Apple ID:n kaksivaiheinen vahvistus

Jos et voi käyttää tililläsi kaksiosaista todennusta, esimerkiksi jos laitteessasi on käytössä iOS 8 tai OS X Yosemite tai aiempi, voit pitää Apple ID:n suojattuna kaksivaiheisen vahvistuksen avulla.

Jos laitteessasi on iOS 9 tai OS X El Capitan tai uudempi, käytät todennäköisesti kaksiosaista todennusta kaksivaiheisen vahvistuksen sijaan. Jos et ole varma, mitä turvallisuusmenetelmää käytät, tarkista asia näiden ohjeiden avulla.

Onko kaksivaiheinen vahvistus sama kuin kaksiosainen todennus?

Ei. Kaksiosainen todennus on uudempi iOS:ään, macOS:ään, tvOS:ään, watchOS:ään ja Applen internet-sivuille sisäänrakennettu turvallisuusmenetelmä. Se tekee laitteiden käytöstä sujuvampaa, ja se on tiettyjen toimintojen käyttövaatimuksena, koska se turvaa paremman suojaustason. Kaksiosaista todennusta voivat käyttää iCloud-käyttäjät, joilla on vähintään yksi iOS 9- tai OS X El Capitan -laite tai laite, jossa on näitä uudempi käyttöjärjestelmä.

Käytä kuitenkin kaksiosaista todennusta, jos Apple-laitteesi voidaan päivittää iOS 9:ään, OS X El Capitaniin tai näitä uudempaan käyttöjärjestelmään. Jos käytät Apple ID:lläsi kaksivaiheista vahvistusta ja päivität sitten iOS 11:een tai uudempaan tai macOS High Sierraan tai uudempaan, suojausasetuksesi voidaan automaattisesti päivittää kaksiosaiseksi todennukseksi.

Kaksivaiheinen vahvistus on vanhempi turvallisuusmenetelmä, joka on saatavissa myös muille kuin Apple-laitteille. Sitä voivat myös käyttää käyttäjät, joiden laitetta ei voida päivittää tai jotka eivät muusta syystä voi käyttää kaksiosaista todennusta. Et voi enää ottaa kaksivaiheista vahvistusta käyttöön Apple ID:llesi. Voit kuitenkin jatkaa sen käyttöä, jos se on sinulla jo käytössä.

Mikä on Apple ID:n kaksivaiheinen vahvistus?

Kaksivaiheinen vahvistus on Apple ID:n lisäsuojausominaisuus. Se estää muita pääsemästä tilillesi ja käyttämästä sitä, vaikka he tietäisivät salasanasi.

Se edellyttää henkilöllisyyden vahvistamista jollakin laitteellasi tai muulla hyväksytyllä tavalla, ennen kuin voit

• kirjautua Apple ID -tilisivullesi

• kirjautua iCloudiin uudella laitteella tai iCloud.comissa

• kirjautua iMessageen tai FaceTimeen*

• tehdä iTunes-, Apple Books- tai App Store -ostoksen uudesta laitteesta

• saada Apple ID:hen liittyvää tukea Applelta.

* FaceTime ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Miten se toimii?

Kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönoton yhteydessä rekisteröidään vähintään yksi luotettu laite. Luotettu laite on hallussasi oleva laite, johon voi vastaanottaa nelinumeroisia vahvistuskoodeja joko tekstiviesteinä tai Etsi iPhoneni -ilmoituksina. Sinun täytyy antaa vähintään yksi tekstiviestejä tukeva puhelinnumero.

Tämän jälkeen sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi antamalla salasanasi ja nelinumeroinen vahvistuskoodi alla kuvatulla tavalla aina, kun kirjaudut hallinnoimaan Apple ID:täsi, kirjaudut iCloudiin tai teet iTunes-, Apple Books- tai App Store ‑ostoksen uudesta laitteesta.

käyttäjätunnuksena näkyy j.appleseed@icloud.com

Annat Apple ID:si ja salasanasi tavalliseen tapaan.

puhelin, jossa näkyy 1234

Lähetämme vahvistuskoodin yhteen laitteistasi.

vahvistuskoodina näkyy 1234

Voit vahvistaa henkilöllisyytesi ja viimeistellä kirjautumisen syöttämällä koodin.

Kun olet kirjautunut sisään, voit turvallisesti käyttää tiliäsi tai tehdä ostoksia tavalliseen tapaan. Jos sinulla ei ole salasanaa ja vahvistuskoodia, et voi käyttää tiliäsi.

Lisäksi saat 14-merkkisen palautusavaimen, jonka voit tulostaa ja pitää varmassa tallessa. Palautusavaimen avulla voit käyttää tiliäsi, jos et voi käyttää luotettuja laitteitasi tai tekstiviestejä tukevaa puhelinnumeroasi tai jos unohdat salasanasi.

Onko minun edelleen muistettava turvakysymyksiä?

Kun kaksivaiheinen vahvistus on käytössä, turvakysymyksiä ei tarvitse luoda eikä muistaa. Henkilöllisyytesi tarkistamiseen käytetään ainoastaan salasanaasi, luotettuihin laitteisiisi tai tekstiviestejä tukevaan puhelinnumeroosi lähetettyjä vahvistuskoodeja ja palautusavaintasi.

Mitä tekstiviestinumeroita minun on vahvistettava tiliäni varten?

Sinun on vahvistettava vähintään yksi tekstiviestejä tukeva puhelinnumero tilillesi. Harkitse kaikkien sellaisten tekstiviestejä tukevien puhelinnumeroiden vahvistamista, joita tavallisesti käytät iPhonen tai toisen matkapuhelimen kanssa. Voit myös halutessasi vahvistaa läheisesi, kuten puolison tai muun perheenjäsenen, käyttämän tekstiviestejä tukevan puhelinnumeron. Voit käyttää tätä numeroa, jos sinulla ei ole tilapäisesti pääsyä omiin laitteisiisi.

Kaksivaiheiseen vahvistukseen ei voi käyttää lankapuhelinta tai internet-pohjaisia (VOIP) puhelinpalveluita.

Tekstiviestinumeron lisääminen tai poistaminen

1. Siirry osoitteeseen appleid.apple.com ja anna Apple ID:si ja salasanasi.

2. Klikkaa Kirjautuminen ja suojaus -osiossa Tilin suojaus.

3. Klikkaa Lisää luotettu puhelinnumeroKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

4. Jos haluat lisätä numeron, anna puhelinnumero ja klikkaa Jatka.

5. Syötä vahvistuskoodi, jonka sait tekstiviestinä kyseiseen puhelinnumeroon.

6. Jos haluat poistaa numeron, klikkaa Poista tämä luotettu puhelinnumeroKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä poistettavan puhelinnumeron kohdalla.

Miten voin vastaanottaa vahvistuskoodeja Etsi iPhoneni -ilmoituksina?

Vahvistuskoodeja voidaan vastaanottaa Etsi iPhoneni -ilmoituksina iOS-laitteissa, joissa Etsi iPhoneni -toiminto on käytössä. Lue, miten Etsi iPhoneni -toiminto otetaan käyttöön.

Mitä minun tulee muistaa, kun käytän kaksivaiheista vahvistusta?

Kaksivaiheinen vahvistus yksinkertaistaa ja tehostaa Apple ID:si suojausta. Kun se on otettu käyttöön, kukaan ei voi käyttää tai hallita tiliäsi muuten kuin käyttämällä salasanaasi ja luotettuihin laitteisiisi tai tekstiviestejä tukevaan puhelinnumeroosi lähetettyjä vahvistuskoodeja tai palautusavaintasi. Vain sinä voit nollata salasanasi, hallita luotettuja laitteitasi tai luoda uuden palautusavaimen. Apple-tuki voi auttaa muissa palveluun liittyvissä asioissa, mutta se ei voi päivittää tai palauttaa näitä kolmea kohdetta puolestasi. Kun käytät kaksivaiheista vahvistusta, olet siis yksin vastuussa siitä, että

• muistat salasanasi

• säilytät luotetut laitteesi fyysisesti turvallisessa paikassa

• säilytät palautusavaimesi varmassa tallessa.

Jos menetät pääsyn kahteen näistä kolmesta asiasta, saatat menettää pysyvästi pääsyn Apple ID -tilillesi.

Missä palautusavainta kannattaa säilyttää?

Säilytä palautusavaimesi varmassa tallessa kotona, työpaikalla tai muualla. On hyvä tulostaa useampi kopio, jotta voit säilyttää palautusavainta useammassa paikassa. Näin se on helpompi löytää tarvittaessa, ja jos toinen kopio katoaa tai tuhoutuu, toinen on vielä jäljellä. Älä tallenna palautusavainta omaan laitteeseesi tai tietokoneeseesi, koska tällöin luvaton käyttäjä saa avaimen haltuunsa välittömästi.

Jos tarvitset uuden palautusavaimen, lue lisätietoja uuden palautusavaimen luomisesta.

Entä jos kadotan palautusavaimen?

Voit kirjautua Apple ID -tilisivullesi ja luoda uuden palautusavaimen Apple ID:si salasanan ja jonkin luotetun laitteesi avulla.

1. Siirry osoitteeseen appleid.apple.com.

2. Kirjaudu salasanallasi ja luotetulla laitteellasi.

3. Klikkaa Kirjautuminen ja suojaus ‑osiossa Palautusavain > Vaihda palautusavain.

Pidä uusi palautusavain hyvässä tallessa. Vanha palautusavaimesi ei toimi enää, etkä voi käyttää sitä salasanan nollaamiseen tai tilisi käyttämiseen. Jos et näe palautusavainta Kirjautuminen ja suojaus -osiossa, et käytä kaksivaiheista vahvistusta.

Miten voin kirjautua tililleni apilla, joka ei tue kaksivaiheisen vahvistuksen koodien antamista?

Voit luoda ohjelmakohtaisen salasanan Apple ID -tilisivullasi. Tämän jälkeen voit antaa tämän salasanan ohjelmaan, johon haluat kirjautua. Tämän ansiosta voit kirjautua turvallisesti, vaikka käyttämäsi ohjelma ei tue vahvistuskoodien antamista. Ohjelmakohtaisella salasanalla voit kirjautua esimerkiksi iCloudiin jonkin muun ohjelmistovalmistajan sähköposti-, osoitekirja- tai kalenteriapin avulla.

Lue lisätietoja appikohtaisten salasanojen luomisesta ja käyttämisestä.

Entä jos unohdan Apple ID:ni salasanan?

Voit nollata salasanasi osoitteessa iforgot.apple.com.

Apple-tuki ei voi nollata salasanaa puolestasi. Salasanan nollaaminen edellyttää, että sinulla on palautusavain ja käytössäsi vähintään yksi luotetuista laitteistasi.

Entä jos annan pois jonkin luotetuista laitteistani tai jos sellainen katoaa?

Jos et enää pääse johonkin laitteistasi, poista kyseinen laite luotettujen laitteiden luettelostasi mahdollisimman pian. Näin sitä ei voi enää käyttää henkilöllisyytesi vahvistamiseen.

Entä jos mikään luotettu laitteeni ei ole enää käytössäni?

Jos et pääse käyttämään luotettuja laitteitasi, voit silti käyttää tiliäsi salasanalla ja palautusavaimella tai salasanalla ja tekstiviestejä tukevalla puhelinnumerolla.

1. Siirry osoitteeseen appleid.apple.com, klikkaa Kirjaudu sisään ja anna Apple ID:si ja salasanasi.

2. Valitse Vahvista henkilöllisyytesi -näytöstä ”Etkö voi käyttää luotettuja laitteitasi”?

3. Kirjoita palautusavaimesi ponnahdusikkunassa.

4. Siirry Laitteet-osioon ja poista laite, jota et enää halua käyttää henkilöllisyytesi vahvistamiseen.

Miten poistan kaksivaiheisen vahvistuksen käytöstä?

Varmista, että olet edelleen kirjautunut iCloudiin kaikilla laitteillasi. Laite saattaa pyytää antamaan Apple ID:n salasanan.

1. Kirjaudu sisään osoitteessa appleid.apple.com.

2. Klikkaa Kirjautuminen ja suojaus -osiossa Tilin suojaus.

3. Klikkaa kaksivaiheisen vahvistuksen käytöstä poistamisen vaihtoehtoa. Vahvista klikkaamalla uudelleen.

4. Luo uudet turvakysymykset ja vahvista syntymäpäiväsi.

Saat vahvistuksen sähköpostitse, että Apple ID:si kaksivaiheinen vahvistus on poistettu käytöstä.

Kuinka vaihdan kaksivaiheisesta vahvistuksesta kaksiosaiseen todennukseen?

Jos käytössäsi on kaksivaiheinen vahvistus, päivitämme tilisi automaattisesti kaksiosaiseen todennukseen, kun kirjaudut iOS 11:een tai uudempaan tai macOS High Sierraan tai uudempaan. Voit vaihtaa tilisi myös manuaalisesti kaksivaiheisesta vahvistuksesta kaksiosaiseen todennukseen seuraavien ohjeiden avulla.

Tarkista, kumpaa toimintoa käytät

Jos et ole varma, oletko määrittänyt kaksivaiheisen vahvistuksen vai kaksiosaisen todennuksen, toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään osoitteessa appleid.apple.com.

2. Etsi Kirjautuminen ja suojaus -osion Tilin suojaus -kohdasta kaksivaiheinen vahvistus tai kaksiosainen todennus.

3. Jos kaksivaiheinen vahvistus on käytössä, poista se ohjeiden mukaisesti käytöstä ja ota kaksiosainen todennus käyttöön. Jos kaksiosainen todennus on käytössä, asetus on jo määritetty.

Ota kaksiosainen todennus käyttöön

Ennen kaksiosaisen todennuksen käyttöönottoa sinun on poistettava kaksivaiheinen vahvistus käytöstä. Muista myös varmistaa, että olet edelleen kirjautunut iCloudiin kaikissa laitteissasi. Laite saattaa pyytää antamaan Apple ID:n salasanan*.

Lue lisätietoja kaksiosaisen todennuksen ottamisesta käyttöön Apple ID:llesi.

* Jos kirjaudut Maciin Apple ID:lläsi, sinun on vaihdettava Macin kirjautumissalasana ennen kaksiosaisen todennuksen käyttöönottoa.

Missä kaksivaiheinen vahvistus on käytettävissä?

Kaksivaiheinen vahvistus on käytettävissä nykyisille tileille maissa ja alueilla, jotka on lueteltu alla.

• Albania

• Algeria

• Angola

• Anguilla

• Antigua ja Barbuda

• Argentiina

• Armenia

• Australia

• Itävalta

• Bahamasaaret

• Bahrain

• Bangladesh

• Barbados

• Belgia

• Bolivia

• Botswana

• Brasilia

• Brittiläiset Neitsytsaaret

• Bulgaria

• Kamerun

• Kanada

• Caymansaaret

• Keski-Afrikan tasavalta

• Tšad

• Chile

• Kiina, Manner-

• Kolumbia

• Kongon demokraattinen tasavalta

• Kongon tasavalta

• Costa Rica

• Norsunluurannikko

• Kroatia

• Kypros

• Tšekin tasavalta

• Tanska

• Dominica

• Dominikaaninen tasavalta

• Ecuador

• Egypti

• El Salvador

• Viro

• Eswatini

• Fidži

• Suomi

• Ranska

• Gambia

• Saksa

• Ghana

• Kreikka

• Grenada

• Guam

• Guadeloupe

• Guatemala

• Guinea

• Guinea-Bissau

• Guyana

• Honduras

• Hongkong

• Unkari

• Islanti

• Intia

• Indonesia

• Irlanti

• Israel

• Italia

• Jamaika

• Japani

• Jordania

• Kazakstan

• Kenia

• Kosovo

• Kuwait

• Laos

• Latvia

• Libanon

• Liechtenstein

• Liettua

• Luxemburg

• Macao

• Pohjois-Makedonia

• Madagaskar

• Malesia

• Mali

• Malta

• Martinique

• Mauritius

• Meksiko

• Moldova

• Montserrat

• Marokko

• Namibia

• Alankomaat

• Uusi-Seelanti

• Nicaragua

• Niger

• Nigeria

• Norja

• Oman

• Pakistan

• Palau

• Panama

• Paraguay

• Peru

• Filippiinit

• Puola

• Portugali

• Puerto Rico

• Qatar

• Réunion

• Romania

• Venäjä

• Saint Kitts ja Nevis

• Saint Lucia

• Saint Vincent ja Grenadiinit

• São Tomé ja Príncipe

• Saudi-Arabia

• Senegal

• Seychellit

• Sierra Leone

• Singapore

• Slovakia

• Slovenia

• Etelä-Afrikka

• Etelä-Korea

• Espanja

• Sri Lanka

• Suriname

• Ruotsi

• Sveitsi

• Taiwan

• Tansania

• Thaimaa

• Trinidad ja Tobago

• Tunisia

• Turkki

• Turks- ja Caicossaaret

• Uganda

• Ukraina

• Yhdistyneet arabiemiirikunnat

• Iso-Britannia

• Yhdysvallat

• Uruguay

• Venezuela

• Vietnam

• Jemen

• Zimbabwe

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.