Språk

Apple-ID: Ändra ditt Apple-ID

Läs om hur du ändrar ditt Apple-ID.

Innan du ändrar ditt Apple-ID:

• Logga ut från alla Apple-funktioner och -tjänstersom du använder med ditt nuvarande Apple-ID.
  • Kontrollera att e-postadressen som du vill använda för ditt Apple-ID uppfyller dessa villkor:
    • Det måste vara en e-postadress som du använder regelbundet, eftersom den kommer att bli den primära e-postadressen för ditt Apple-ID.
    • E-postadressen får inte vara kopplad till något annat Apple-ID.
    • E-postadressen får inte vara en iCloud-e-postadress eftersom en sådan adress redan är ett Apple-ID. iCloud-e-postadresser slutar på @icloud.com, @me.com eller @mac.com.

Följ dessa steg när du vill ändra ditt Apple-ID:

1. Gå till Mitt Apple-ID (appleid.apple.com/se), klicka på Hantera ditt Apple-ID och logga in.
  2. Om du har aktiverat tvåstegsverifiering, blir du ombedd att skicka en verifieringskod till den tillförlitliga enhet som är kopplad till ditt Apple-ID. Om du inte kan ta emot meddelanden på din tillförlitliga enhet, följer du anvisningarna om hur du gör om du inte kan logga in med tvåstegsverifiering.
  3. Klicka på Ändra under Apple-ID och primär e-postadress.
  4. Ange den e-postadress du vill använda och klicka på Spara ändringar. Apple skickar ett e-postmeddelande med en bekräftelse till adressen.
  5. Öppna e-postmeddelandet och klicka på Bekräfta nu i meddelandet.
  6. När sidan Mitt Apple-ID öppnas loggar du in med ditt nya, ändrade Apple-ID.
  7. Om du har aktiverat tvåstegsverifiering, blir du ombedd att skicka en verifieringskod till den tillförlitliga enhet som är kopplad till ditt Apple-ID.

När du ser ett meddelande om att verifieringen är klar måste du komma ihåg att uppdatera alla funktioner och tjänster som du använder tillsammans med ditt Apple-ID.

Ytterligare information

Besök sidan Support för Apple-ID och läs mer om hur du använder och hanterar ditt Apple-ID.
Senast ändrad: 2013-nov-18