Kielet

AirPlay-peilaus OS X Mountain Lionissa

Tässä artikkelissa kerrotaan AirPlay-peilauksesta OS X Mountain Lionissa.

AirPlay-peilauksen avulla voit lähettää Macisi näytön sisällön langattomasti HD-televisioon Apple TV:n kautta.

AirPlay-peilauksen vaatimukset OS X Mountain Lionissa

Apple TV

Tuetut Macit

OS X Mountain Lionin AirPlay-peilaus käyttää laitteistopohjaista videon koodausta, joka on 2. ja 3. sukupolven Intel Core -prosessoreissa. Laitteistopohjaisen videon koodauksen ansiosta AirPlay-peilauksen kehysnopeus on korkea, eikä tietokoneen suorituskyky kärsi siitä. Seuraavissa Mac-malleissa on AirPlay-peilausta tukeva prosessori:

• iMac (vuoden 2011 puoliväli tai uudempi)
  • Mac mini (vuoden 2011 puoliväli tai uudempi)
  • MacBook Air (vuoden 2011 puoliväli tai uudempi)
  • MacBook Pro (alkuvuosi 2011 tai uudempi)

Näin voit selvittää Macisi mallin

Verkkoyhteys

AirPlay-peilaus edellyttää, että Mac on liitetty Wi-Fillä (802.11 a/g/n) tai Ethernetillä samaan lähiverkkoon, jota Apple TV käyttää.

AirPlay-peilauksen kytkeminen päälle ja pois päältä

Jos Macisi tukee AirPlay-peilausta, AirPlay-peilauksen valikkoekstra näkyy valikkorivillä, kun Apple TV on samassa verkossa. Ota peilaus käyttöön valitsemalla AirPlay-peilauksen valikosta Apple TV:

Huomautus: AirPlay-peilauksen valikkoekstran kuvake on sininen, kun AirPlay-peilaus on päällä ().

AirPlay-peilauksen voi ottaa käyttöön myös kohdasta Järjestelmäasetukset > Näytöt:

Huomautus: Jos Näytöt-asetuksissa ei näy AirPlay-peilausta, sitä ei tueta Mac-mallissasi.

Voit poistaa AirPlay-peilauksen käytöstä valitsemalla AirPlay-peilauksen valikkoekstrasta AirPlay-peilaus pois päältä tai valitsemalla Näytöt-asetuksista Pois.  Voit päättää AirPlay-peilausistunnon painamalla Apple TV:n kaukosäätimen Menu-painiketta.

Kuvanlaadun optimointi

Tarkkuuden sovitustilat

Käytettävissä on kaksi työpöydän tarkkuuden sovittamistilaa, joiden avulla voidaan määrittää, kummassa näytössä on paras kuva.  Kun AirPlay-peilaus on käytössä, valitse AirPlay-peilauksen valikkoekstrasta Sovita työpöydän koko.

• Sovita työpöydän koko: Apple TV
    AirPlay-peilaus muuttaa työpöydän tarkkuuden siten, että se vastaa mahdollisimman hyvin Apple TV:tä. Näin saadaan 16:9-kuva, joka täyttää HD-television ruudun. Näin HD-television kuva on useimmiten mahdollisimman terävä. Huomautus: Macin sisäisen näytön kuvasuhde ja/tai tarkkuus voi muuttua, jotta se vastaa Apple TV:tä.
  • Sovita työpöydän koko: Tämä Mac
    AirPlay-peilaus skaalaa työpöydän sisällön siten, että se mahtuu Apple TV:hen. Macin näytön tarkkuutta ei muuteta. Näin Macin näytön kuva on mahdollisimman terävä. Huomautus: Macin mallista riippuen kuva ei välttämättä täytä HD-television ruutua.

Kuvan jälkikäsittelyn vähentäminen

HD-televisioissa käytetään usein kuvanlaadun parannuksia, joilla parannetaan elokuva- ja videolähteiden ilmettä. Joskus tämä voi johtaa kohteiden yliterävöitymiseen, kun Macin työpöytä on ruudulla. Joissain HD-televisioissa on valmiit asetukset, joilla parannuksiin voidaan tehdä muutoksia tai ne voidaan poistaa käytöstä, kun televisiota käytetään tietokoneen kanssa (kutsutaan tietokone-, esitys- tai pelitilaksi). Jos valmiita asetuksia ei ole käytettävissä, käytä terävyyden, yksityiskohtien parannuksen ja kohinan vähentämisen säätöjä, jotta Macin työpöytä näkyy mahdollisimman hyvin. Katso HD-televisiosi käyttöoppaasta, mitkä ovat sopivat asetukset tietokonekäytössä.

AirPlay-peilauksen vianmääritys

Mac ja Apple TV ovat samassa verkossa, mutta AirPlay-peilauksen valikkoa ei näy

Apple TV:si saattaa olla lepotilassa. Voit herättää sen painamalla jotain Apple TV:n kaukosäätimen painiketta. AirPlay-peilauksen valikkoekstra näkyy muutaman sekunnin kuluttua.

Varmista, että Apple TV:hen on asennettu uusin ohjelmistopäivitys.

Varmista, että Näytä peilausvalinnat valikkorivillä, kun ne ovat käytettävissä -asetus on valittu.

Valikkorivi tai Dock on rajattu pois

Joissain HD-televisioissa on reunukset, jotka peittävät pienen osan näytöstä. Sen vuoksi HD-television täyden tarkkuuden kuvaa rajataan hieman. HD-television mallista riippuen AirPlay-peilaus saattaa automaattisesti säätää kuvan kokoa, jotta rajausta ei tehdä.  Jos valikkorivi tai Dock rajautuu pois HD-television kuvasta, kun käytät AirPlay-peilausta, valitse Näytöt-asetuksista Overscan-korjausasetus.

Palomuurin suojausasetukset

Jos käytät palomuuria, varmista, että seuraavat suojausasetukset on asetettu, jotta AirPlay-peilaus toimii:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset.
  2. Valitse Suojaus ja yksityisyys ja valitse sitten Palomuuri.
  3. Jos lukkokuvake on lukittu, avaa se osoittamalla. Anna ylläpitäjän käyttäjätunnus ja salasana.
  4. Valitse Palomuurivalinnat.
  5. Poista valinta kohdasta Estä kaikki saapuvat yhteydet.
  6. Valitse kohta Salli allekirjoitettujen ohjelmistojen automaattisesti vastaanottaa saapuvia yhteyksiä.

Lisätiedot

Lisätietoja Apple TV:stä ja AirPort-peilauksesta on artikkelissa Apple TV: AirPlay-peilauksen käyttö.

Lisätietoja vianmäärityksestä on artikkelissa AirPlayn ja AirPlay-peilauksen vianmääritys.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: 12.7.2013