Talen

Een methode voor het maken van reservekopieën in iOS kiezen (gebruik ik iTunes of iCloud om een reservekopie van mijn iOS-apparaat te maken?)

Wilt u weten wat de beste manier is om een reservekopie van een iPhone, iPod touch of iPad te maken? Is iTunes-reservekopie of iCloud-reservekopie de beste oplossing? Vind het antwoord op deze vragen en kies de methode voor het maken van reservekopieën die het best bij u past.

Elke methode voor het maken van reservekopieën heeft zijn voordelen. In de meeste gevallen raden we iCloud-reservekopie aan.

Wanneer is iCloud-reservekopie de beste keuze voor me?

iCloud-reservekopie is een eenvoudige en betrouwbare oplossing als u draadloos en automatisch een reservekopie van een iOS-apparaat wilt maken zonder een tetheringverbinding met een computer te maken. iCloud-reservekopie is in de volgende gevallen de beste optie voor u:

• U hebt liever dat iCloud automatisch de reservekopieën maakt wanneer u het apparaat met Wi-Fi verbindt en het op een stroombron is aangesloten.
  • U wilt gegevens op het apparaat herstellen vanaf vrijwel overal via een Wi-Fi-breedbandverbinding.
  • U sluit het iOS-apparaat niet vaak aan op een Mac of pc.
  • U hebt geen Mac of pc.
  • U wilt reservekopieën automatisch maken en iTunes-reservekopie gebruiken.

De reservekopie van een iOS-apparaat bevat de gegevens en instellingen op het apparaat. Deze bevat geen gegevens die al in iCloud zijn bewaard. Bijvoorbeeld:

• Bladwijzers
  • Contacten
  • Agenda’s
  • Documenten die u via apps in iOS en Mac in iCloud bewaart
  • Mail-berichten
  • Opmerkingen
  • Gedeelde fotostreams en Mijn fotostream

iCloud-reservekopie maakt geen reservekopie van muziek, films en tv-programma's die u niet in de iTunes Store hebt aangeschaft en ook niet van podcasts, audioboeken of foto's die u oorspronkelijk vanaf een computer hebt gesynchroniseerd. iCloud-reservekopie zet tijdens het herstelproces op de achtergrond de muziek, films en apps terug die u in de iTunes Store, App Store en iBooks Store hebt aangeschaft. Eerdere aankopen zijn mogelijk niet beschikbaar als ze zich niet langer in de iTunes Store, App Store of iBooks Store bevinden.

Wanneer is iTunes-reservekopie de beste keuze voor me?

iTunes-reservekopie is in de volgende gevallen de beste optie voor u:

Vergeet niet dat iTunes-reservekopie geen reservekopie maakt van films, muziek, podcasts en apps. Wanneer u een reservekopie maakt, wordt de media gesynchroniseerd vanaf de hoofdcomputer via iTunes.

Wanneer u iCloud- en iTunes-reservekopie tegelijk moet gebruiken

Als u een stap verder wilt gaan bij het maken van een reservekopie van gegevens, kunt u iCloud-reservekopie en iTunes-reservekopie tegelijk gebruiken.

Het gebruik van iCloud-reservekopie schakelt iTunes-reservekopie niet volledig uit. Het schakelt alleen Automatische reservekopieën via iTunes uit. U kunt een handmatige iTunes-reservekopie uitvoeren wanneer u een nieuwe reservekopie wilt maken:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de hoofdcomputer met de meegeleverde kabel.
  2. Open iTunes.
  3. Voor iTunes 11:
    1. Klik in iTunes op de knop 'Apparaten' rechtsboven.
    2. Klik in Reservekopieën op 'Maak reservekopie' onder 'Handmatig reservekopieën maken en terugzetten'.
  4. Voor iTunes 10.7:
    1. Klik met de rechtermuisknop (of Control-klik) op het iOS-apparaat in de bronlijst.
    2. Kies 'Reservekopie' in het contextuele menu van het apparaat in iTunes.
  5. Wacht totdat de reservekopie is gemaakt. U kunt de status van de reservekopie in het scherm met de status in iTunes controleren.

Voor de beste resultaten maakt u wekelijks een reservekopie met iTunes of vaker als u een reservekopie van belangrijke gegevens moet maken. U kunt een herinnering instellen om een reservekopie te maken.

Als u iCloud-reservekopie en iTunes-reservekopie tegelijk gebruikt, en u wilt de iCloud-reservekopie en het terugzetten van deze reservekopieën versnellen, kunt u iCloud-opslagruimte besparen door iCloud-reservekopie uit te schakelen voor heel grote gegevenstypen. Bijvoorbeeld: als de filmrol van een iPhone 15 GB groot is, wilt u wellicht hiervan geen reservekopie maken in iCloud omdat er al handmatig een reservekopie van wordt gemaakt in iTunes. U kunt het maken van reservekopieën van bepaalde iCloud-gegevens uitschakelen in Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie > Beheer opslag > Backups > Reservekopie-opties. Hierna kunt u alleen een reservekopie van deze gegevens maken wanneer u er handmatig een reservekopie van maakt met iTunes.

Extra informatie

Meer informatie:

Laatst gewijzigd op: 22-mei-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 22-mei-2014
  • Article: HT5262
  • Views:

• Rating:

(1 reacties)