Språk

Vanliga frågor om Apple-ID

Hitta svaren på de vanligaste frågorna om Apple-ID.

Vi har samlat några av de vanligaste frågorna om Apple-ID och svarat på dem här.

Dölj allt | Visa allt

Vad är ett Apple-ID?

Ett Apple-ID är ett användarnamn som du använder för allt du gör hos Apple. När du skapar ett konto för en Apple-tjänst, som iTunes Store eller App Store, skapas ett Apple-ID. Med Apple-ID får du åtkomst till andra Apple-tjänster. Du behöver inte skapa ett nytt konto för varje tjänst, använd bara ditt Apple-ID.

För en fullständig lista över alla de platser du kan använda ett Apple-ID på, läser du Var använder jag ett Apple-ID.

Hur får jag ett Apple-ID?

Det kan hända att du redan har ett Apple-ID och du behöver bara ett för allt du gör på Apple. Om du är osäker besöker du Mitt Apple-ID och klickar på Hitta ditt Apple-ID.

Om du inte har något Apple-ID kan du skapa ett på Mitt Apple-ID. Du kan också skapa ett Apple-ID genom att registrera dig för en Apple-tjänst (som iTunes eller iCloud). Du bör använda din primära e-postadress som ditt Apple-ID.

Du behöver inte skapa ett separat Apple-ID för varje Apple-tjänst. Ett enskilt Apple-ID kan användas för åtkomst till samtliga andra Apple-tjänster.

Kan jag få reda på mitt Apple-ID-namn om jag har glömt det?

Ja. Besök Mitt Apple-ID och klicka på Hitta ditt Apple-ID. Läs Hitta ditt Apple-ID för mer information.

Hur ändrar eller hämtar jag ett Apple-ID-lösenord om jag har glömt det?

Om du har glömt ditt Apple ID-lösenord eller vill ändra det går du till Mitt Apple-ID och följer instruktionerna. Läs Ändra ditt Apple-ID lösenord för mer information.

Jag har flera Apple-ID. Kan jag slå ihop dem till ett enda Apple-ID?

Det går inte att slå ihop flera Apple-ID. Från och med nu bör du använda det Apple-ID du föredrar, men du kan fortfarande komma åt dina köpta objekt, såsom musik, filmer eller program med dina andra Apple-ID.

Om du undrar hur det fungerar med flera Apple-ID tillsammans med iCloud ska du läsa Apple-ID och iCloud.

Kan jag dela mitt Apple-ID med någon annan?

Du bör inte dela kontoinformationen för ditt Apple-ID med andra. Alla personer bör ha sitt eget Apple-ID.

Jag har inte längre en e-postadress som även var mitt Apple-ID. Kan jag fortfarande använde den e-postadressen som mitt Apple-ID?

Apple rekommenderar att du ändrar ditt Apple-ID till din aktuella, fungerande e-postadress. Detta skapar inte ett nytt Apple-ID, utan ändrar det bara till din fungerande e-postadress. Läs Ändra användarnamn för ditt Apple-ID för mer information.

Obs! Apple-ID som slutar på @mac.com och @me.com kan inte döpas om.  Om du inte längre använder e-postadressen som slutar på .mac eller .me, ska du se till att lägga till din giltiga e-postadress som en extra e-postadress.

Varför tillfrågas jag ibland om att verifiera mitt Apple-ID via e-post?

När du skapar ett nytt Apple-ID eller gör vissa ändringar på ditt konto kräver Apple att du loggar in genom att följa länken i bekräftelsemeddelandet. Detta hjälper dig att skydda din integritet och hålla ditt konto säkert. Vissa Apple-tjänster som FaceTime och GameCenter kräver e-postbekräftelse.

Hur verifierar jag mitt Apple-ID via e-post?

Följ bara länken ˮVerifiera nuˮ i bekräftelsemeddelandet. Logga in med ditt befintliga Apple-ID och lösenord och klicka på ˮVerifiera adressˮ. Du kan också verifiera genom att logga in på Mitt Apple-ID. Du kommer att få ett e-postmeddelande som uppmanar dig att bekräfta.

Hur ändrar jag mitt Apple-ID-namn eller personliga information?

Du kan ändra ditt Apple-ID-namn via Mitt Apple-ID. Klicka på Hantera ditt Apple-ID och logga in med ditt Apple-ID och lösenord. Klicka på Redigera och ange den nya informationen och klicka sedan på Spara ändringar. Ändringarna börjar gälla direkt. Du kan också använda Mitt Apple-ID till att ändra personlig information, t.ex. din gatuadress eller e-postadress. Läs Ändra användarnamnet som du använder för ditt Apple-ID för mer information.

Kan jag ändra svaren på säkerhetsfrågorna för mitt Apple-ID?

Ja. Du kan ändra svaren på de säkerhetsfrågor du angav när du skapade ditt Apple-ID. Gå till Mitt Apple-ID och klicka på Hantera ditt Apple-ID. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord, gå till avsnittet lösenord och säkerhet och klicka på Återställ säkerhetsinformation.

Varför får jag ett meddelande om att mitt Apple-ID har avaktiverats av säkerhetsskäl när jag anger mitt lösenord?

Det här meddelandet innebär att någon inte lyckades logga in på det här kontot trots flera försök. Apple-ID-systemet avaktiverar kontot för att förhindra att icke-auktoriserade personer får åtkomst till din information. Du måste återställa ditt lösenord genom att följa anvisningarna på Mitt Apple-ID.

Varför får jag ett meddelande om att inga data om mig hittades i systemet när jag försöker registrera ett avtal, visa mina produkter eller avtal på Internet eller kontrollera reparationsstatus?

Du kan ha flera Apple-ID:n. Prova att logga in med ett annat Apple-ID. Ibland kan produktregistrering, reparationsstatus eller möjligheten att registrera ett avtal vara kopplat till något av dina andra Apple-ID:n. Om du vill logga in med ett annat Apple-ID kan du behöva radera Apple-ID-cookien via inställningarna för webbläsaren.

Kan jag fortfarande använda mitt mac.com-ID som Apple-ID?

Om du har registrerat dig för .Mac innan 11 juli 2008 och också hade ett aktivt konto efter 11 juli 2008, då kommer ditt mac.com-ID fortfarande att fungera som ett Apple-ID för köp i iTunes Store, Apple Online Store, och till att köpa Apple trycksaker som skapats med iPhoto eller Aperture. Du kan fortsätta att använda ditt mac.com-ID eller ditt nya me.com-ID som Apple-ID (båda namnen är kopplade till samma konto).

Obs! Om ditt MobileMe eller .Mac-konto har gått ut, bör du ändra e-postadressen som är kopplad till Apple-ID. Se Utgångna användarnamn är fortfarande giltiga för andra tjänster om du vill veta mer.

Finns det fler sätt att öka säkerheten för mitt konto?

I vissa regioner kan du lägga till ytterligare ett steg för kontoverifieringen. Läs Apple-ID: Tvåstegsverifiering - vanliga frågor för mer information.

Ytterligare information

Besök supporten för Apple-ID för mer information.

Senast ändrad: 2013-mar-26