Så här aktiverar och inaktiverar du Stör ej på din iPhone

Med fokusinställningar i iOS 15 och iPadOS 15 eller senare kan Stör ej tysta samtal, varningar och notiser. När Stör ej är aktiverat visas en halvmånesymbol i statusfältet och på låsskärmen.

Använd Kontrollcenter för att aktivera eller inaktivera Stör ej

1. Öppna Kontrollcenter genom att svepa nedåt från hemskärmens överkant.

2. Tryck på knappen Fokus där halvmånen för Stör ej visas. Om det inte finns någon halvmånesymbol är Stör ej inaktiverat.

I Kontrollcenter När inställningen för Fokus är aktiverad visas symbolen Stör ej .

3. Tryck på Stör ej för att aktivera eller inaktivera funktionen.

Du kan också be Siri att aktivera eller inaktivera Stör ej.

Om du använder Dela mellan enheter i dina fokusinställningar visas en notis om att Stör ej är aktiverat eller inaktiverat på dina andra Apple-enheter.

Läs mer om fokusinställningar

Byta till en låsskärm som du inte har anslutit till Stör ej

I iOS 16 och senare kan du ansluta en anpassad bakgrundsbild på låsskärmen till något fokus, till exempel Stör ej. När du väljer den bakgrundsbilden för din låsskärm aktiveras det anslutna fokuset automatiskt.

1. Tryck på och håll ned bilden på din iPhone-låsskärm för att öppna ditt galleri med bakgrundsbilder. Om du inte har aktiverat Face ID anger du din lösenkod.

2. Svep tills du landar på en bakgrund som du inte har anslutit till Stör ej.

Lägg till en länkfokus eller en fokusinställning som är avsedd att aktiveras när du använder en specifik bakgrund.
  3. Tryck på bakgrundsbilden för att göra den till din nuvarande låsskärm.

Fokusinställningar kan bara kopplas till en bakgrund i iOS 16 och senare. Läs mer om bakgrundsbilder.

Ändra dina inställningar för Stör ej

1. Tryck på Fokus i appen Inställningar.

2. Tryck på Stör ej.

3. Tryck på den funktion som du vill anpassa:

I inställningarna för Stör ej kan du välja personer eller appar som ska få notiser när din fokusinställning är aktiverad.

Med Tillåt notiser lägger du till personer eller appar som du vill få notiser från när du använder Stör ej.

Med Anpassa skärmar väljer du en låsskärm eller hemskärm som kan aktivera Stör ej.

Med Lägg till schema ställer du in när Stör ej ska aktiveras och inaktiveras varje dag.

Med Fokusfilter kan du anpassa hur vissa appar eller iPhone-funktioner beter sig när du använder Stör ej.