Talen

Boot Camp: veelgestelde vragen over de installatie van Windows 8

Lees hier meer over de installatie van Windows 8 op een Mac met Boot Camp 5.1.

Vragen over de installatie

Wat is Boot Camp 5.1?
Boot Camp 5.1 is software waarmee u Windows en de benodigde besturingsbestanden op een Mac kunt installeren. Voor meer informatie over Boot Camp 5.1 raadpleegt u dit artikel.

Welke Macs ondersteunen Windows 8?
Hier ziet u een lijst met de Boot Camp-vereisten per Mac.

Welke systeemvereisten zijn er voor Windows 8?
Raadpleeg dit artikel.

Hoe installeer ik Windows 8 op een in aanmerking komende Mac?
Gebruik de Boot Camp-assistent. De assistent partitioneert de interne schijf en installeert Windows 8. Lees meer over de installatie van Windows 8 in de Boot Camp Installatie en configuratiegids.

Kan ik een upgrade van Windows 7 naar Windows 8 gebruiken?
Ja. Download en installeer de Boot Camp 5.1-ondersteuningssoftware voordat u de upgrade uitvoert met behulp van de Boot Camp-assistent in OS X Mountain Lion v10.8.3. U kunt ook de Boot Camp 5 Windows-onderteuningssoftware hier handmatig downloaden.

Wat moet ik doen als tijdens de upgrade van Windows 7 naar Windows 8 het bericht 'Verwijder stuurprogramma voor USB 3.0 van uitbreidbare host-controller' verschijnt?
Klik niet op 'Verwijder'.

1. Klik op de knop om terug te gaan en annuleer de upgrade.
  2. Download de Boot Camp 5.1-ondersteuningssoftware met behulp van de Boot Camp-assistent in OS X Mountain Lion v10.8.3 of klik hier om deze te downloaden.
  3. Probeer de upgrade opnieuw uit te voeren.

Raadpleeg dit artikel voor meer informatie.

'We kunnen geen nieuwe systeempartitie maken of een bestaande systeempartitie vinden' verschijnt bij de installatie van Windows 8. Wat moet ik doen?
U hebt mogelijk een Thunderbolt-apparaat aangesloten op de computer. Als dit zo is, koppelt u het apparaat los en probeert u opnieuw.

Na de upgrade van Windows 7 naar Windows 8 worden Thunderbolt-apparaten niet herkend wanneer ik ze aansluit. Hoe los ik dit op?
Schakel de functie Fast Boot in Windows 8 uit. Raadpleeg Boot Camp: Thunderbolt-apparaten worden niet herkend na de upgrade naar Windows 8 voor instructies.

Is er een vereiste voor de OS X-versie om de Boot Camp-assistent te kunnen gebruiken voor de download van Boot Camp 5.1-ondersteuningssoftware?
OS X Mountain Lion v10.8.3 of hoger moet zijn geïnstalleerd om de Boot Camp 5.1-ondersteuningssoftware (Windows-besturingsbestanden)  te downloaden met behulp van de Boot Camp-assistent. Kies na de download en installatie het menu Ga > Hulpprogramma's. Vervolgens opent u de Boot Camp-assistent en volgt u de instructies op het scherm. U kunt de Boot Camp Installatie en configuratiegids downloaden.

Kan ik de Boot Camp 5.1-ondersteuningssoftware downloaden en installeren als OS X Mountain Lion v10.8.3 of hoger niet is geïnstalleerd op mijn computer?
Ja. U vindt deze hier.

Hoe installeer ik de gedownloade Boot Camp 5.1-ondersteuningssoftware?

1. Dubbelklik op het gedownloade ZIP-bestand om het te decomprimeren. Als u dit niet weet zijn, zoekt u het met Spotlight of kijkt u in de map Downloads.
  2. Dubbelklik op de Boot Camp-schijfkopie.
  3. Kopieer de mappen Boot Camp en '$WinPEDriver$' naar de hoofdmap van een USB-stick of harde schijf die is geformatteerd met het FAT-bestandssysteem (raadpleeg de onderstaande vraag voor stappen voor de formattering).
  4. Installeer Windows en laat hierbij de stick of harde schijf aangesloten op de USB-poort van de Mac.
  5. De installatie van de besturingsbestanden kan enkele minuten duren. Onderbreek het installatieproces niet. Wanneer de installatie is afgerond, verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gemeld dat de procedure is voltooid. Klik op 'Voltooi' wanneer het dialoogvenster verschijnt.

Nadat u de computer opnieuw opstart, is de installatie van Windows 8 voltooid.

Als de stick of harde schijf niet was aangesloten bij de installatie van Windows 8 en pas na het opnieuw opstarten in Windows 8 is aangesloten, dubbelklikt u op de map Boot Camp en dubbelklikt u op het bestand setup.exe om de installatie van de Boot Camp 5-ondersteuningssoftware te starten.

Hoe formatteer ik USB-media in het FAT-bestandssysteem?
Gebruik Schijfhulpprogramma om een schijf te formatteren voor gebruik op een Windows-computer. Ga hiervoor als volgt te werk:

Belangrijk: als u een schijf formatteert, worden alle bestanden erop gewist. Kopieer alle bestanden die u wilt bewaren naar een andere schijf voordat u deze formatteert.

1. Open Schijfhulpprogramma.
  2. Selecteer de schijf die u wilt formatteren voor gebruik met Windows-computers.
  3. Klik op 'Wissen' en kies één van de volgende opties in het venstermenu Structuur:
    • Als de schijf 32 GB of minder heeft, kiest u MS-DOS (FAT).
    • Als de schijf meer dan 32 GB heeft, kiest u ExFAT.
  4. Typ een naam voor de schijf. De maximale lengte is 11 tekens.
  5. Klik op de knop 'Wis' en nogmaals op 'Wis'.

Welke versies van Windows worden ondersteund door Boot Camp 5.1?
Windows en Windows Pro 8.0, Windows en Windows Pro 8.1 en 64-bits versies van Windows 7 Home Premium, Professional of Ultimate. Als u een 32-bits versie van Windows 7 wilt gebruiken, moet u Boot Camp 4-ondersteuningssoftware gebruiken. 32-bits versies van Windows 8 worden niet ondersteund via Boot Camp. Hier vindt u meer informatie.

Vragen bij specifieke modellen

'Maak ruimte vrij op station C' verschijnt wanneer ik de upgrade van Windows 7 naar Windows 8 probeer uit te voeren op mijn MacBook Air (11-inch, medio 2012). Wat kan ik doen?
Dit betekent dat er onvoldoende vrije ruimte op de schijf is om de upgrade uit te voeren. U kunt de Boot Camp-partitie verwijderen en in plaats daarvan de volledige installatie uitvoeren. Raadpleeg dit artikel voor meer informatie.

Ik zie een zwart of vervormd scherm wanneer ik Windows 8 installeer op een MacBook Pro (Retina, 13-inch, eind 2012). Hoe los ik dit op?
U kunt de juiste grafische besturingsbestanden installeren. Tijdens de installatie sluit u de USB-media met de Boot Camp-besturingsbestanden aan.

De regelaars voor de helderheid (F1 en F2) op mijn iMac (medio 2011) werken niet. Hoe regel ik de helderheid?
Gebruik de charm Instellingen in Windows 8 om de helderheid van het scherm te regelen. Raadpleeg dit artikel.

Windows 8 wordt niet gestart op mijn MacBook Air (medio 2012) en bij het opstarten worden ook geen VGA-grafische beelden weergegeven. Hoe kan ik dit oplossen?
De MacBook Air (medio 2012) heeft een firmware-update nodig. Download en installeer de MacBook Air-EFI-firmware-update 2.6.

Ik zie het bericht 'Windows 8 wordt niet ondersteund op deze Mac'. Kan Windows 8 worden geïnstalleerd op mijn Mac?
Raadpleeg de lijst met Macs en ondersteunde Windows-versies.

Meer informatie over het gebruik van Boot Camp vindt u op www.apple.com/nl/support/bootcamp/.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 10-mrt-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 10-mrt-2014
  • Article: HT5628
  • Views:

• Rating:

(1 reacties)