OS X Server (Mountain Lion): Avanceret konfiguration af tjenesten til cachelagring

Her kan du læse om de avancerede indstillinger i tjenesten til cachelagring, hvis du bruger OS X Server (Mountain Lion).

Hvis du bruger OS X Server (Mavericks), skal du se afsnittet "Configure advanced cache settings" (Konfigurer avancerede indstillinger for cachelagring) i vejledningen i avanceret administration af OS X Server for at læse om de avancerede indstillinger for tjenesten til cachelagring.

Du kan få mere at vide om tjenesten til cachelagring ved at åbne appen Server og vælge Hjælp til Server i menuen Hjælp.

Du kan angive avancerede konfigurationsindstillinger for tjenesten til cachelagring via kommandolinjen eller ved at redigere /Library/Server/Caching/Config/Config.plist. Nøglerne og beskrivelsen af værdierne vises nedenfor.

Bemærk! Indstillinger i arkivet Config.plist, der ikke er beskrevet nedenfor, bør ikke ændres.

Nøgle

Standard

Beskrivelse

CacheLimit

0 (ubegrænset)

Den maksimale diskplads i byte bruges til at cachelagre aktiver. Dette kan indstilles ved hjælp af appen Server.

DataPath

/Library/Server/Caching/Data

Stien til den mappe, der bruges til lagring af cachelagrede aktiver. Dette kan indstilles ved hjælp af appen Server.

Interface

Lyt på alle brugergrænseflader

BSD-navnet på en netværksgrænseflade, der skal bruges af tjenesten til cachelagring.

ListenRanges

Ingen

En række ordbøger, der bruges til at definere de servere til cachelagring, som klienter på et givet netværk foretrækker. Se detaljer nedenfor.

ListenRangesOnly

False

Hvis ListenRangesOnly er indstillet til True, leverer serveren kun aktiver til klienter i de områder, der er angivet af nøglen ListenRanges. Du skal angive nøglen ListenRanges for at kunne bruge nøglen ListenRangesOnly.

LogLevel

info

The level of verbosity used when logging. You can set this to any of the following:

• off

• error

• warn

• info

• verbose

Note: You should leave the logging level at the default setting on a production system; there may be a performance penalty incurred by raising it. If you do increase the logging level above the default, the additional logging will be saved to /Library/Server/Caching/Logs/Debug.log, and won't appear in Server app under the Logs section.

MaxConcurrentClients

0 (ubegrænset antal klienter tilladt)

Det maksimalt tilladte antal samtidige kundeanmodninger.

Port

0 (brug en hvilken som helst port)

Det TCP-portnummer, hvor tjenesten til cachelagring accepterer anmodninger om overførsler.

ReservedVolumeSpace

25000000000

Den minimale ledige diskplads i byte, som skal opretholdes for den enhed, der lagrer de cachelagrede aktiver.

Nøglen ListenRanges

Nøglen ListenRanges kan bruges til at angive foretrukne servere til cachelagring i avancerede netværkstopologier, hvor flere servere til cachelagring bruges bag den samme offentlige IP-adresse. Eksempel:

• caching1.example.com bruger nøglen ListenRanges til at angive et område på 10.0.0.1 til 10.0.0.254 og 10.1.0.1 til 10.1.0.254.

• caching2.example.com bruger nøglen ListenRanges til at angive et område på 10.1.0.1 til 10.1.0.39 (bemærk overlappet med caching1's andet område).

• Hvis en klient med IP-adressen 10.0.0.10 anmoder om et aktiv, videresendes klienten til caching1.

• Hvis en klient med IP-adressen 10.1.0.10 anmoder om et aktiv, videresendes klienten enten til caching1 eller caching2. Serveren vælges tilfældigt.

• Hvis en klient med IP-adressen 10.2.0.10 anmoder om et aktiv, videresendes klienten enten til caching1 eller caching2. Serveren vælges tilfældigt.

• Hvis caching1 er slukket eller mister strøm, men caching2 forbliver tilgængelig, videresendes alle klienter til caching2.

Indstilling af værdier for en nøgle

Du kan bruge kommandoen serveradmin(8) til at indstille en nøgle med en simpel værdi. Eksempel: Hvis du vil indstille nøglen Interface til en1, skal du udføre denne kommando som administrator:

sudo serveradmin settings caching:Interface = en1

Nøglen ListenRanges har en kompleks værdi, og det er derfor nemmere at redigere /Library/Server/Caching/Config/Config.plist for at indstille værdien. Hvis du redigerer dette arkiv manuelt, skal du først stoppe tjenesten til cachelagring og lukke appen Server. Når du er færdig med at redigere arkivet, skal du indstille bruger- og gruppeejerskabet til _assetcache, før du starter tjenesten til cachelagring med denne kommando:

sudo chown _assetcache:_assetcache /Library/Server/Caching/Config/Config.plist

Nedenfor vises et eksempel på et Config.plist-arkiv.

CacheLimit 200000000000 DataPath /Volumes/BigDisk/Caching/Data Interface en1 ListenRanges type IPv4 first 10.0.0.1 last 10.0.0.254 type IPv4 first 10.1.0.1 last 10.1.0.254 ListenRangesOnly LogLevel info MaxConcurrentClients 100 Port 12345 ReservedVolumeSpace 1000000000