

1. Sikkerhetskopier alle viktige filer i Windows-partisjonen.

2. Bruk Boot Camp-assistent til å fjerne den eksisterende Windows-partisjonen.

3. Bruk Boot Camp-assistent til å installere en 64-bits versjon av Windows 8.1 på Macen.

4. Når du har installert Windows, kopierer du de viktige filene dine tilbake til Windows-stasjonen.

Mac-funksjoner du kan bruke i Windows 8.1

Boot Camp 6 støtter følgende Mac-funksjoner i Windows 8.1:

Du kan installere Windows 8.1 på en intern stasjon på Macen. Boot Camp-assistent hjelper deg med å opprette en partisjon på stasjonen som er kompatibel med Windows. Når du installerer Windows på en Mac som har en Fusion Drive, opprettes Windows-partisjonen på den mekaniske harddiskdelen av Fusion Drive (ikke SSD). Microsoft BitLocker er ikke kompatibelt med Boot Camp-volumer.

Når du har installert Windows, kan du installere den nyeste versjonen av iTunes for Windows for å lytte til musikk eller spille av videoer. Du må autorisere iTunes i Windows for å kunne spille av musikk eller videoer som du har kjøpt fra iTunes Store.

Hvis enkelte funksjoner ikke fungerer når du starter Macen fra Windows 8.1, kan du prøve å installere Boot Camp-støtteprogramvaren på nytt ved å bruke Boot Camp-assistent.

Mac-modeller du kan bruke med Windows 8.1

Disse Mac-modellene støtter 64-bitsversjoner av Windows 8.1 når denne installeres med Boot Camp. Bruk Om denne maskinen for å se hvilken Mac-modell du har, og se deretter i denne listen for å finne ut om den støtter Windows 8.1:

MacBook Pro

• MacBook Pro (Retina, 15-tommers, midten av 2015)

• MacBook Pro (Retina, 13-tommers, tidlig 2015)

• MacBook Pro (Retina, 15-tommers, midten av 2014)

• MacBook Pro (Retina, 13-tommers, midten av 2014)

• MacBook Pro (Retina, 15-tommers, sent 2013)

• MacBook Pro (Retina, 13-tommers, sent 2013)

• MacBook Pro (Retina, 15-tommers, tidlig 2013)

• MacBook Pro (Retina, 13-tommers, tidlig 2013)

• MacBook Pro (Retina, 13-tommers, sent 2012)

• MacBook Pro (Retina, midten av 2012)

• MacBook Pro (13-tommers, midten av 2012)

• MacBook Pro (15-tommers, midten av 2012)

• MacBook Pro (17-tommers, sent 2011)

• MacBook Pro (17-tommers, tidlig 2011)

• MacBook Pro (15-tommers, sent 2011)

• MacBook Pro (15-tommers, tidlig 2011)

• MacBook Pro (13-tommers, sent 2011)

• MacBook Pro (13-tommers, tidlig 2011)

• MacBook Pro (15-tommers, midten av 2010)

• MacBook Pro (17-tommers, midten av 2010)

MacBook Air

• MacBook Air (13-tommers, tidlig 2015)

• MacBook Air (11-tommers, tidlig 2015)

• MacBook Air (13-tommers, tidlig 2014)

• MacBook Air (11-tommers, tidlig 2014)

• MacBook Air (13-tommers, midten av 2013)

• MacBook Air (11-tommers, midten av 2013)

• MacBook Air (13-tommers, midten av 2012)

• MacBook Air (11-tommers, midten av 2012)

• MacBook Air (13-tommers, midten av 2011)

• MacBook Air (11-tommers, midten av 2011)

iMac

• iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2015)

• iMac (Retina 4K, 21,5-tommers, sent 2015)

• iMac (21,5-tommers, sent 2015)

• iMac (Retina 5K, 27-tommers, midten av 2015)

• iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014)

• iMac (21,5-tommers, midten av 2014)

• iMac (27-tommers, sent 2013)

• iMac (21,5-tommers, sent 2013)

• iMac (21,5-tommers, tidlig 2013)

• iMac (27-tommers, sent 2012)

• iMac (21,5-tommers, sent 2012)

• iMac (21,5-tommers, sent 2011)

• iMac (27-tommers, midten av 2011)

• iMac (21,5-tommers, midten av 2011)

• iMac (27-tommers, midten av 2010)

Mac mini

• Mac mini (sent 2014)

• Mac mini Server (sent 2012)

• Mac mini (sent 2012)

• Mac mini Server (midten av 2011)

• Mac mini (midten av 2011)

Mac Pro

• Mac Pro (sent 2013)

• Mac Pro (midten av 2012)

• Mac Pro (midten av 2010)

• Mac Pro (tidlig 2009)

Boot Camp støtter ikke RAID-konfigurasjoner.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.