OS X Server: oudere versies van de voorziening Websites bijwerken

Lees hier meer over het bijwerken van oudere versies van de voorziening Websites.

De voorziening Websites in OS X Server op Mavericks en Mountain Lion heeft andere configuratieopties dan de voorziening Web in Lion Server en Mac OS X Server v10.6. Lees hier hoe deze instellingen worden beïnvloed wanneer je een upgrade uitvoert.

SSL (Lion Server en Mac OS X Server v10.6)

SSL is niet ingeschakeld voor de standaardwebsite in Lion Server en Mac OS X Server v10.6. In Lion Server werden echter bepaalde op internet gebaseerde voorzieningen die SSL vereisten, zoals Podcast Producer, ondersteund via het mechanisme 'schaduwsite' dat niet zichtbaar was voor beheerders tenzij ze de configuratiebestanden handmatig aanpasten. Dat mechanisme is verwijderd in de app Mountain Lion Server.

In OS X Server (Mavericks en Mountain Lion) zijn er twee standaardsites die niet kunnen worden verwijderd: de 'serverwebsite' en 'serverwebsite (SSL)'. Ongeacht of je de standaardsite met SSL hebt geconfigureerd in Lion Server of Mac OS X Server v10.6, zie je twee standaardsites in de app Server bij Mavericks of Mountain Lion. Met de app Server kun je een certificaat voor de SSL-site kiezen maar kun je de optie 'geen' niet selecteren. De upgrade/migratietools houden zich terzijde en deactiveren de configuratiebestanden voor schaduwsites in Lion Server, en proberen de oude sites in te delen in het nieuwe schema. (Hoewel je de standaardwebsite niet kunt verwijderen, kun je doorverwijzingen op de standaardwebsite gebruiken om deze door te sturen naar de standaard SSL-website)

Als je eerder SSL inschakelde voor websites in Lion Server of Mac OS X Server v10.6, blijven wachtwoordzinnen van het SSL-certificaat in de Sleutelhanger van het vorige systeem mogelijk niet behouden wanneer de upgrade naar OS X Server (Mavericks of Mountain Lion) wordt uitgevoerd. Als dit gebeurt, kunnen websites die vertrouwden op SSL-certificaten van het vorige systeem niet functioneren in het nieuwe systeem waardoor alle webgerelateerde voorzieningen mogelijk niet reageren. Gebruik de app Server om alle websiteverwijzingen naar oude SSL-certificaten te verwijderen en dit op te lossen.

Realms (Mac OS X Server v10.6)

Via realms in Mac OS X Server v10.6 kunnen beperkingen worden ingesteld voor een of meerdere specifieke gebruikers of groepen, met controle over het niveau van de toegang en het type van de identiteitscontrole. Realms in OS X Server (Mavericks en Mountain Lion) zijn eenvoudiger geworden en beperken alleen de toegang door een specifieke groep, met samenvattingsidentiteitscontrole. Mac OS X Server v10.6 Web-realms moeten in het algemeen opnieuw worden geconfigureerd in de app Server na de upgrade of migratie, hoewel bepaalde realminstellingen behouden blijven als ze goed worden ingedeeld in de nieuwe interface van Server.

Wiki/Blog (Mac OS X Server v10.6)

Wiki en Blog kunnen worden geconfigureerd per site in Mac OS X Server v10.6, maar niet in OS X Server (Mavericks en Mountain Lion). Deze instellingen per site verdwijnen tijdens de upgrade of migratie.

Mobiele toegang (Mac OS X Server v10.6)

De voorziening Mobiele toegang is verwijderd in Lion Server en is niet langer aanwezig in OS X Server. De configuratie ervan wordt verwijderd tijdens de upgrade of migratie.

Andere Web-instellingen in Server Admin (Mac OS X Server v10.6)

Naast realms en instellingen van Wiki/Blog zijn verscheidene andere Web-instellingen die je kunt configureren in Server Admin in Mac OS X Server v10.6, zoals mime-typen, voorwaartse en achterwaartse proxy's, niet langer aanwezig of aanzienlijk herzien in OS X Server (Mavericks en Mountain Lion). De upgrade-/migratietools proberen zulke instellingen te behouden maar deze instellingen worden doorgaans niet goed ingedeeld in het nieuwe configuratieschema.

Meer informatie

Zowel OS X als OS X Server gebruiken de Apache HTTP-server. In OS X Lion en Mac OS X v10.6 kon Apache worden ingeschakeld door 'Persoonlijke webserver' in te schakelen in het deelvenster 'Delen' van 'Systeemvoorkeuren.' Deze optie is niet langer beschikbaar in OS X Mavericks of Mountain Lion, hoewel de onderliggende Apache-software nog steeds aanwezig is. Raadpleeg dit artikel voor meer informatie.