Tietoja iOS 5.1 -ohjelmistopäivityksen turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS OS 5.1 -ohjelmistopäivityksen turvallisuussisällöstä.

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 5.1 -ohjelmistopäivityksen turvallisuussisällöstä. Päivitys voidaan ladata ja asentaa iTunesin avulla.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustossa.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE-tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

iOS 5.1 -ohjelmistopäivitys

• CFNetwork

Saatavuus: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPod touch (3. sukupolvi tai uudempi), iPad ja iPad 2.

Vaikutus: haitallisen verkkosivuston selaaminen saattoi aiheuttaa luottamuksellisten tietojen paljastumisen.

Kuvaus: CFNetworkin tavassa käsitellä väärin muotoiltuja URL-osoitteita oli ongelma. Kun haitalliseen URL-osoitteeseen siirryttiin, CFNetwork saattoi lähettää odottamattomia pyyntöotsakkeita.

CVE-tunnus

CVE-2012-0641: Facebookin Erling Ellingsen

• HFS

Saatavuus: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPod touch (3. sukupolvi tai uudempi), iPad ja iPad 2.

Vaikutus: haitallisen levytiedoston näkyviin tuominen saattoi johtaa laitteen sulkeutumiseen tai mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: HFS-katalogitiedostojen käsittelyssä oli kokonaisluvun alivuoto.

CVE-tunnus

CVE-2012-0642: pod2g

• Kernel

Saatavuus: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPod touch (3. sukupolvi tai uudempi), iPad ja iPad 2.

Vaikutus: haittaohjelma pystyi ohittamaan eristämisrajoitukset.

Kuvaus: Järjestelmän virheenkorjauskutsujen käsittelyssä oli logiikkaongelma. Tämän vuoksi haittaohjelma saattoi saada koodin suorittamisoikeudet muissa ohjelmissa, joissa oli samat käyttöoikeudet.

CVE-tunnus

CVE-2012-0643: 2012 iOS Jailbreak Dream Team

• libresolv

Saatavuus: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPod touch (3. sukupolvi tai uudempi), iPad ja iPad 2.

Vaikutus: libresolv-kirjastoa käyttävät ohjelmat saattoivat olla haavoittuvaisia ohjelman odottamattomalle sulkeutumiselle tai mielivaltaisen koodin suorittamiselle.

Kuvaus: DNS-resurssitietueiden käsittelyssä oli kokonaisluvun ylivuoto, joka saattoi johtaa kekomuistin vioittumiseen.

CVE-tunnus

CVE-2011-3453: IOActiven Ilja van Sprundel

• Pääsykoodi

Saatavuus: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPod touch (3. sukupolvi tai uudempi), iPad ja iPad 2.

Vaikutus: henkilö, jolla oli fyysinen pääsy laitteeseen, saattoi pystyä ohittamaan näytön lukituksen.

Kuvaus: Pyyhkäise valitaksesi -eleiden käsittelyssä oli kilpailutilanneongelma. Tämän vuoksi henkilö, jolla oli fyysinen pääsy laitteeseen, saattoi ohittaa Pääsykoodin lukitus -näytön.

CVE-tunnus

CVE-2012-0644: Saksan liittovaltion talous- ja tekniikkaministeriön Roland Kohler

• Safari

Saatavuus: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPod touch (3. sukupolvi tai uudempi), iPad ja iPad 2.

Vaikutus: käynnit verkkosivuilla voitiin tallentaa selaushistoriaan, vaikka yksityinen selaus on käytössä.

Kuvaus: Safarin yksityisen selauksen on tarkoitus estää selausistunnon tallentaminen. Sivustot, joilla oli käyty, tallennettiin kuitenkin selaushistoriaan, vaikka yksityinen selaus oli käytössä, jos sivusto käytti JavaScript-menetelmää pushState tai replaceState. Ongelma on korjattu olemalla tallentamatta tällaisia käyntejä, kun yksityinen selaus on käytössä.

CVE-tunnus

CVE-2012-0585: American Expressin Eric Melville

• Siri

Saatavuus: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPod touch (3. sukupolvi tai uudempi), iPad ja iPad 2.

Vaikutus: hyökkääjä, jolla oli fyysinen pääsy lukittuun puhelimeen, saattoi saada pääsyn ensimmäiseen sähköpostiviestiin.

Kuvaus: Sirin lukitusnäyttörajoituksissa oli suunnitteluongelma. Jos Sirin käyttö lukitusnäytöllä oli sallittu ja lukitusnäytön takana avoinna olevassa Mailissa oli viesti valittuna, kyseinen viesti voitiin lähettää kenelle tahansa äänikomennolla. Ongelma on korjattu estämällä aktiivisten viestien välitys lukitusnäytöltä.

CVE-tunnus

CVE-2012-0645

• VPN

Saatavuus: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPod touch (3. sukupolvi tai uudempi), iPad ja iPad 2.

Vaikutus: haitallinen järjestelmän määritystiedosto saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Racoon-määritystiedostojen käsittelyssä oli muotoilumerkkijonon haavoittuvuus.

CVE-tunnus

CVE-2012-0646: pod2g

• WebKit

Saatavuus: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPod touch (3. sukupolvi tai uudempi), iPad ja iPad 2.

Vaikutus: haitallisen sivuston selaaminen saattoi johtaa evästeiden paljastumiseen.

Kuvaus: WebKitissä oli eri alkuperään liittyvä ongelma, jonka vuoksi evästeet saattoivat paljastua eri alkuperien välillä.

CVE-tunnus

CVE-2011-3887: Sergey Glazunov

• WebKit

Saatavuus: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPod touch (3. sukupolvi tai uudempi), iPad ja iPad 2.

Vaikutus: haitallisella sivustolla käynti ja sisällön vetäminen hiirellä saattoi aiheuttaa sivustojenvälisen komentosarjahyökkäyksen.

Kuvaus: WebKitissä oli eri alkuperään liittyvä ongelma, jonka vuoksi sisältöä voitiin vetää ja pudottaa eri alkuperästä toiseen.

CVE-tunnus

CVE-2012-0590: Google Chrome Security Teamin Adam Barth

• WebKit

Saatavuus: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPod touch (3. sukupolvi tai uudempi), iPad ja iPad 2.

Vaikutus: haitallisen sivuston selaaminen saattoi aiheuttaa sivustojenvälisen komentosarjahyökkäyksen.

Kuvaus: WebKitissä oli useita eri alkuperään liittyviä ongelmia.

CVE-tunnus

CVE-2011-3881: Sergey Glazunov

CVE-2012-0586: Sergey Glazunov

CVE-2012-0587: Sergey Glazunov

CVE-2012-0588: Google Chrome Teamin Jochen Eisinger

CVE-2012-0589: polyvore.comin Alan Austin

• WebKit

Saatavuus: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPod touch (3. sukupolvi tai uudempi), iPad ja iPad 2.

Vaikutus: haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: WebKitissä oli useita muistin vioittumiseen liittyviä ongelmia.

CVE-tunnus

CVE-2011-2825: TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevä team509:n wushi

CVE-2011-2833: Apple

CVE-2011-2846: Arthur Gerkis ja miaubiz

CVE-2011-2847: miaubiz ja Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno) AddressSanitizerin avulla

CVE-2011-2854: Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno) AddressSanitizerin avulla

CVE-2011-2855: Arthur Gerkis ja iDefense VCP:n parissa työskentelevä team509:n wushi

CVE-2011-2857: miaubiz

CVE-2011-2860: Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno) AddressSanitizerin avulla

CVE-2011-2867: Dirk Schulze

CVE-2011-2868: Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno) AddressSanitizerin avulla

CVE-2011-2869: Google Chrome Security Teamin Cris Neckar AddressSanitizerin avulla

CVE-2011-2870: Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno) AddressSanitizerin avulla

CVE-2011-2871: Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno) AddressSanitizerin avulla

CVE-2011-2872: Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno) ja Cris Neckar AddressSanitizerin avulla

CVE-2011-2873: Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno) AddressSanitizerin avulla

CVE-2011-2877: miaubiz

CVE-2011-3885: miaubiz

CVE-2011-3888: miaubiz

CVE-2011-3897: TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevä pa_kt

CVE-2011-3908: OUSPG:n Aki Helin

CVE-2011-3909: Google Chrome Security Team (scarybeasts) ja Chu

CVE-2011-3928: TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevä team509:n wushi

CVE-2012-0591: miaubiz ja Martin Barbella

CVE-2012-0592: TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Alexander Gavrun

CVE-2012-0593: Chromium-kehitysyhteisön Lei Zhang

CVE-2012-0594: Chromium-kehitysyhteisön Adam Klein

CVE-2012-0595: Apple

CVE-2012-0596: Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno) AddressSanitizerin avulla

CVE-2012-0597: miaubiz

CVE-2012-0598: Sergey Glazunov

CVE-2012-0599: SaveSources.comin Dmytro Gorbunov

CVE-2012-0600: Marshall Greenblatt, Google Chromen Dharani Govindan, miaubiz, OUSPG:n Aki Helin ja Apple

CVE-2012-0601: Apple

CVE-2012-0602: Apple

CVE-2012-0603: Apple

CVE-2012-0604: Apple

CVE-2012-0605: Apple

CVE-2012-0606: Apple

CVE-2012-0607: Apple

CVE-2012-0608: Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno) AddressSanitizerin avulla

CVE-2012-0609: Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno) AddressSanitizerin avulla

CVE-2012-0610: miaubiz ja Martin Barbella AddressSanitizerin avulla

CVE-2012-0611: Martin Barbella AddressSanitizerin avulla

CVE-2012-0612: Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno) AddressSanitizerin avulla

CVE-2012-0613: Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno) AddressSanitizerin avulla

CVE-2012-0614: miaubiz ja Martin Barbella AddressSanitizerin avulla

CVE-2012-0615: Martin Barbella AddressSanitizerin avulla

CVE-2012-0616: miaubiz

CVE-2012-0617: Martin Barbella AddressSanitizerin avulla

CVE-2012-0618: Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno) AddressSanitizerin avulla

CVE-2012-0619: Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno) AddressSanitizerin avulla

CVE-2012-0620: Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno) AddressSanitizerin avulla

CVE-2012-0621: Martin Barbella AddressSanitizerin avulla

CVE-2012-0622: Google Chrome Security Teamin Dave Levin ja Abhishek Arya

CVE-2012-0623: Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno) AddressSanitizerin avulla

CVE-2012-0624: Martin Barbella AddressSanitizerin avulla

CVE-2012-0625: Martin Barbella

CVE-2012-0626: Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno) AddressSanitizerin avulla

CVE-2012-0627: Apple

CVE-2012-0628: Slawomir Blazek, miaubiz ja Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno) AddressSanitizerin avulla

CVE-2012-0629: Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno)

CVE-2012-0630: Igalian Sergio Villar Senin

CVE-2012-0631: Google Chrome Security Teamin Abhishek Arya (Inferno)

CVE-2012-0632: Google Chrome Security Teamin Cris Neckar AddressSanitizerin avulla

CVE-2012-0633: Apple

CVE-2012-0635: Chromium-kehitysyhteisön Julien Chaffraix ja Martin Barbella AddressSanitizerin avulla

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.