Kielet

AirPlay-peilaus OS X:ssä

AirPlay-peilauksen avulla voit lähettää Macisi näytön sisällön langattomasti HD-televisioon Apple TV:n kautta.

AirPlayn vaatimukset OS X:ssä

Apple TV

Tuettu Mac

OS X:n AirPlay-peilaus hyödyntää uusien Macien laitteisto-ominaisuuksia korkean kehysnopeuden tuottamiseen järjestelmän suorituskyvystä tinkimättä. Seuraavat Mac-mallit tukevat AirPlay-peilausta OS X Mountain Lionissa tai uudemmassa:

• iMac (vuoden 2011 puoliväli tai uudempi)
  • Mac mini (vuoden 2011 puoliväli tai uudempi)
  • MacBook Air (vuoden 2011 puoliväli tai uudempi)
  • MacBook Pro (alkuvuosi 2011 tai uudempi)
  • Mac Pro (loppuvuosi 2013 tai uudempi).

Näin voit selvittää Macisi mallin

Verkkoyhteys

AirPlay-peilaus edellyttää, että Mac on liitetty Wi-Fillä (802.11 a/g/n) tai Ethernetillä samaan lähiverkkoon, jota Apple TV käyttää.

AirPlay-peilauksen laittaminen päälle ja pois päältä

Jos Mac tukee Apple TV:n käyttämistä näyttönä, valikkorivillä näkyy AirPlay-valikko, kun Apple TV on samassa verkossa. Kun AirPlay-peilaus on päällä, AirPlay-peilauksen valikkokuvake muuttuu siniseksi (AirPlay-painike).

AirPlay-valikko

AirPlayn voi laittaa päälle myös kohdasta Järjestelmäasetukset > Näytöt:

• Valitse Mavericksissa AirPlay-näyttö.

Mavericksin asetukset

• Valitse Mountain Lionissa AirPlay-peilaus.

Mountain Lionin asetukset

Huomautus: jos Näytöt-järjestelmäasetuksissa ei ole AirPlay-näyttö- tai AirPlay-peilaus-asetusta, Mac ei tue tätä toimintoa.

Voit laittaa AirPlayn pois päältä valitsemalla AirPlay-valikosta tai Näytöt-järjestelmäasetuksista AirPlay-peilaus pois päältä -vaihtoehdon. AirPlay-istunnon voi päättää myös painamalla Apple TV:n kaukosäätimen Menu-painiketta.

Kuvanlaadun optimointi

Tarkkuuden sovitustilat

Käytettävissä on kaksi työpöydän tarkkuuden sovittamistilaa, joiden avulla voi määrittää, kummassa näytössä on paras kuva. Kun AirPlay-peilaus on päällä, valitse AirPlay-peilauksen valikkoekstran Työpöydän koon sovitus -kohdasta jokin vaihtoehto.

Näyttöjen valitseminen valikosta

• Työpöydän koon sovitus: Apple TV
    AirPlay-peilaus muuttaa työpöydän tarkkuuden siten, että se vastaa mahdollisimman hyvin Apple TV:tä. Näin saadaan 16:9-kuva, joka täyttää HD-television ruudun. Näin HD-television kuva on useimmiten mahdollisimman terävä. Macin sisäisen näytön kuvasuhde ja/tai tarkkuus voi muuttua, jotta se vastaa Apple TV:tä.
  • Työpöydän koon sovitus: Tämä Mac
    AirPlay-peilaus skaalaa työpöydän sisällön siten, että se mahtuu Apple TV:hen. Macin näytön tarkkuutta ei muuteta. Näin Macin näytön kuva on mahdollisimman terävä. Macin mallista riippuen kuva ei välttämättä täytä HD-television ruutua.

AirPlay-peilauksen vianmääritys

Jos peilausasetuksia ei näy

Jos Mac ja Apple TV ovat samassa verkossa, mutta AirPlay-peilauksen valikkoa ei näy, Apple TV saattaa olla nukkumassa. Voit herättää sen painamalla jotain Apple TV:n kaukosäätimen painiketta. AirPlay-peilauksen valikkoekstra näkyy muutaman sekunnin kuluttua. Jos asetuksia ei edelleenkään näy kuten pitäisi, varmista, että Apple TV:hen on asennettu uusin ohjelmistopäivitys. Varmista myös, että Näytä peilausvalinnat valikkorivillä, kun ne ovat käytettävissä -asetus on valittu Näytöt-järjestelmäasetuksista.

Mavericksin peilausasetus

Jos valikkorivi tai Dock on rajattu pois

Joissain HD-televisioissa on reunukset, jotka peittävät pienen osan näytöstä. Sen vuoksi HD-television täyden tarkkuuden kuvaa saatetaan hieman rajata. HD-television mallista riippuen AirPlay-peilaus saattaa automaattisesti säätää kuvan kokoa, jotta rajausta ei tehdä. Jos käytössä on OS X Mountain Lion tai uudempi ja valikkorivi tai Dock rajautuu pois käytettäessä AirPlay-peilausta, valitse Näytöt-järjestelmäasetuksista Overscan-korjausasetus.

overscan-asetus näytöt-järjestelmäasetuksissa

Kuvan jälkikäsittelyn vähentäminen

HD-televisioissa käytetään usein kuvanlaadun parannuksia, joilla parannetaan elokuva- ja videolähteiden ilmettä. Joskus tämä voi johtaa kohteiden yliterävöitymiseen, kun Macin työpöytä on ruudulla. Joissain HD-televisioissa on valmiit asetukset, joilla parannuksiin voidaan tehdä muutoksia tai ne voidaan poistaa käytöstä, kun televisiota käytetään tietokoneen kanssa (kutsutaan tietokone-, esitys- tai pelitilaksi). Jos valmiita asetuksia ei ole käytettävissä, käytä terävyyden, yksityiskohtien parannuksen ja kohinan vähentämisen säätöjä, jotta Macin työpöytä näkyy mahdollisimman hyvin. Katso HD-televisiosi käyttöoppaasta, mitkä ovat sopivat asetukset tietokonekäytössä.

Palomuurin suojausasetukset

Jos käytät palomuuria, varmista, että seuraavat suojausasetukset on asetettu, jotta AirPlay-peilaus toimii:

1. Valitse Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset.
  2. Valitse Suojaus ja yksityisyys ja valitse sitten Palomuuri.
  3. Jos lukkokuvake on lukittu, avaa se osoittamalla. Anna ylläpitäjän käyttäjätunnus ja salasana.
  4. Valitse Palomuurivalinnat.
  5. Poista valinta kohdasta Estä kaikki saapuvat yhteydet.
  6. Valitse kohta Salli allekirjoitettujen ohjelmistojen automaattisesti vastaanottaa saapuvia yhteyksiä.

Lisätietoja

Lisätietoja Apple TV:stä ja AirPort-peilauksesta on artikkelissa Apple TV: AirPlay-peilauksen käyttö. Lisätietoja vianmäärityksestä on artikkelissa AirPlayn ja AirPlay-peilauksen vianmääritys.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: 26.5.2014