Mountain Lion: FIPS-yhteensopivan järjestelmän käyttöönotto ja ylläpitäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa käyttöön FIPS-yhteensopivan OS X Mountain Lion -järjestelmän ja ylläpitää järjestelmää.

OS X Mountain Lionin salausmoduuli edellyttää ylimääräistä käyttöönottovaihetta, jotta järjestelmä voidaan asettaa FIPS-tilaan ja järjestelmä täyttää FIPS-tilaan liittyvät vaatimukset kokonaan. Järjestelmänvalvojan (salaushallinnoijan) on hankittava ja asennettava järjestelmään FIPS Administration -asentaja.

Ohjeet FIPS Administration -työkalujen asentamiseen

Tarkat ohjeet FIPS Administration -työkalujen asentamiseen ja hallintaan löytyvät ohjeesta Crypto Officer Role Guide for FIPS 140-2 Compliance OS X Mountain Lion v10.8.

FIPS Administration -asentaja on saatavissa täältä. Tarkat ohjeet FIPS Administration -työkalujen asentamiseen ja hallintaan löytyvät ohjeesta Crypto Officer Role Guide for FIPS 140-2 Compliance OS X Mountain Lion v10.8.

1. Kirjaudu ylläpitäjänä sisään tietojärjestelmään, johon haluat asentaa työkalut.

2. Kaksoisklikkaa FIPS Administration Installer -pakettia.

3. Klikkaa Jatka, kun olet lukenut esittelysivun tiedot.

4. Klikkaa Jatka, kun olet lukenut Lue minut -sivun tiedot. Voit tarvittaessa tulostaa tai tallentaa sivulla olevat tiedot.

5. Klikkaa Jatka, kun olet lukenut ohjelmistolisenssisopimuksen lisenssisivulla. Voit tarvittaessa tulostaa tai tallentaa sivulla olevat tiedot.

6. Klikkaa Hyväksyn, jos hyväksyt ohjelmistolisenssin ehdot. Muussa tapauksessa klikkaa En hyväksy (asennusohjelma päättyy).

7. Asenna FIPS Administration -työkalut valitsemalla haluamasi OS X -taltio ja klikkaa sitten Valitse kohde -sivulla Jatka. FIPS Administration -työkalut on asennettava käynnistystaltioon.

8. Klikkaa Asenna-painiketta.

9. Anna ylläpitäjän käyttäjätunnus ja salasana.

10. Klikkaa Jatka asennusta. Huomaa, että tietokone on käynnistettävä uudelleen, kun asennus on valmis.

11. Valitse Käynnistä uudelleen.

Vianmääritys

Jos kohtaat ongelman, toimi seuraavasti:

1. Käynnistä järjestelmä uudelleen yhden käyttäjän tilassa. Lisätietoja: Käynnistäminen yhden käyttäjän tilassa.

2. Tarkista lisätiedot havaitusta ongelmasta system.log-lokitiedostosta. Järjestelmän lokitiedoston tiedostopolku on /var/log/system.log

3. Jos havaitset työkaluun liittyviä ongelmia, suorita asentaja uudelleen ja yritä uudelleen.

4. Jos suojausmoduulin eheys ei läpäise validointia, asenna OS X Mountain Lion ja mahdolliset ohjelmistopäivitykset uudelleen ja asenna työkalu uudelleen.

5. Jos ongelman määrittäminen ei vieläkään onnistu, hae FIPSiin liittyviä tietoja Applen tukisivustosta.

• Huomautus: jos tarvitset lisäapua, voit pyytää tukea ottamalla yhteyden AppleCareen.

Lisätietoja

Lisätietoja: OS X Lion 10.7

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.