Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

OS X Server (Mountain Lion): Avansert konfigurasjon av bufringstjenesten

Hvis du kjører OS X Server (Mountain Lion), kan du lese videre for å finne ut mer om de avanserte innstillingene du kan bruke med bufringstjenesten.

Hvis du kjører OS X Server (Mavericks), kan du se delen «Konfigurer avanserte bufferinnstillinger» i OS X Server Advanced Administration Guide for å finne ut mer om de avanserte innstillingene for bufringstjenesten.

Hvis du vil ha mer informasjon om bufringstjenesten, kjører du Server-appen og velger Server-hjelpHjelp-menyen.

Du kan angi avanserte konfigurasjonsinnstillinger for bufringstjenesten med kommandolinjen eller ved å redigere /Library/Server/Caching/Config/Config.plist. Nøklene og beskrivelser av verdiene er oppført nedenfor.

Merk: Innstillingene i filen Config.plist som ikke er beskrevet nedenfor, skal ikke endres.

Nøkkel

Standardverdi

Beskrivelse

CacheLimit

0 (ubegrenset)

Det maksimale antallet byte med diskplass som skal brukes til å bufre ressurser. Dette kan angis med Server-appen.

DataPath

/Library/Server/Caching/Data

Banen til katalogen som skal brukes til å lagre bufrede ressurser. Dette kan angis med Server-appen.

Interface

Lytt på alle grensesnitt

BSD-navnet til et nettverksgrensesnitt som skal brukes av bufringstjenesten.

ListenRanges

Ingen

En matrise av ordlister som definerer hvilke bufringsservere klientene på et gitt nettverk skal foretrekke. Mer informasjon finner du nedenfor.

ListenRangesOnly

False

Hvis ListenRangesOnly er satt til true (sann), leverer serveren ressurser kun til klienter innenfor områdene som er angitt i ListenRanges-nøkkelen. Du må angi ListenRanges-nøkkelen for å kunne bruke ListenRangesOnly-nøkkelen.

LogLevel

info

The level of verbosity used when logging. You can set this to any of the following:

• off

• error

• warn

• info

• verbose

Note: You should leave the logging level at the default setting on a production system; there may be a performance penalty incurred by raising it. If you do increase the logging level above the default, the additional logging will be saved to /Library/Server/Caching/Logs/Debug.log, and won't appear in Server app under the Logs section.

MaxConcurrentClients

0 (tillat ubegrenset antall klienter)

Maksimalt tillatt antall samtidige klientforespørsler.

Port

0 (bruk hvilken som helst port)

TCP-portnummeret der bufringstjenesten godtar forespørsler om nedlastinger.

ReservedVolumeSpace

25000000000

Minimum antall byte med ledig diskplass som skal reserveres på volumet som lagrer bufrede ressurser.

ListenRanges-nøkkelen

ListenRanges-nøkkelen kan brukes til å angi foretrukne bufringsservere i avanserte nettverkstopologier der flere bufringsservere brukes bak samme felles IP-adresse. Eksempel:

• caching1.example.com bruker ListenRanges-nøkkelen til å angi et område på 10.0.0.1 til og med 10.0.0.254 og 10.1.0.1 til og med 10.1.0.254.

• caching2.example.com bruker ListenRanges-nøkkelen til å angi et område på 10.1.0.1 til og med 10.1.0.39 (legg merke til overlappingen med område nummer to i caching1).

• Hvis en klient med IP-adressen 10.0.0.10 ber om en ressurs, blir den henvist til caching1.

• Hvis en klient med IP-adressen 10.1.0.10 ber om en ressurs, blir den henvist til enten caching1 eller caching2. Serveren velges vilkårlig.

• Hvis en klient med IP-adressen 10.2.0.10 ber om en ressurs, blir den henvist til enten caching1 eller caching2. Serveren velges vilkårlig.

• Hvis caching1 slås av eller mister strømmen, men caching2 forblir tilgjengelig, blir alle klienter henvist til caching2.

Angi verdier for en nøkkel

For å angi en nøkkel med en enkel verdi kan du bruke kommandoen serveradmin(8). Hvis du for eksempel vil sette Interface-nøkkelen til en1, utfører du denne kommandoen som administrator:

sudo serveradmin settings caching:Interface = en1

ListenRanges-nøkkelen har en kompleks verdi. Derfor er det lettere å angi den ved å redigere /Library/Server/Caching/Config/Config.plist. Hvis du redigerer denne filen manuelt, må du først stoppe bufringstjenesten og avslutte Server-appen. Når du er ferdig med å redigere filen, setter du bruker- og gruppeeierskapet til _assetcache før du starter bufringstjenesten med denne kommandoen:

sudo chown _assetcache:_assetcache /Library/Server/Caching/Config/Config.plist

Nedenfor finner du et eksempel på en Config.plist-fil.

CacheLimit 200000000000 DataPath /Volumes/BigDisk/Caching/Data Interface en1 ListenRanges type IPv4 first 10.0.0.1 last 10.0.0.254 type IPv4 first 10.1.0.1 last 10.1.0.254 ListenRangesOnly LogLevel info MaxConcurrentClients 100 Port 12345 ReservedVolumeSpace 1000000000