Talen

Veelgestelde vragen over de Apple ID

Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen over de Apple ID.

We hebben de meest gestelde vragen over de Apple ID hier verzameld en beantwoord.

Alles verbergen | Alles weergeven

Wat is een Apple ID?

Een Apple ID is een gebruikersnaam die u gebruikt voor alle Apple-gerelateerde activiteiten. Bij het aanmaken van een account voor een Apple-voorziening, zoals de iTunes Store of App Store, maakt u een Apple ID aan. Met de Apple ID hebt u toegang tot andere Apple-voorzieningen. U hoeft geen nieuwe account voor elke voorziening aan te maken: gebruik gewoon uw Apple ID.

Voor een complete lijst met alle plaatsen waar u een Apple ID kunt gebruiken, raadpleegt u Waar gebruik ik een Apple ID.

Hoe kom ik aan een Apple ID?

U hebt mogelijk al een Apple ID en u hebt er slechts één nodig voor alle Apple-gerelateerde activiteiten. Als u het niet zeker weet, bezoekt u Mijn Apple ID en klikt u op Uw Apple ID zoeken.

Als u geen Apple ID hebt, kunt u er een aanmaken op Mijn Apple ID. U kunt er ook een aanmaken door u aan te melden voor een Apple-voorziening (zoals de iTunes Store of iCloud). U moet het primaire e-mailadres als uw Apple ID te gebruiken.

U hoeft geen afzonderlijke Apple ID aan te maken voor elke voorziening van Apple. Een enkele Apple ID kan worden gebruikt voor toegang tot alle andere Apple-voorzieningen.

Kan ik de naam van mijn Apple ID op een of andere manier achterhalen als ik deze ben vergeten?

Ja. Ga naar Mijn Apple ID en klik op Uw Apple ID zoeken. Raadpleeg Uw Apple ID zoeken als u meer informatie wilt.

Hoe kan ik een vergeten wachtwoord van mijn Apple ID wijzigen of opvragen?

Als u het wachtwoord van uw Apple ID bent vergeten of wilt wijzigen, gaat u naar Mijn Apple ID en volgt u de instructies. Raadpleeg Het wachtwoord van uw Apple ID wijzigen als u meer informatie wilt.

Ik heb meerdere Apple ID's. Bestaat de mogelijkheid om deze allemaal samen te voegen tot één Apple ID?

Apple ID's kunnen niet worden samengevoegd. U moet voortaan uw gewenste Apple ID gebruiken, maar u hebt nog steeds toegang tot uw aangeschafte items zoals muziek, films of software met uw andere Apple ID's.

Als u zich afvraagt hoe u meerdere Apple ID's kunt gebruiken met iCloud, raadpleegt u Apple ID's en iCloud.

Kan ik mijn Apple ID met iemand anders delen?

U mag de accountgegevens van uw Apple ID met niemand delen. Iedereen moet een eigen Apple ID hebben.

Ik heb niet langer het e-mailadres dat ook mijn Apple ID was. Kan ik het e-mailadres nog steeds gebruiken als mijn Apple ID?

Apple adviseert dat u uw Apple ID wijzigt naar uw huidig, werkend e-mailadres. Hierdoor maakt u geen nieuwe Apple ID aan maar wijzigt u deze gewoon naar uw werkend e-mailadres. Raadpleeg De naam die u gebruikt voor uw Apple ID wijzigen als u meer informatie wilt.

Opmerking: u kunt de naam van Apple ID's met mac.com en me.com niet wijzigen.  Als u het .mac- of .me-e-mailadres niet langer gebruikt, voegt u uw geldig e-mailadres als extra e-mailadres toe.

Waarom word ik soms gevraagd mijn Apple ID via e-mail te verifiëren?

Wanneer u een nieuwe Apple ID aanmaakt of bepaalde wijzigingen aanbrengt, vereist Apple dat u inlogt door op de koppeling te klikken die u wordt toegestuurd in een controlemail. Zo helpt u uw identiteit beschermen en houdt u uw account veilig. Sommige Apple-voorzieningen, zoals FaceTime en Game Center, vereisen een validatie via e-mail.

Hoe verifieer ik mijn Apple ID via e-mail?

Volg gewoon de koppeling 'Verifieer nu' in de controlemail. Log in met uw huidige Apple ID en huidig wachtwoord en klik op Verifieer adres. U kunt dit ook verifiëren door in te loggen bij Mijn Apple ID. U ontvangt een e-mail die u vraagt de verificatie uit te voeren.

Hoe kan ik de naam van mijn Apple ID of mijn persoonlijke gegevens wijzigen?

U kunt de naam van uw Apple ID wijzigen op Mijn Apple ID. Klik op Uw Apple ID beheren en log in met de naam en het wachtwoord van uw Apple ID. Klik op Wijzig en voer de nieuwe gegevens in. Klik vervolgens op Bewaar wijzigingen. De wijzigingen worden meteen van kracht. U kunt Mijn Apple ID ook gebruiken om uw persoonlijke gegevens te wijzigen, zoals uw post- of e-mailadres. Raadpleeg De naam die u gebruikt voor uw Apple ID wijzigen als u meer informatie wilt.

Kan ik de antwoorden op de beveiligingsvragen voor mijn Apple ID wijzigen?

Ja. U kunt de antwoorden wijzigen voor de beveiligingsvragen die u hebt opgegeven bij het aanmaken van uw Apple ID. Ga naar Mijn Apple ID en klik op Uw Apple ID beheren. Log in met de naam en het wachtwoord van uw Apple ID, ga naar het onderdeel Wachtwoord en beveiliging en klik op Stel uw beveiligingsinformatie opnieuw in.

Waarom wordt gemeld dat mijn Apple ID om beveiligingsredenen is uitgeschakeld wanneer ik mijn wachtwoord invoer?

Dit bericht verschijnt als iemand meerdere keren niet heeft kunnen inloggen bij de account. Het Apple ID-systeem schakelt de account uit om te voorkomen dat onbevoegde personen toegang krijgen tot uw gegevens. U moet de instructies op Mijn Apple ID volgen om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Waarom wordt gemeld dat geen gegevens over mij kunnen worden gevonden in het systeem wanneer ik probeer om een overeenkomst te registreren, mijn producten of overeenkomsten online probeer te bekijken of mijn reparatiestatus probeer te controleren?

Mogelijk hebt u meerdere Apple ID's. Probeer in te loggen met één van uw andere Apple ID's. Soms kan uw productregistratie, uw reparatiestatus of de mogelijkheid om een overeenkomst te registreren aan een van uw andere Apple ID's zijn gekoppeld. Als u met een andere Apple ID wilt inloggen, moet u mogelijk de Apple ID-cookie in de browservoorkeuren verwijderen.

Kan ik mijn mac.com-ID als Apple ID blijven gebruiken?

Als u zich vóór 11 juli 2008 hebt aangemeld voor een .Mac -account en u ook na 11 juli 2008 een actieve account had, werkt uw mac.com-ID nog altijd als Apple ID voor aankopen bij de iTunes Store en de Apple Online Store en om Apple-afdrukken aan te schaffen via iPhoto of Aperture. U kunt uw mac.com-ID of uw nieuwe me.com-ID als Apple ID blijven gebruiken (beide namen geven toegang tot dezelfde account).

Opmerking: als uw MobileMe- of .Mac-account is verlopen, moet u het e-mailadres wijzigen dat aan de Apple ID is gekoppeld. Raadpleeg Verlopen gebruikersnamen nog altijd geldig voor andere services voor meer informatie.

Kan ik de beveiliging van mijn account nog meer versterken?

In sommige regio's kunt u een extra stap toevoegen aan de verificatie van uw account. Raadpleeg Apple ID: veelgestelde vragen over de tweestaps-authenticatie voor meer informatie.

Additional Information

Bezoek Apple ID Support voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 8-jun-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 8-jun-2013
  • Article: HT5622
  • Views:

• Rating:

(1 reacties)