Älä häiritse ‑tilan laittaminen päälle tai pois päältä iPhonessa

iOS 15:n ja iPadOS 15:n tai niitä uudempien Keskity-tilan asetusten Älä häiritse ‑vaihtoehdon avulla voit hiljentää puhelut, hälytykset ja ilmoitukset. Jos Älä häiritse on päällä, tilapalkissa ja lukitussa näytössä näkyy kuunsirppikuvake.

Älä häiritse ‑tilan laittaminen päälle tai pois päältä Ohjauskeskuksesta

1. Avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä Koti-valikon yläreunasta alaspäin.

2. Napauta Keskity-painiketta, jossa näkyy Älä häiritse ‑tilan kuunsirppi. Jos kuukuvaketta ei ole, Älä häiritse ei ole päällä.

Älä häiritse ‑kuvake näkyy Ohjauskeskuksessa, jos kyseinen Keskity-tilan asetus on päällä.

3. Laita ominaisuus päälle tai pois päältä napauttamalla Älä häiritse.

Voit myös pyytää Siriä laittamaan Älä häiritse ‑tilan päälle tai pois päältä.

Jos käytät Keskity-tilan asetusten Jaa laitteiden välillä ‑ominaisuutta, muissa Apple-laitteissa näkyy ilmoitus siitä, että Älä häiritse on päällä tai pois päältä.

Lisätietoja Keskity-tilan asetuksista

Vaihtaminen lukittuun näyttöön, jota ei ole yhdistetty Älä häiritse ‑tilaan

iOS 16:ssa ja sitä uudemmissa voit yhdistää muokatun lukitun näytön taustakuvan tiettyyn Keskity-tilaan, kuten Älä häiritse ‑tilaan. Jos valitset kyseisen taustakuvan lukituksi näytöksi, yhdistetty Keskity-tila menee automaattisesti päälle.

1. Avaa taustakuvagalleria pitämällä iPhonen lukitussa näytössä olevaa kuvaa painettuna. Jos Face ID ei ole päällä, anna pääsykoodi.

2. Pyyhkäise, kunnes olet sellaisen taustakuvan kohdalla, jota ei ole yhdistetty Älä häiritse ‑tilaan.

Lisää Yhdistä Keskity-tila tai Keskity-tilan asetus, joka laitetaan päälle, kun käytät tiettyä taustakuvaa.
  3. Tee taustakuvasta lukittu näyttö napauttamalla taustakuvaa.

Keskity-tilan asetukset voidaan liittää taustakuvaan vain iOS 16:ssa ja sitä uudemmissa. Lue lisätietoja taustakuvasta.

Älä häiritse -asetusten muuttaminen

1. Napauta Asetukset-apista Keskity.

2. Napauta Älä häiritse.

3. Napauta ominaisuutta, jota haluat muokata:

Voit valita Älä häiritse ‑tilan asetuksista henkilöt tai apit, joilta saat ilmoituksia, kun Keskity-tila on päällä.

Salli ilmoitukset ‑ominaisuuden avulla voit lisätä henkilöitä tai appeja, joilta haluat saada ilmoituksia, kun Älä häiritse on käytössä.

Muokkaa näyttöjä ‑ominaisuuden avulla voit valita lukitun näytön tai Koti-valikon, joka laittaa Älä häiritse ‑tilan päälle.

Aseta ajastus ‑ominaisuuden avulla voit asettaa kellonajat, jolloin Älä häiritse menee päälle tai pois päältä kunakin päivänä.

Keskity-suodattimilla voit muokata sitä, miten tietyt apit tai iPhonen ominaisuudet toimivat, kun Älä häiritse on käytössä.