iBooks Author: Använd inte kontrolltecken i filnamn

Vagnreturer och andra kontrolltecken i filnamn hindrar dina böcker från att publiceras på iBooks Store.

När du lägger till innehåll (som HTML-widgetar) i dina iBooks Author-böcker ska du se till att inga av filerna i paketet innehåller kontrolltecken (såsom vagnretur) i filnamnen. Om sådana filer ingår kommer du inte att kunna publicera din bok på iBooks Store.

Obs! Mappar med anpassade symboler innehåller ibland osynliga filer vars filnamn innehåller kontrolltecken. Undvik därför att använda anpassade mappsymboler.

Om du till exempel har hämtat en HTML-widget från webben och har modifierat den för att användas i din bok, måste du, förutom att ta bort kontrolltecken från alla filnamn i paketet, se till att referenser till dessa filer inom paketet har korrigerats så att din HTML-widget kommer att fungera korrekt.

Även om HTML-widgetar med största sannolikhet innehåller filer som innehåller kontrolltecken i namnen, kan detta även inträffa med filer som ingår i Collada-paket eller Keynote-presentationer.

Läs mer

Läs mer om hur du skapar HTML-widgetar som ska användas med iBooks Author.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.