Kielet

iOS: Ohjattu käyttö

Ohjatun käytön avulla voit keskittyä tiettyyn tehtävään käyttäessäsi iPhonea, iPadia tai iPod touchia. Ohjattu käyttö rajoittaa laitteen käytön yhteen ohjelmaan. Ominaisuuden avulla voit myös valita, mitkä ohjelman ominaisuudet ovat käytettävissä.

Ohjatun käytön avulla voit

• rajoittaa iOS-laitteen käytön väliaikaisesti tiettyyn ohjelmaan
  • poistaa käytöstä ne näytön alueet, jotka eivät ole olennaisia tehtävän kannalta, tai alueet, joilla tahaton ele voi häiritä käyttöä
  • poistaa laitteiston painikkeet käytöstä.

Ohjatun käytön voi ottaa käyttöön valitsemalla Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Ohjattu käyttö. Sieltä voit suorittaa seuraavia toimenpiteitä:

• ottaa ohjatun käytön käyttöön tai poistaa sen käytöstä
  • asettaa pääsykoodin, jolla hallitaan Ohjatun käytön käyttöä ja estetään poistuminen aktiivisesta istunnosta
  • määrittää, voiko laite mennä nukkumaan istunnon aikana.

Ohjattu käyttö -istunnon aloittaminen

• Avaa ohjelma, jota haluat käyttää.
  • Paina Koti-painiketta kolme kertaa.
  • Muokkaa istunnon asetuksia ja valitse Aloita.

Ohjelmien säätimien ja ohjelman näytön alueiden poistaminen käytöstä

• Ympyröi käytöstä poistettava osa näytöltä.
  • Voit säätää aluetta kahvoista.

Näytön kosketusten ohittaminen kokonaan

• Poista kosketus käytöstä.

iPhonen, iPadin tai iPod touchin estäminen siirtymästä pystysuunnasta vaakasuuntaan tai vastaamasta muihin liikkeisiin

• Poista liike käytöstä.

Ohjattu käyttö -istunnon lopettaminen

• Paina Koti-painiketta kolme kertaa.
  • Anna ohjatun käytön pääsykoodi.
Muokattu viimeksi: 2.1.2013